Consumer
Products
Reseptit - Turkinpippurijäätelö

Ainekset

1 pss Turkinpippureita murskattuna (onnistuu esim. morttelilla)

3 kananmunaa keltuaiset ja valkuaiset eroteltuina

1 dl tomusokeria

1 vaniljatanko tai 3 rkl vaniljasokeria

1 prk Alpro Airy & Creamy tai 1 prk kuohukermaa

1 dl Dansukker glukoosisiirappia (ei pakollinen, mutta siirappi tuo ihanan rakenteen jäätelöön)

ripaus hienoa suolaa

Turkinpippurijäätelö

 

Murskaa turkinpippurit morttelissa.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi suolaripauksen kanssa. 

Sekoita tomusokeri keltuaisiin ja vatkaa tomusokeri-keltuaissekoitus vaahdoksi. 

Vaahdota soijakerma / kuohukerma kovaksi vaahdoksi. 

Halkaise vaniljatanko ja kaavi esim. pikkulusikalla siemenet pois tangosta ja sekoita kerman joukkoon / sekoita vaniljasokeri kuohu/soijakerman joukkoon. 

Lisää glukoosisiirappi.

Sekoita valkuaisvaahto kermavaahtoon puisella / muovisella lusikalla rauhallisesti sekoittaen. Älä vispaa! kun valkuaisvaahto on saatu sekoitettua kermavaahtoon, lisää keltuaisvaahto ja sekoita jälleen rauhallisesti. 

Lisää lopuksi turkinpippurijauhe / murska ja kaada jäätelöseos esim. leipävuokaan ja pakasta n. 12 tuntia ennen tarjoilua. 

Tarjoile turkinpippureiden kanssa kuumana kesäpäivänä.

Dansukker glukoosisiirappi on saatu blogitilaisuudesta lahjaksi alkuvuodesta

 

Reseptin luoja: Anne Pfitzner