Tervetuloa tutustumaan Philips Sonicareen

Nauti terveestä suusta joka päivä koko elämäsi ajan

Hampaista ja suusta huolehtiminen on elinikäinen sitoumus, koska suun terveys vaikuttaa suoraan yleiseen terveydentilaan. Sonicaren hammasharjan runko ja harjaspää välittävät patentoidun sonic-tekniikan hellävaraisesti mutta tehokkaasti hampaillesi ja ikenillesi. Hammasharjamme poistavat plakkia erittäin tehokkaasti, tekevät luonnollisesti hampaat valkoisemmiksi, ja voit tuntea niiden puhtauden.

Harjan rungossa ja harjaspäissä yhdistyvät tarkka muotoilu ja hienosuunnittelu, jotka yhdessä saavat aikaan valkoisemman hymyn ja terveemmän suun. Valitse suunhoidon tarpeisiisi sopiva runko ja harjaspää ja nauti terveestä suusta läpi elämän.

Kuinka Sonicare auttaa parantamaan suun terveyttä?

 • Terveemmät ikenet kahdessa viikossa
 • Ylivoimaisen tehokas plakin poisto ja perusteellinen puhdistus
 • Terveemmät ja luonnollisesti valkoisemmat hampaat kahdessa viikossa
 • Tehokas, mutta hellävarainen harjaus
 • Hammasharjoja erityisiin suunhoidon tarpeisiin

Mikä tekee Sonicaresta erilaisen?

Uskomme, että huomaat eron siirtyessäsi käyttämään Sonicarea – kuten 17 miljoonaa tyytyväistä käyttäjää ympäri maailman on jo huomannut.

Sonicare vaalii elinikäistä suunhoitoa

Philips Sonicare uskoo, että hyvät suunhoitotavat auttavat säilyttämään hampaiden kunnon läpi elämän. Sähköhammasharjamallistostamme löytyy sopiva harja kaikkiin suunhoidon tarpeisiin, ja kliinisten testien tulokset puhuvat puolestaan.

Lisätietoja

Patentoitua Sonicare-tekniikkaa tukevat todistetut testitulokset.

Philips Sonicare perustuu innovatiiviseen, patentoituun sonic-tekniikkaan. Meidät erottaa muista kolme erilaista suunnitteluinnovaatiota.

Lisätietoja

Sonicaren vuosien kokemus ja innovaatio

Sonicaren tarina alkoi 80-luvun loppupuolella, kun se tuotiin markkinoille ensimmäisenä sonic-hammasharjana. Tänä päivänä Sonicare muuttaa ihmisten hampaidenharjaustottumuksia ympäri maailman.

Lisätietoja

Etsitkö vaihtoharjaspäitä?

Katso yhteensopivuusoppaamme

Sonicare-sähköhammasharjat

Tutustu hammasharjoihin

Rekisteröidy nyt

Nauti helposta asiakaspalvelusta ja erikoistarjouksista!

Rekisteröi Sonicare-sähköhammasharjasi tänään

Kokeile Sonicare-sähköhammasharjaa riskittömästi!

Tarjoamme riskittömän 60 päivän rahat takaisin -takuun

Lisätietoja

Huomaat saavasi puhtaamman, raikkaamman hymyn

Suun huomioiminen ja hoitaminen on todella vaivan arvoista. Vaikka hammaslääkärillä on joka tapauksessa hyvä käydä, Philips Sonicare -hammasharjan käyttäminen voi auttaa poistamaan plakkia ja ehkäistä iensairauksien, kuten ientulehduksen, syntyä. Sonicare on hellä herkille hampaille, mutta tarpeeksi tehokas poistamaan plakkia ja valkaisemaan hampaita.

Huomaat eron

Todistetut tulokset ja henkilökohtaiset kokemukset tekevät Sonicaresta hammashoidon ammattilaisten eniten suositteleman hammasharjamerkin maailmassa.

 • Sonicare-tekniikka poistaa plakkia ylivoimaisen tehokkaasti, koska se puhdistaa hampaat tavalla, johon tavallinen hammasharja ei pysty.
 • Philips Sonicare vähentää iensairauksia ja on samalla hellävarainen hampaille ja ikenille.
 • Sonicare poistaa päivittäisiä kahvin, teen ja tupakan aiheuttamia värjäytymiä. Hampaasi näyttävät luonnollisesti valkoisemmilta 28 päivän sisällä – tai saat rahasi takaisin.
  Lisätietoja
 • Sonicare jättää hampaisiisi ainutlaatuisen puhtauden tunteen ja myös todella puhdistaa ne.

