Consumer
Products
Reseptit - Kunnon

Ainekset

Täysjyvälasagnelevyjä
herkkusieniä
pieni kesäkurpitsa
mozzarellapallo
200g juustoraastetta

Bolognese-kastike
400g naudan jauhelihaa
1 sipuli

1 porkkana
3 valkosipulinkynttä

1 prk tomaattimurskaa

1 rkl tomaattipyrettä
1 lihafondi"kuutio”

reilusti tuoretta basilikaa ja oreganoa
1 rkl sokeria

Bechamel-kastike
3 rkl voita

3/4 dl vehnäjauhoja

7 dl maitoa

jauhettua muskottipähkinää

Kunnon lasagne

 


1. Pese ja leikkaa herkkusienet ja kesäkurpitsa ohuiksi siivuiksi. Paista oliiviöljyssä kevyesti ja

mausta suolalla ja pippurilla. Laita sivuun.

2. Pilko sipuli ja porkkana, tai käytä tehosilppuria. Hienonna valkosipulit. Paista oliiviöljyssä. Laita sivuun.

3. Paista jauheliha kypsäksi ja lisää sipuli-porkkanaseos. Lisää tomaattimurska ja puoli tölkkiä vettä. Mausta tomaattipyreellä, lihafondilla, sokerilla sekä silputuilla yrteillä. Hauduttele

hiljalleen noin 30min. Mitä pidempään sen parempi.

4. Valmista bechamel-kastike. Sulata voi kattilassa ja lisää vehnäjauhot. Sekoita ja anna vehnäjauhojen kypsyä kullanruskeiksi. Varo poltamasta jauhoja. Lisää maitoa vähän kerrallaan ja mausta muskottipähkinällä sekä suolalla. Lisää puolet juustoraasteesta ja anna kastikkeen

saostua hiljaa poristen noin 5 min.

5. Levitä vuuan pohjalle bolognesekastikketta ja kaada päälle hieman bechamelkastiketta. Levitä lasagnelevyt päälle. Laasagnelevyjen päälle jälleen bolognesekastiketta, herkkusieni-kesäkurpitsaseosta, paloiteltua mozzarellaa sekä juustokastiketta. Toista kunnes ainekset loppuvat tai vuoka täyttyy. Itse tein isoon vuokaani tupla-annoksen joka oli juuri nappi määrä, toki syöjiäkin oli onneksi reilusti. Päällimmäisen levyn päälle bolognesea, bechamelkastiketta sekä loppu juustoraaste. Paista 180 asteessa noin 45min uunin keskiosassa. Ota lasagne uunista ja anna vetäytyä noin 10min.

6. Tarjoile ja nautia!