Valkoisemmat hampaat syömällä

Ruokavalio on kaiken perusta

Kohtuus kaikessa

Milloin hampaat kannattaa harjata?

Ruokavalio on kaiken perusta


Elämä on usein kiireistä, ja unohdamme helposti, että pienet jokapäiväiset valintamme vaikuttavat myös suun terveyteen. Etenkin nauttimallamme ruoalla on huomattava vaikutus siihen, miltä hampaat ja ikenet tuntuvat, miten ne toimivat ja miltä ne näyttävät. Myös päivittäisillä suunhoitotottumuksilla on tärkeä merkitys.

Kohtuus kaikessa


Nauttimamme ruoka ja juoma vaikuttavat merkittävästi suun terveyteen. Makeat ja happamat ruoka-aineet heikentävät hammaskiillettä, mikä puolestaan voi aiheuttaa kariesta ja hampaiden reikiintymistä. Punaviini, kahvi, tee ja hiilihappojuomat voivat houkuttaa, mutta kannattaa nauttia niitä kohtuudella.

Valkaise hampaat luonnollisesti


Ei niin pahaa ettei jotain hyvääkin! Monilla ruoka-aineilla on hampaita luonnollisesti valkaiseva vaikutus, ja ne maistuvat vähintään yhtä hyviltä kuin epäterveelliset ruoat. Omenat, ananakset, rusinat, juusto, pähkinät, mansikat ja parsakaali auttavat pitämään hymysi kirkkaan valkoisena ja myös maistuvat herkullisilta (älä kuitenkaan nauti kaikkia yhdellä kertaa).

Milloin hampaat kannattaa harjata?


On tärkeää harjata hampaat kahdesti päivässä vähintään kaksi minuuttia kerrallaan. Tämä poistaa hampaisiin päivän aikana kertyneen plakin ja vähentää värjäymien muodostumista. Käyttämällä sähköhammasharjaa, esimerkiksi Philips Sonicarea, varmistat parhaat mahdolliset harjaustulokset.

Lue, miten terveet hampaat parantavat elämääsi.