Poikkeuksellinen plakin poistokyky

Sonicaren dynaaminen liike poistaa plakkia ylivoimaisen tehokkaasti, joten harja parantaa kenen tahansa suunhoitotottumuksia. Syvällinen tietämyksemme ladattavista sähköhammasharjoista näkyy innovatiivisesti suunnitelluissa tuotteissa, joiden on toistuvasti osoitettu olevan tehokkaampia kuin tavallinen hammasharja ja poistavan plakkia huomattavasti paremmin.

Terveemmät ikenet

Useimmat ihmiset kärsivät iensairauksista jossakin elämänsä vaiheessa. Kun plakki kerääntyy hampaiden ja ikenien väliin, se ärsyttää ienkudosta ja aiheuttaa ientulehduksen. Se on yleisin iensairauden muoto ja voi johtaa hampaanvierustulehdukseen ja hampaan irtoamiseen, mikä vaatii hammaslääkärikäyntejä toimenpiteineen.

 • Philips Sonicare poistaa perusteellisesti sairauksia aiheuttavaa plakkia ja parantaa ikenien terveyttä kahdessa viikossa
 • Hellävarainen harjausliike auttaa ehkäisemään ienten vetäytymistä

Hellävarainen harjaus

Vaikka Sonicare-hammasharja on tarpeeksi tehokas poistamaan piilossa olevaa plakkia riskialueilta, joihin on vaikea päästä käsiksi, se on hellävarainen ikenille ja jopa herkille hampaille. Erityisen pehmeiden harjasten ja hellävaraisen harjausliikkeen ansiosta sen on todistettu olevan hellävarainen suun kudoksille.

Positiivinen vaikutus yleiseen terveydentilaan

Suun terveyden vaikutuksesta yleiseen terveyteen ja hyvinvointiin on viime aikoina saatu enemmän todisteita kuin koskaan. Suun terveysongelmat heijastelevat usein yleistä terveydentilaa, ja mikä tärkeintä, niillä on suora vaikutus siihen. Esimerkiksi jotkin sairaudet, kuten diabetes, edellyttävät hampaiden ja ikenien erityistä huomioimista, jotta yleinen terveydentila pysyisi mahdollisimman hyvänä.

Terveemmät hampaat koko eliniäksi

Ei ole kovinkaan kauaa siitä, kun ihmiset hyväksyivät hampaiden menetyksen ja tekohampaat luonnollisena osana vanhenemista. Nykyään asenteet ovat muuttuneet, ja luonnollisen kauniit ja terveet hampaat voikin säilyttää koko elämän ajan. Suun terveydenhoidossa ei kuitenkaan ole pelkästään kyse siitä, miltä hampaat näyttävät. Hampaiden ja ienten terveyden säilyttämisellä voi olla suora vaikutus yleiseen terveydentilaan.

Philips Sonicare uskoo, että varhain opitut hyvät suunhoitotavat auttavat hampaiden säilyttämisessä läpi elämän. Halusitpa sitten terveemmät ikenet, valkoisemmat hampaat tai tehokkaampaa plakinpoistoa, löydät Sonicare-mallistosta varmasti hammasharjan, joka hoitaa suutasi haluamallasi ja tarvitsemallasi tavalla. Hammasharjamallistomme on suunniteltu sinua ajatellen, ja kliiniset tutkimustulokset todistavat harjojen tehokkuuden.

Tärkeitä asioita suun terveydestä ja yleisestä terveydestä:

 • Terveet hampaat ja ikenet ovat erittäin tärkeä asia.
 • Hampaisiin liittyvät ongelmat voivat vaikuttaa yleiseen terveydentilaan arvaamattomilla tavoilla. Hampaiden ongelmat voivat esimerkiksi aiheuttaa päänsärkyä ja kipua kasvoissa sekä vaikuttaa unirytmiin, ruokahaluun ja mielialaan.
 • Jotkin sairaudet, kuten diabetes, vaativat, että kiinnität erityistä huomiota hampaisiin ja ikeniin terveyden ylläpitämiseksi.
 • Yleisestä terveydentilasta on tärkeä keskustella hammaslääkärisi kanssa. Samoin yleislääkärille on syytä kertoa mahdollisista hammasongelmista.

