Consumer
Products

Mitä eroa on mehuprässillä ja mehulingolla?

 

Mehulinko on hyvä valinta silloin, kun mehua halutaan valmistaa nopeasti ja tehokkaasti suuria määriä. Usein niissä on 1000 watin moottori. Mehulingolla saa kirkasta mehua. Se tehoaa koviin vihanneksiin ja voi puristaa lyhyessä ajassa paljon mehua – täydellistä, kun haluat tehdä mehua koko perheelle. Mehuprässit ovat hyvä valinta, jos haluat tiivistetympää, silkinsileää ja paljon kuituja sisältävää mehua, sillä käytettävä menetelmä vääntää ja puristaa mehun hitaasti ainesosista.  

 

Mehuprässi sopii erittäin hyvin pehmeiden hedelmien tai lehtivihannesten puristamiseen. 100–200 watin moottorinsa ansiosta se on myös erittäin hiljainen ja tekee mehua kaikkein hienoimmista ainesosista.   

 

Mitkä ainesosat sopivat parhaiten erilaisiin mehustimiin?

 

Kaikki mehustimemme sopivat hedelmien ja vihannesten puristamiseen, mutta mehulinko tehoaa paremmin koviin vihanneksiin ja tekee niistä kirkasta ja virkistävää mehua. Mehuprässit sopivat myös kaikentyyppisten hedelmien ja vihannesten puristamiseen, mutta sopivat myös hyvin lehtivihannesten, yrttien ja pähkinöiden mehustamiseen. Mehuprässi valmistaa tiivistä, kuitupitoista mehua. Tietyt mallit sopivat jopa mantelimaidon, sorbetin, soseiden ja lastenruoan valmistamiseen. 

Onko ravintoaineiden määrässä eroa? 

Wienin maatalousyliopisto (The University of Natural Resources and Life Sciences, BOKU) on tutkinut mehulingoilla ja mehuprässeillä valmistettujen mehujen ravintoainepitoisuuksia. Tutkimus osoittaa, että sekä mehulingolla että mehuprässillä valmistetussa mehussa on runsaasti ravinteita ja vitamiineja.  Testissä käytettiin erityyppisiä mehulinkoja ja mehuprässejä, ja tuloksissa on laskettu kunkin tekniikan keskiarvo. Kummalla tahansa menetelmällä puristettu mehu voi olla yhtä ravinteikasta ja vitamiinipitoista.

Mehuprässillä tehdyssä mehussa on hieman enemmän kuitua.

 

Mehuissa oli keskimäärin samankaltainen määrä vitamiineja, oli ne valmistettu sitten mehulingolla tai mehuprässillä. Testissä kävi kuitenkin ilmi, että mehuprässillä valmistetuissa mehuissa oli hieman enemmän kuituja kuin mehulingolla tehdyissä mehuissa. Tämä johtuu osin siitä, että prässillä mehusta tulee hieman paksumpaa, osin siitä, että laitteella mehustetaan tyypillisesti kuitupitoisia ainesosia, kuten lehtikaalia. Kun puhutaan näillä kahdella menetelmällä valmistettujen mehujen ravintoainepitoisuuksien eroista, tärkein tekijä ovat ainesosat. Mehuprässillä voidaan mehustaa sellaisia ainesosia, joissa on runsaasti ravinteita, kuten lehtivihanneksia, yrttejä ja pähkinöitä.

Miksi mehustaminen kannattaa?

Miksi mehustaminen kannattaa?