Consumer
Products
Reseptit - Lehtikaalipasta

Ainekset

100 g lehtikaalia

1 pkt pekonia

1 kypsä päärynä

100 g sinihomejuustoa

kourallinen pecanpähkinöitä

mustapippuria

250 g täysjyvätagliatellea

oliiviöljyä ja suolaa pastan keitinveteen

Lehtikaalipasta

 

Leikkaa pekonit parin sentin paloiksi ja laita ne pannulle rapeutumaan. Revi lehtikaali pieniksi paloiksi, poista lehtiruoti. Murusta sinihomejuusto ja pilko kypsä, makea päärynä kuutioksi.

 

Kun pekoni on ruskeaa ja rapeaa, ota pannu pois levyltä. Laita pasta kiehumaan. Lisää pekonin joukkoon päärynän palat sekä lehtikaali. Sekoittele hetki, mausta seos mustapippurilla ja jätä odottamaan pastan valmistumista. Älä siis kuumenna pekoni-lehtikaali-päärynäseosta tässä vaiheessa enää.

 

Kun pasta on valmista, valuta se siivilässä, lisää pasta pannulle pekoni-lehtikaali-päärynäseoksen kanssa ja kuumenna pasta nopeasti hellalla. Lisää lopuksi murustettu sinihomejuusto, hieman pienemmäksi rouhitut pekaanipähkinät, sekoita ja vie herkku tarjolle.

 

Reseptin luoja: Mari Moilanen