Sonicaren ansiosta suun terveyden hoitaminen on helpompaa kuin koskaan. Sijoita hyvinvointiisi tekemällä Sonicaresta olennainen osa terveellistä elämäntyyliäsi.

Iensairaudet

Iensairaudet

Terveet ikenet eivät vuoda verta. Jos ikenissäsi on verenvuotoa, kun harjaat hampaita tai käytät hammaslankaa, sinulla on iensairauden ensioireita. Ientulehduksessa ikenet ovat punaiset, turvoksissa ja vuotavat helposti verta. Tulehdus on parannettavissa onnistuneella plakin poistolla, joka myös lievittää ienten turvotusta ja lopettaa verenvuodon.

Jos plakkia ei poisteta, tulehdus etenee ja johtaa hampaanvierus- tai iensairauteen. Jos tulehdusta ei hoideta, ienliitos alkaa pettää ja johtaa ientaskun syntymiseen.

Kun taskut syvenevät, hoito vaikeutuu. Hammasharja ja hammaslanka eivät yllä syvissä taskuissa olevaan plakkiin. Jäljelle jäävät plakkibakteerit vapauttavat edelleen toksiineja, jotka vahingoittavat luuta ja hampaiden tukirakenteita. Hampaanvierussairaus vaikuttaa yleiseen terveydentilaan, ja sillä on yhteys muun muassa sydänsairauksiin.

Merkkejä etenevästä iensairaudesta ovat krooninen pahanhajuinen hengitys sekä punaiset, turvonneet, arat ja vertavuotavat ikenet, jotka ovat löystyneet ja vetäytyneet irti hampaista. Koska tulehdus on tässä vaiheessa levinnyt ienten alla olevaan luuhun, hampaat löystyvät, mikä saattaa vaikuttaa purentaan.

Iensairauksien ehkäisyn avain on suun pitäminen puhtaana ja terveenä päivittäisellä harjauksella ja hammaslangalla, joka puhdistaa hampaiden välit. Sonicare on tehokas sähköhammasharja, jonka on kliinisesti todistettu poistavan merkittävästi plakkia ja auttavan parantamaan ientulehdusta ja ientaskuja.

Oma suusi, oma sydämesi

Sydänsairaudet

Aivan kuten päänsärky on usein osoitus muista terveysongelmista, myös hampaiden ja ienten tila voi kertoa kokonaisterveydentilasta. Äskettäin tehtyjen tutkimusten mukaan useilla elimistöön vaikuttavilla sairauksilla, kuten sydänsairauksilla, on myös suuhun liittyviä oireita. Kipeä tai arka leuka voi esimerkiksi merkitä sydänkohtauksen kasvanutta todennäköisyyttä.

Tutkimukset osoittavat myös, että iensairauksista kärsivillä ihmisillä voi olla suurempi riski saada sydänkohtaus. Erään teorian mukaan tämä riski johtuu tulehtuneissa ikenissä olevista bakteereista. Jos bakteerit pääsevät verenkiertoon, ne voivat kiinnittyä verisuonten seinämiin ja muodostaa tukoksia. Nämä tukokset haittaavat veren virtausta sydämeen, mikä kasvattaa sydänkohtauksen mahdollisuutta.

Puolivuosittainen hammastarkastus on siis tärkeämpi kuin ajattelitkaan. Jos sinulla on sydänsairauden riski, sydänsairaus tai muita suurempia terveysongelmia, on erittäin tärkeää käydä hammaslääkärissä säännöllisesti. Kerro hammaslääkärille terveydentilastasi, sairauksista ja syömistäsi lääkkeistä. Jos sinulla on sydänsairaus, perusteellinen hampaiden harjaus ja hammaslangan käyttö on erittäin tärkeää. Sonicarea käyttämällä puhdistat hampaasi hyvin ja sijoitat samalla yleiseen terveyteesi.

Suunhoito ja sydän

Jos sinulla on sydänsairaus tai korkea sydänongelmien riski, sinun tulee tiedostaa suunhoidon ja elimistön terveydentilan välinen yhteys.

Viimeaikaiset tutkimukset osoittavat, että hampaanvierussairauksista kärsivillä ihmisillä on hyvin usein myös sydänsairaus. Yhden teorian mukaan tämä johtuu iensairauksissa syntyvistä suubakteereista, jotka voivat verenkiertoon päästessään vaikuttaa sydämeen.

