Äitiys- ja lastenhoitotarvikkeet
Äitiys- ja lastenhoitotarvikkeet
Philips AVENT - Advice for Bottle feeding

Neuvoja pulloruokintaan

Philips AVENT - Advice for bottle feeding

Pulloruokinta-asennot

Kuten imetyksessä, on olemassa tiettyjä ruokinta-asentoja, jotka sopivat parhaiten pulloruokintaan siirtyvälle vauvalle.

Vauvan ja pullon piteleminen sylissä

Pitele vauvaa sylissä lähellä itseäsi puolipystyssä asennossa siten, että saat häneen katsekontaktin. Jos vauva on kovin alhaalla, pane syliisi tyyny, jotta saat kohotettua hänet ylemmäs.

  • YVauvasi nauttii pulloruokinnasta enemmän, jos hymyilet ja juttelet hänelle 
  • Kallista pulloa siten, että sen kaula ja tutti täyttyvät maidolla ennen kuin viet tutin varovasti vauvan suuhun. Näin estetään, että vauva nielee ilmakuplia, jotka voivat aiheuttaa kaasua.
  • Jos vauva vaikuttaa rauhattomalta syötön aikana, syynä voivat olla ilmavaivat. Yritä saada vauva röyhtäisemään hieromalla hänen selkäänsä kevyesti.
  • Yritä totuttaa vauva röyhtäisemään suunnilleen syötön puolivälissä ja syötön jälkeen. Röyhtäyttäminen voi estää pulauttelua. 

Puolten vuorottelu

Kuten rintaruokinnassa, vaihtele syöttöasentoa käyttäen molempia puolia tasapuolisesti. Näin lapsesi silmät ja niska kehittyvät tasaisemmin. Kokeile muuttaa syöttöasentoa pullon puolivälissä röyhtäytettyäsi vauvan. Toimimalla näin heti alusta asti vauvallesi ei kehity niin helposti "suosikkipuolta", vaan hän huolii pullon molemmilta puolilta.

Kainaloasento / "pallo kainalossa" -asento

Kainaloasento on hyvä valinta, jos sinulle on tehty keisarinleikkaus tai olet synnyttänyt kaksoset. Aseta syliisi poikittain tyyny, joka tukee vauvaa pysymään oikeassa asennossa.

Oikean tutin valitseminen

On tärkeää valita tutti, jossa on sopivan kokoinen reikä. Voit valita hitaan, keskinopean tai nopean virtauksen tutin. 

  • Vastasyntyneen ruokinnassa käytetään tavallisesti pehmeää hitaan virtauksen tuttia
  • Jos vauvallasi tuntuu kestävän pitkään saada pullo juotua tyhjäksi tai hän lopettaa puolivälissä, tutin reikä voi olla liian pieni. Kokeile vaihtaa tilalle keskinopean virtauksen tutti.
  • Jos vauvan suusta tulee sylkeä syöttämisen aikana, tutin reikä saattaa olla liian iso
  • Saatat myös haluta kokeilla vaihtelevan virtauksen tutteja. Yhtä ja samaa tuttia käyttämällä voit valita hitaan, keskinopean tai nopean virtauksen.

Huomaa, että näissä artikkeleissa annetut tiedot on tarkoitettu yleisohjeiksi eivätkä ne korvaa lääketieteen ammattilaisen antamia ohjeita. Jos sinulla tai lapsellasi ilmenee oireita tai tila, joka on vakava tai jatkuva tai edellyttää lääketieteellistä hoitoa, hakeudu lääkärin hoitoon. Philips AVENT ei vastaa mistään vahingoista, jotka ovat seurausta tällä verkkosivustolla annettujen tietojen käytöstä.

Aiheeseen liittyviä tuotteita

Aiheeseen liittyviä neuvoja

Vauvan pulloruokinnan esivalmistelut

Vauvan pulloruokinnan esivalmistelut

Vauvan syöttövälineiden sterilointi

Vauvan syöttövälineiden sterilointi