Consumer
Products
Reseptit - Tom Yam

Ainekset

200 g pakastettuja ja kuorittuja katkarapuja
2 jumboherkkusientä viipaloituna
Rasia kirsikkatomaatteja
Vettä
2 sitruunaruohon vartta
4 kafferi limetin lehteä
Reilu pätkä galangal-juurta
4 bird’s eye -chiliä
1 1/2 rkl kalakastiketta
1 1/2 limeä puristettuna
1 tl ruokosokeria
Tuore punainen chili
(1 rkl tom yum -tahnaa)
Tuoretta korianteria

Tom yam –keitto


Leikkaa sitruunaruohot tulitikun pituisiksi pätkiksi. Viipaloi galangal noin sentin paksuisiksi paloiksi. Kiehauta kattilassa n. litra vettä ja lisää joukkoon sitruunaruohot, galangalit, limen lehdet, kokonaiset bird’s eye -chilit, kalakastike, limemehu ja sokeri. Keitä miedolla lämmöllä 10 minuuttia. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita. Voit lisätä joukkoon myös valmista Tom yam -tahnaa. Siivilöi liemi ja palauta kattilaan. Lisää liemeen herkkusienet ja viipaloitu chili. Lisää hetken päästä myös kokonaiset kirsikkatomaatit. Juuri ennen tarjoilua lisää keittoon sulatetut ja valutetut katkaravut. Tarjoile heti, kun ravut ovat lämmenneet. Koristele korianterilla.

Reseptin luoja: Seppo Kankaantähti