Vaikka hampaanvierussairaus ei välttämättä aiheuta sydänsairautta, se on kuitenkin selvä riskin osoitin.

Muista, että suu on portti elimistöön. Ienten ja hampaiden hoitaminen kannattaa. Vaikka et sitä heti huomaisikaan, hyvä suunhoito voi vaikuttaa muun elimistön terveyteen, mukaan lukien sydämesi kuntoon.

Jos sinulla on sydänsairaus tai sydänsairauden riski:

 • Pidä suusi terveenä harjaamalla hampaat kaksi kertaa päivässä hyvällä hammasharjalla ja fluorihammastahnalla. Useimpien mielestä plakin poistaminen on helpompaa sähköhammasharjalla, esimerkiksi Sonicarella, kuin tavallisella hammasharjalla. Käytä myös hammaslankaa päivittäin.
 • Käy hammaslääkärillä ja hammashoitajalla ohjeiden mukaisesti ja varmista, että he tietävät sydänsairaudestasi sekä yleisestä terveydentilastasi.
 • Kerro myös yleislääkärillesi, jos sinulla on hampaanvierussairaus.
 • Jos ikenesi ovat punaiset, ärtyneet tai vuotavat herkästi verta, käy välittömästi hammaslääkärissä.
 • Käytä lääkkeitä, myös antibiootteja, ohjeiden mukaisesti.

Diabetes ja suunhoito

Diabetes ja suu


Diabetes

Diabetes on sairaus, jossa elimistö ei pysty normaalisti pilkkomaan glukoosia (sokeria) energiaksi. Sillä voi olla kauaskantoisia vaikutuksia yleiseen terveydentilaan, mukaan lukien suun terveyteen. Siksi iensairauksia, joista kärsivät myös perusterveet ihmiset, ilmenee paljon todennäköisemmin diabeetikoilla.

Diabeteksen yksi oire on hapen ja ravintoaineiden heikentynyt kulkeutuminen elimistön kudoksiin ja haitallisten kuona-aineiden hidastunut poistuminen. Tämän takia diabeetikoiden on valvottava verensokeritasojaan. Kun diabeetikon verensokeritaso on korkealla, syljen sokeripitoisuus kasvaa, mikä ruokkii suun bakteereja. Tämä on täydellinen ympäristö iensairauksien syntymiselle.

Jos diabeetikon iensairaus pääsee kehittymään hampaanvierussairaudeksi, hän voi kärsiä vakavammista komplikaatioista heikentyneen paranemiskyvyn vuoksi. Lisäksi hampaanvierussairaus voi vaikuttaa negatiivisesti diabeteksen hallintaan kasvattamalla diabeetikon insuliinivastustusta.

Onneksi näin ei tarvitse olla. Jos diabeetikko noudattaa hyvin hoitosuunnitelmaansa terveen verensokeritason ylläpitämiseksi ja harjaa hampaansa sekä käyttää hammaslankaa säännöllisesti, iensairauksien riski pienenee. Sonicare-hammasharja on ihanteellinen diabeetikkojen suunhoidossa ja auttaa heitä pitämään niin hampaat, ikenet kuin itsensäkin terveinä.

Diabetes ja suunhoito

Diabeteksella on vakavia vaikutuksia elimistöön. Yksi tärkeä, mutta usein unohdettu vaikutus on iensairaus. Erityisesti vakava iensairaus on epämukava ja usein vaikeasti hallittava suunhoidon ongelma. Lisäksi iensairaus voi vaikuttaa diabeetikon yleiseen terveydentilaan ja vaikeuttaa diabeteksen hallintaa.


Diabetes lisääntyy

Diabetesta sairastavien määrä on valitettavasti edelleen jatkuvassa kasvussa. Vuonna 1985 diabeetikoita arvioitiin maailman mittakaavassa olevan 30 miljoonaa. Vain kymmenen vuotta myöhemmin, vuonna 1995, Maailman terveysjärjestö WHO ja Kansainvälinen diabetesliitto arvioivat, että taudista kärsii 135 miljoonaa ihmistä ympäri maailman. Nykyisin diabeetikoita arvioidaan olevan maailmassa yli 177 miljoonaa, ja arviot diagnosoimattomista diabetestapauksista vaihtelevat yhdestä kolmanneksesta puoleen.

