Consumer
Products
Reseptit - Speltti-punajuuririsotto

Ainekset

pieni shalottisipuli

oliiviöljyä

1,5 dl spelttihelmisuurimoita

8 dl kasvislientä hyvästä fondista valmistettuna

1 rkl sitruunanmehua

3 isoa punajuurta

125 g pecorinojuustoa

25 g voita

Maldon-suolaa

mustapippuria

Speltti-punajuuririsotto

 

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Kuori punajuuret, halkaise ne ja levitä palaset leivinpaperin päälle uunipellille. Lorauta päälle hieman oliiviöljyä sekä ripottele päälle vielä Maldon-suolaa. Paahda punajuuret kypsiksi ja pehmeiksi. Tämä vie 30-45 minuuttia punajuurten koosta riippuen.

 

Pilko täällä välin shalottisipuli pieniksi kuutioiksi sekä raasta pecorino hienoksi raasteeksi.

 

Kun punajuuret ovat valmiita, anna niiden jäähtyä ja raasta ne sitten hienointa raastetta tekevällä terällä pehmeäksi raasteeksi.

 

Freesaa shalottisipulinpaloja lorauksessa oliiviöljyä, kunnes ne muuttuvat läpikuultaviksi. Lisää spelttijyvät, sekoita ja lisää kasvislientä yksi kauhallinen ja sekoita. Anna risoton kiehua ja nesteen imeytyä lähes kokonaan, lisää sitten seuraava kauhallinen lientä, sekoita ja anna imeytyä. Jatka tätä n. 30 minuutin ajan, kunnes kaikki liemi on käytetty ja suurimot alkavat olla pehmeitä.

 

Reseptin luoja: Mari Moilanen