Consumer
Products

Kahvi

 

110 ml suodatinkahvia

 

Isossa kupissa nautittava kahvijuoma valmistetaan kaatamalla kiehuvaa vettä kahvisuodattimessa olevien kahvijauhojen päälle. Sen voi tehdä käsin tai suodatinkeittimellä. Koska valmistamiseen ei liity kovaa painetta, pinnalle ei muodostu vaahtokerrosta, mutta maku on pehmeämpi kuin espressossa.

 

Saksassa perinteinen suodatinkahvi tarjoillaan 125 ml:n kupeissa, kun taas yhdysvaltalaiseen kahvimukiin mahtuu kaksinkertainen määrä. Jos kahviin haluaa maitoa, se lisätään sellaisenaan ilman vaahdotusta. Sokeria tai makeutusainetta voi lisätä maun mukaan – makeinta kahvia nautitaan tiettävästi Brasiliassa. Uusin trendi on lisätä suodatinkahviin ruohoa syöneen lehmän maidosta tehtyä voita, jonka pitäisi auttaa ruokavalion hallinnassa ja energiatason ylläpitämisessä.

 

Suodatinkahvin suosio on viime aikoina lähtenyt uuteen nousuun Euroopassa, ja tätä muotijuomaa valmistetaan nykyään myös kylmänä tai hyvin hitaasti uuttaen. Hidas kahvi valmistetaan muuten kuin tavallinen suodatinkahvi, mutta paljon heikommin läpäisevällä suodattimella, jolloin kahvista tulee hyvin mietoa.

 

Suodatinkahvin kofeiinimäärä riippuu monista tekijöistä: keittoaika, veden lämpötila, seisotusaika, jauhatus, paahtoaste, papulaatu ja paputyyppi. Keskimäärin suodatinkahvissa on vähemmän kofeiinia millilitraa kohden kuin espressossa, mutta koska suodatinkahvia nautitaan paljon suurempina annoksina, kofeiinia saadaan suodatinkahvista noin 90 milligrammaa per annos ja espressosta 40 milligrammaa. Siten kuppia kohden suodatinkahvissa on enemmän kofeiinia.

 

Etsi keittimet, joilla voi tehdä suodatinkahvia