Consumer
Products
Reseptit - Kanaa ja pähkinöitä

Ainekset

1-2 kuivattua pitkää chiliä
1 rkl kalakastiketta
2 rkl osterikastiketta
3 rkl kanalientä
½-1tl ruokosokeria
4 rkl kasvisöljyä
4-5 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1-2 tl ruokasoodaa
Suolaa
500 g kanan rintafileetä ohueksi suikaloituna
1 punainen paprika ohuina suikaleina
1 porkkana viipaloituna vinottain
1 pieni sipuli 6 lohkona
2 kevätsipulia leikattuna 1 cm pitkiksi paloiksi
Korianteria

Kanaa ja pähkinöitä


Leikkaa kanat paloiksi ja ripottele päälle ruokasooda ja suola. Sekoita, niin että mausteet sekoittuvat tasaisesti.

Poista kuivattujen chilien varret, leikkaa saksilla pitkiksi paloiksi ja poista halutessasi siemenet. Sekoita kulhossa kalakastike, osterikastike, liemi ja sokeri. Kuumenna öljy keskilämmöllä wokkipannussa ja pikapaista cashew-pähkinöitä 2-3min tai kunnes ne ovat vaalean kullanruskeita. Poista pannulta ja kuivaa talouspaperin päällä.

Pikapaista chilit keskilämmöllä samassa öljyssä 1 min. Niiden tulisi tummentua, mutta ei mustua ja palaa. Poista pannulta reikäkauhalla. Kuumenna sama öljy uudelleen ja pikapaista valkosipulista vaaleanruskeiksi. Lisää kanat ja pikapaista korkealla lämmöllä 2-4 min tai kunnes kana on juuri ja juuri kypsää. Poista pannulta

Pikapaista porkkanat, sipulit ja paprikat ja heitä joukkoon kanat ja valkosipulit. Lisää kastike. Maista ja lisää tarvittaessa mausteita. Lisää cashew-pähkinät, chilit sekä kevätsipuli ja sekoita hyvin. Kaada tarjoiluastiaan ja ripottele päälle reilusti tuoretta korianteria. Tarjoile nuudeleiden tai jasmiiniriisin kanssa.

Reseptin luoja: Seppo Kankaantähti