Myös esidiabeteksen yleistyminen huolestuttaa suuresti. Esidiabeetikoilla on normaalia korkeampi verensokeritaso, mutta ei vielä yhtä korkea kuin diabeetikoilla. Yli 350 miljoonan ihmisen maailmassa uskotaan kärsivän esidiabeteksesta. Viimeaikaiset tutkimukset osoittavat, että jo esidiabetes voi aiheuttaa elimistölle, erityisesti sydämelle ja verenkiertoelimistölle, pitkäaikaista vahinkoa.

Diabeteksen vaikutus suun terveyteen

Ihmiset, jotka eivät hoida diabetestaan oikein, kärsivät hallitsemattomasta verensokeritasosta.

Diabetesta sairastavat – erityisesti ne, jotka eivät säätele verensokeritasoaan oikein – ovat vaarassa saada iensairauden ja muita suutulehduksia. Lähes 64 prosentilla diabeetikoista on jo jonkinasteinen iensairaus.

Diabetes hidastaa paranemista ja lisää tulehdusriskiä. Siksi suun alueen leikkausta tarvitsevat diabeetikot, erityisesti sellaiset, joiden verensokeria säädellään huonosti, ovat suuremmassa vaarassa saada komplikaatioita.

Diabeteksen ja iensairauden suhde on kaksisuuntainen. Diabetes voi pahentaa iensairautta, ja iensairaus voi vaikeuttaa diabeteksen hallintaa. Kun diabeetikko saa suu- tai ientulehduksen, sairaus etenee yleensä paljon nopeammin kuin terveillä ihmisillä.

Jos sairastat diabetesta tai esidiabetesta, on tärkeää, että suunhoitorutiinisi sisältää seuraavat asiat:

 • Harjaa hampaasi perusteellisesti joka päivä ainakin kaksi kertaa päivässä, ja käytä hammaslankaa päivittäin. Sonicare on täydellinen valinta, sillä sen on kliinisesti todistettu vähentävän ientulehdusta.
 • Jos tupakoit, on tärkeää, että lopetat. Jos sairastat diabetesta, tupakointi kasvattaa merkittävästi iensairauden riskiä.
 • Käy hammaslääkärillä puolen vuoden välein. Kerro hammaslääkärille sairastavasi diabetesta.
 • Ota yhteys hammaslääkäriin, jos huomaat ienten kipeytymistä, suun kuivumista, valkoisia laikkuja tai pahaa makua suussasi.
 • Veren glukoositason hallinta on yhtä tärkeää suun terveydelle kuin yleiselle hyvinvoinnille.

Tietoa raskaana oleville

Mitä raskaana olevien tulisi tietää suunhoidosta


Raskaus

Raskaana olevia kannustetaan kiinnittämään erityistä huomiota kaikkiin terveyden osa-alueisiin, koska ne vaikuttavat lapsen terveyteen. Monet naiset eivät kuitenkaan tiedä, että raskausajan hormonaaliset muutokset voivat kasvattaa iensairauden riskiä. Sen vuoksi on erittäin tärkeää olla raskauden aikana erityisen tarkka suuhygieniasta. Tämä tarkoittaa jokapäiväistä hampaiden harjausta ja hammaslangan käyttöä, terveellisiä ruokailutottumuksia, tasapainoista ruokavaliota ja säännöllisiä hammaslääkärikäyntejä.

Lisäksi monilla naisilla kehittyy jonkinasteinen iensairaus raskauden aikana kohonneiden hormonitasojen seurauksena.

On siis useita syitä huolehtia hampaista ja ikenistä raskaana ollessasi tai raskautta suunnitellessasi. Käy heti hammaslääkärissä, jos huomaat mitään iensairauden merkkejä esimerkiksi harjatessa arat ja verta vuotavat ikenet tai pahanhajuinen hengitys. Hammastarkastus on joka tapauksessa hyvä ajatus raskauden alkuvaiheessa, jotta vältyt hampaiden korjaustoimilta raskauden alkukolmanneksen jälkeen.

Muista, että jos alat hoitaa suutasi heti, vähennät alttiutta iensairauksille. Korvaa tärkkelystä tai sokeria sisältävät välipalat rouskuvilla hedelmillä ja vihanneksilla ja harjaa hampaat syönnin jälkeen. Usein toistuva hammaslangan käyttö yhdistettynä hampaiden harjaukseen Sonicare-sähköhammasharjalla voi myös vähentää raskauden aikaisia hammasongelmia.

