Consumer
Products
Reseptit - Key Lime Pie

Ainekset

200 g digestivekeksejä
100 g voita (sulatettuna)
2 rkl ruokosokeria
LIMETTITÄYTE
3 kpl limettiä
6 kpl keltuaisia
400 g kondensoitua maitoa (säilyke, makeutettu)
1 rkl vaniljasokeria
KORISTELUUN
(1 dl kuohukermaa vaahdotettuna)
(1 tl vaniljasokeria)
1 kpl limettiä lohkottuna

Key Lime Pie


Tee pohja. Murskaa keksit esimerkiksi monitoimikoneessa. Lisää voisula ja sokeri. Sekoita tasaiseksi. Vuoraa irtopohjavuoka (Ø 24 cm) leivinpaperilla ja kaada keksiseos vuokaan. Painele seos vuoan pohjalle ja reunoille lusikan avulla. Paista pohjaa 150-asteisessa uunissa 10 minuuttia. Jätä pohja odottamaan. Säädä uunin lämpö 175 asteeseen. Tee täyte. Pese limetit huolellisesti. Raasta vihreää kuorta 2 tl. Vältä kuoren valkoista, kitkerää osaa. Purista limeteistä 1 dl mehua. Erottele munista keltuaiset. Säästä valkuaiset vaikka munakkaaseen. Vatkaa keltuaiset ja tiivistemaito sähkövatkaimella vaaleaksi vaahdoksi. Jatka vatkaamista ja valuta joukkoon limetin mehu. Lisää myös kuoriraaste ja vaniljasokeri. Kaada täyte pohjalle. Kypsennä limettitorttua uunissa noin 15 minuuttia, kunnes se on hyytynyt. Jäähdytä piiras, peitä se kelmulla ja nosta jääkaappiin odottamaan tarjoilua. Siirrä limettipiiras tarjoiluvadille. Koristele halutessasi vaniljasokerilla maustetulla kermavaahdolla ja limettilohkoilla.

Reseptin luoja: Seppo Kankaantähti