Äitiys- ja lastenhoitotarvikkeet
Äitiys- ja lastenhoitotarvikkeet

Vauvan syöttövälineiden sterilointi

Syöttövälineiden sterilointi ensimmäisten kuuden kuukauden aikana suojaa lastasi haitallisilta taudinaiheuttajilta, kunnes hänen immuunijärjestelmänsä on kypsynyt ja vahvistunut.

Philips AVENT - Sterilizing baby feeding equipment

Rintaruokinta

Rintamaidon antaminen vauvalle on ensimmäinen askel kohti terveen immuunijärjestelmän kehitystä. Samalla tarjoat parasta mahdollista ravintoa lapsellesi. Kun pyrit saamaan imetyksen vakiinnutettua, syöttämiseen ei ole tarvetta käyttää mitään muita välineitä. 

Pullojen ja tuttiensterilointi

Kun imetys on vakiintunut ja päätät ottaa käyttöön rintapumpun, tuttipullon, tutteja (tai muita välineitä, jotka ovat kosketuksissa maitoon ja lapseen), on tärkeää steriloida välineet ennen jokaista käyttökertaa. Maidossa olevat taudinaiheuttajat voivat olla erityisen haitallisia lapselle, jonka immuunijärjestelmä ei ole vielä kehittynyt. Vauvan syöttövälineiden huolellisen pesun ja steriloinnin laiminlyöminen voi aiheuttaa vauvalle vatsavaivoja, ripulia ja tyytymättömyyttä. Kun vauva on tyytymätön, äitikin on. 

Saatat hyvinkin ajatella, että tiedossa on siis taas yksi vaivalloinen lisätyö. Itse asiassa sterilointi on kuitenkin helppoa, nopeaa ja tehokasta, etenkin jos käytössäsi sterilointilaite, joka hyödyntää höyryä ja kuumennusta. 

Vieroituksessa käytettävät välineet

Jos olet aloittanut kiinteän ruoan antamisen vauvalle ennen kuuden kuukauden ikää, on järkevää steriloida käyttämäsi kulhot ja lusikat. Kuuden kuukauden jälkeen ainoastaan maidon syöttämiseen liittyvät välineet, kuten pullot ja rintapumput, tarvitsee steriloida siihen asti, kunnes lapsesi on yksivuotias.

Huomaa, että näissä artikkeleissa annetut tiedot on tarkoitettu yleisohjeiksi eivätkä ne korvaa lääketieteen ammattilaisen antamia ohjeita. Jos sinulla tai lapsellasi ilmenee oireita tai tila, joka on vakava tai jatkuva tai edellyttää lääketieteellistä hoitoa, hakeudu lääkärin hoitoon. Philips AVENT ei vastaa mistään vahingoista, jotka ovat seurausta tällä verkkosivustolla annettujen tietojen käytöstä.

Aiheeseen liittyviä tuotteita

Aiheeseen liittyviä neuvoja

Kiinteisiin ruokiin siirtyminen

Kiinteisiin ruokiin siirtyminen

Yleisiä vauvan terveyteen liittyviä ongelmia

Yleisiä vauvan terveyteen liittyviä ongelmia