Raskaus ja suunhoito

Raskauden aikana on paljon huomioitavaa. Useimpien naisten päätavoite on terveyden ylläpito. Tämän vuoksi raskaana olevia naisia kannustetaan syömään terveellisemmin, välttämään tupakointia ja alkoholin juomista ja harrastamaan päivittäin kohtuullisesti liikuntaa. Lisäksi tarvitaan kuitenkin myös perusteellista päivittäistä suunhoitoa.

Monet odottavat äidit yksinkertaisesti hyväksyvät, että raskaus heikentää suun terveyttä. Pienellä ylimääräisellä huomiolla suun terveys voidaan kuitenkin säilyttää koko raskauden ajan. Mikä tärkeintä, ikenien terveyden ylläpidolla voi olla yhteyttä terveen vauvan syntymiseen.

Monilla naisilla esiintyy raskauden aikana tavallista enemmän verenvuotoa ja ikenien turvotusta. Nämä ienongelmat kehittyvät kolmannen ja kuudennen raskauskuukauden välillä ja johtuvat verenkiertoa stimuloivien estrogeeni- ja progesteronihormonien lisääntymisestä. Tästä johtuvat muutokset helpottavat plakin kehittymistä hampaisiin, joka puolestaan lisää ientulehduksen mahdollisuutta ja sen kliinisiä oireita. Hammashoidon asiantuntijoiden suosittelemat perusteelliset suunhoitotottumukset voivat kuitenkin auttaa raskaana olevia pitämään plakin poissa hampaista ja vähentämään iensairauksien riskiä.

Raskausajan suunhoito

Raskauden aikana päivittäinen hampaiden harjaus ja hammaslangan käyttö on tärkeää. Jotkut naiset ovat hyvin väsyneitä ja saattavat laiminlyödä päivittäisen suuhygienian hoidon tärkeyden. Suuhygienian tärkeyden tiedostaminen voi toimia tarvittavana kannustimena. Raskaana olevien naisten on raportoitu voivan kärsiä pahoinvoinnista hampaiden harjauksen aikana. Jos näin on sinun kohdallasi, kliinisesti testattujen, plakkia poistavien ja fluoria sisältävien suuvesien käyttö on suositeltavaa. Jatka kuitenkin hammaslangan käyttöä ja käytä sitä useammin harjauksen korvaamiseksi.

Monet raskaana olevat syövät useita aterioita päivän aikana pahoinvointia helpottaakseen. Se ei kuitenkaan ole hyväksi hampaillesi, erityisesti jos välipalat koostuvat tärkkelyksestä ja sokerista. Tällaisia välipaloja ovat mm. virvoitusjuomat, perunalastut ja kovat karamellit. Tällaiset ruoat tuottavat enemmän plakkia kuin muut ja voivat johtaa hampaiden reikiintymiseen. Jos tarvitset välipaloja, valitse rouskuvia vihanneksia tai hedelmiä. Ne lisäävät syljen eritystä, mikä neutraloi hiilihydraatteja sisältävien välipalojen tuottamia happoja. Yritä myös harjata hampaat välipalojen jälkeen tai ainakin huuhtoa suu vedellä.

Ota asiaksesi käydä hammaslääkärin vastaanotolla säännöllisesti, aivan kuten käyt synnytyslääkärillä. Kun hoidatat hampaitasi, muista ilmoittaa hammaslääkärillesi ja/tai hammashoitajallesi olevasi raskaana. Jos sinulle kehittyy iensairaus, jonka merkkejä ovat arat tai tulehtuneet ikenet, käy heti hammaslääkärillä.

Muista, että suunhoito on aina tärkeää, mutta erityisesti raskaana ollessasi. Kun pidät yllä hyviä suunhoitotapoja, joilla voit estää iensairauksia, sinulla on yksi huoli vähemmän raskauden aikana.

Portti elimistöön

Suu on portti elimistöön


Pahanhajuinen hengitys

Tutkimusten mukaan eräs pahanhajuisen hengityksen eli halitoosin suurimmista aiheuttajista on suun bakteeristo ja sen aiheuttamat haihtuvat rikkiyhdisteet. Lisääntynyt haihtuvien rikkiyhdisteiden tuottaminen voi johtua mm. stressistä, iensairaudesta, ruoan tähteistä tai kuivasta suusta. Muita pahanhajuiseen hengitykseen vaikuttavia tekijöitä ovat diabetes, tupakointi, hengittäminen suun kautta, nenäongelmat, allergiat sekä tietyt ruoat.

