Consumer
Products
Reseptit - Sitruunajugurttijäätelö

Ainekset

 

Sitruunasiirappi:

3 dl sitruunamehua

1 1/4 dl ruokosokeria

1 sitruunan raastettu kuori

keltaista karamelliväriä

 

1,5 dl sitruunasiirappia

1 dl agavesiirappia (tai ruokosokeria) 

1/2 dl sitruunamehua

8 dl turkkilaista jugurttia

Sitruunajugurttijäätelö

 

Sitruunasiirappi:

Mittaa kattilaan sitruunanmehu sekä sokeri. Keitä n. 15-20 min. kunnes seos alkaa paksuuntua ja muuttua siirappimaiseksi. Ota kattila pois liedeltä, lisää hyvin pestyn luomusitruunan kuori ja anna maustua 10 minuutin ajan. Siivilöi siirappi ja värjää halutessasi keltaisemmaksi karamellivärillä.

 

Sekoita jugurttiin sitruunasiirappi, sitruunanmehu ja agavesiirappi tai ruokosokeri. Aja jäätelökoneessa pehmeäksi ja pakasta vielä 5 tuntia ennen tarjoilua.

 

Reseptin luoja: Mari Moilanen