Noin neljän–kuuden kuukauden ikäisenä vauva ei välttämättä ole enää niin tyytyväinen saadessaan pelkkää maitoa ja katselee uteliaana, kun sinä syöt. Nämä ovat merkkejä siitä, että vauvasi on valmis siirtymään kiinteisiin ruokiin.
Paras tapa varmistaa ravintoaineiden säilyminen vahingoittumattomina on hankkia tuoreita raaka-aineita, joista valmistat ruoat. Itse tekemällä voit myös varmistaa, että tiedät tarkalleen, mitä vauvasi syö.
Ainesten säilytys-, valmistus- ja kypsennystapa vaikuttaa myös niiden ravintoarvoon, joten olemme koonneet hyviä vinkkejä, miten parhaiten valmistat vauvan ensimmäiset ruoat.
Höyryttäminen on yksi parhaita kypsennysmenetelmiä, sillä se säilyttää raaka-aineiden maun. Myös Philips AVENT -höyrykeittimen ja tehosekoittimen yhdistelmä säilyttää ruoan ravintoaineet parhaalla mahdollisella tavalla. Laite sekoittaa ruoka-aineista höyrytysvaiheessa irronneen mehun takaisin ruoan joukkoon sekoitusvaiheessa.
Huomaa, että näissä artikkeleissa annetut tiedot on tarkoitettu yleisohjeiksi eivätkä ne korvaa lääketieteen ammattilaisen antamia ohjeita. Jos sinulla tai lapsellasi ilmenee oireita tai tila, joka on vakava tai jatkuva tai edellyttää lääketieteellistä hoitoa, hakeudu lääkärin hoitoon. Philips AVENT ei vastaa mistään vahingoista, jotka ovat seurausta tällä verkkosivustolla annettujen tietojen käytöstä.
SCF355/00
SCF782/00
Pureskeltavaa ruokaa vauvallesi
Helppoja reseptejä lapsille