Kuiva suu vaikuttaa myös pahanhajuiseen hengitykseen, sillä sylki ei huuhdo ruoan tähteitä ja bakteereita pois. Suuhun pitkäksi aikaa jäävät ruoan tähteet ja bakteerit aiheuttavat epämiellyttävää hajua.

Yleislääkäri ja/tai hammashoidon asiantuntija voi pystyä osoittamaan pahanhajuisen hengityksen aiheuttajan. Olipa syy mikä tahansa, bakteerien poistaminen säännöllisellä päivittäisellä hampaiden harjauksella ja hammaslangan käytöllä on äärimmäisen tärkeää pahanhajuisen hengityksen hallinnassa.

Sonicare-sähköhammasharja on tehokas apu bakteerien poistossa. Sillä voi puhdistaa myös kielen takaosan, joka on hyvä kasvualusta bakteereille. Tämä alue tulisi puhdistaa kaksi kertaa päivässä joko Sonicare-sähköhammasharjalla tai kielenpuhdistajalla.

Värjäytymät hampaissa

Kaikki värjäytymät eivät ole ulkoisten tekijöiden, kuten tupakan, kahvin, teen tai mausteisten ruokien aiheuttamia. Jotkin värjäytymät ovat sisäsyntyisiä ja muodostuvat hampaan sisällä. Nämä värjäytymät johtuvat pääosin hammasvaurioista, tetrasykliinipitoisesta lääkityksestä nuorena hampaiden kasvuvaiheessa tai liiallisesta fluorin saannista. Sisäsyntyiset värjäytymät vaativat ammattihoitoa, eikä niitä voi poistaa säännöllisellä harjauksella tai hammaslangan käytöllä. Hammashoidon ammattilainen voi joko valkaista värjäytyneet alueet tai peittää ne kuorilla.

Toisaalta ulkoisten värjäytymien aste on joskus merkki huonosta suuhygieniasta tai hampaiden karkeasta pinnasta. Kaikki hampaan karkeat ja huonosti puhdistetut pinnat värjäytyvät nopeammin kuin puhtaat sileät pinnat.

Säännöllinen päivittäinen hampaiden harjaus on olennaisen tärkeää suuhygienian ja lisävärjäytymien ehkäisemisen kannalta. Sonicare puhdistaa hampaat dynaamisesti. Sonicare-sähköhammasharja on niin tehokas, että sen on kliinisesti todistettu vähentävän kahvin, teen ja tupakan aiheuttamia värjäytymiä merkittävästi ja antavan luonnollisesti valkoisemmat hampaat 28 päivässä – tai saat rahasi takaisin. Siksi Sonicare-sähköhammasharja on tehokas työkalu suun värjäytymien vähentämisessä.

Hammasraudat

Raudat ovat yksi yleisimmistä hampaidenoikomishoidoista. Niitä käytetään tasaisemman purennan sekä paremman leukaluiden kohdistuksen ja toiminnan saavuttamiseen. Huonon purennan korjaus voi parantaa purentakykyä, ja suoremmat hampaat on helpompi puhdistaa, mikä voi vähentää iensairauksien riskiä.

Hampaidenoikomishoito voi vaikuttaa suuresti itsetuntoon, sillä se parantaa hampaiden, hymyn ja kasvojen ulkonäköä. Oikomisraudat vaikuttavat painamalla hampaita hitaasti ja hellävaraisesti uuteen asentoon. Leuan hampaita ympäröivä ja paikallaan pitävä luu on joustava ja taipuu, kun siihen kohdistetaan painetta.

Oikomishoidon aikana hampaiden ja ikenien pitäminen puhtaina ja terveinä on haasteellista. Hampaiden puhdistaminen ja hammaslangan käyttäminen hammasrautojen rakenteiden ympäriltä on hankalaa. Jos plakkia kerääntyy hampaisiin ja ikeniin, seurauksena voi olla ientulehdus, verenvuotoa, reikiä tai valkoisia värjäytymiä. Kun hoito on lopetettu ja raudat poistetaan, nämä ongelmat voivat pilata osan oikomishoidon esteettisistä tuloksista.

