Reseptit - Kvinoachili

Ainekset

400 g jauhelihaa

2 valkosipulinkynttä

1 sipuli

oliiviöljyä

1 pieni bataatti (n. 2 dl kuutioituna)

4 esikeitettyä maissintähkäää (n. 2 dl maissinhyviä)

2 dl mustia papuja

2 dl punaista kvinoaa

n. 300 g paseerattua tomaattia 

2 rkl hyvää kasvisfondia

3 dl vettä

3  kypsää tomaattia

1 tl chilijauhetta

2 tl savupaprikaa

1 tl juustokuminaa

mustapippuria

suolaa

Kvinoachili

 

Tarjoiluun ranskankermaa, täysjyvänachoksia ja silputtua korianteria. Tämä ruoka valmistuu kuin itsekseen hellalla valurautapadassa. Leikkaa esikeitetyistä maisseista jyvät irti, pilko tomaatit pieniksi paloiksi. Kuutioi bataatti noin sokeripalan kokoisiksi kuutioiksi.

Pieni sipuli ja valkosipuli, freesaa niitä hetki oliiviöljyssä ja lisää sitten jauheliha. Ruskista ja mausta chilijauheella, savupaprikalla, juustokuminalla. Suolaa ja pippuroi.

Lisää vesi, kasvisfondi, paseerattu tomaatti, kvinoa, maissinjyvät, tomaatti- ja bataattikuutiot. Sekoita hyvin ja jätä ruoka hellalle hautumaan vähintään tunnin ja vartin ajaksi. Chili on valmista, kun bataatit ovat pehmeitä.