Reseptit - Katkarapusalaatti

Ainekset

8 hengelle

250 gr jättikatkaravun pyrstöjä (keitettyjä pakasteesta), 3 kpl rapuja / salaatti

1 kurkku

1 prk kirsikkatomaatteja

1/2 pkt ruohosipulia

1/2 pkt persiljaa

2 kevätsipulinvartta

sitruunamehua
oliiviöljyä
suolaa ja mustapippuria

Katkarapujen marinadi

2-3 rkl valkosipulista piri-piri kastiketta

1 rkl chilijauhetta

sitruunamehua
oliiviöljyä
suolaa

Katkarapusalaatti kupissa

 

Aloita sulattamalla ravut (ellet ole ollut fiksu ja sulattanut ne jo edellisiltana). 

Ota minigrip-pussi tai muu tiivis, suljettava muovipussi johon ravut mahtuvat. 

Laita sulaneet ravut pussiin mausteiden kanssa, sulje pussi ja ravista. Anna maustua tarjoiluun saakka. 

Valmista salaatti. 


Pilko kurkku, tomaatit, kevätsipulit, yrtit ja sekoita kulhossa. Lisää öljy, sitruunamehu ja mausteet. Sekoita ja mausta tarvittaessa lisää. 

Juuri ennen tarjoilua laita salaatti tarjolukulhoihin, lisää ravut päällimmäiseksi ja tarjoa välittömästi. 

Tarjosin salaatin kauraleivän kanssa, pöydässä oli myös piri-piri-kastike sekä suola / pippuri jos ruokailijat halusivat maustaa salaatin vielä itse.

 

Reseptin luoja: Anne Pfitzner