Herkät hampaat

Herkät hampaat ovat hyvin yleinen ongelma. Suurin piirtein joka neljännellä aikuisella on yksi tai useampi herkkä hammas.

Herkkyyttä voidaan kuvata lyhyenä, terävänä kipuna, jonka aiheuttaa jokin ärsyke, kuten kylmät tai kuumat ruoat/juomat, makeat, happamat tai hapokkaat ruoat tai jopa hampaiden harjaus ja hammaslangan käyttö.

Ihmisillä, jotka harjaavat hampaitaan lujaa, on suurin riski saada herkät hampaat. Voimakkaasti harjatessa ienkudos kuoriutuu pois, ja hampaiden juurten pintakerros eli hammassementti kuluu pois. Koska hammassementti on hyvin ohut, pinnan kulumiseen ei tarvita paljon painetta. Kun se kuluu, hampaan sisäaines eli hammasluu paljastuu.

Hammasluu sisältää lukuisia pieniä putkia, jotka ovat täynnä nestettä ja ulottuvat hampaan keskellä olevasta ytimestä hampaan ulkopinnalle. Hampaan ydin sisältää hermot, jotka lähettävät kipusignaaleja. Kun ärsyke, kuten kylmä ilma tai juoma, joutuu kontaktiin auki olevien ja paljaiden putkien kanssa, putkien nesteeseen syntyy paineenvaihtelua. Paineenvaihtelu puolestaan saa aikaan lyhyen, terävän kipureaktion hampaan ytimen hermoissa. Tämä ilmiö tunnetaan herkkinä hampaina.

Ehkäisy alkaa minimoimalla hammasluun putkien paljastumisriski. Tämä tapahtuu harjaamalla hellävaraisesti ja käyttämällä hammasharjaa, joka on pehmeä hampaille ja ikenille.

Hellävaraisen puhdistusliikkeen ansiosta Sonicare-sähköhammasharja on ihanteellinen herkistä hampaista kärsiville. Sen erityisen pehmeiden nailonharjasten ja laajojen pyyhkivien liikkeiden on kliinisesti todistettu olevan hellävaraisia mutta tehokkaita suun pitämisessä puhtaana ja terveenä, vaikka kärsisitkin herkistä hampaista.

Hammaskuoret

Etuhampaiden ulkonäön kosmeettiseen parannukseen käytetään posliini- tai muovikuoria. Nämä ohuet posliinikuoret liitetään hampaiden pintaan. Kuoret auttavat peittämään hampaiden välisiä rakoja, korjaamaan hampaiden muotoa, korjaamaan rikkoutuneita tai lohjenneita hampaita tai parantamaan pahasti värjäytyneiden hampaiden ulkonäköä.

Toinen kosmeettinen hoitomuoto on komposiittiliitos, jossa käytetään muovista materiaalia. Sitä on saatavilla useissa eri sävyissä, joten sävyvaihtoehdoista on mahdollista löytää luonnollista hampaiden väriä vastaava sävy.

Kuorten ja liitosten reunat ovat usein ienrajassa. Ienten optimaalisen terveyden ja kuorten keston kannalta on äärimmäisen tärkeää pitää ienraja puhtaana ja terveenä. Dynaamisen puhdistusliikkeen ansiosta Sonicare-sähköhammasharja on ihanteellinen kuorten avulla parannetun hymyn kauneuden säilyttämiseen.

Etsi sopivin tuote

Kattava ikenien hoito

Sonicare FlexCare+

Luonnollisen valkoiset hampaat

Sonicare HealthyWhite

Miten harjamme eroavat muista?

Philips Sonicare perustuu patentoituun sonic-tekniikkaan. Harjaustekniikkamme perustuu kolmeen erilaiseen suunnitteluinnovaatioon:

Patentoitu sonic-tekniikka mahdollistaa harjaspäiden ainutlaatuisen nopean liikkeen

Tämä erottaa meidät muista. Sonicaren harjaspäiden nopea liike saavutetaan hyvin tiheiden ja laajojen harjasten liikkeiden yhdistelmällä. Nämä liikkeet puhdistavat hampaat dynaamisesti sekä ajavat nesteet syvälle kapeisiin hammasväleihin ja ienrajoihin, joten tuloksena on puhtaampi, terveempi suu.

Sähköhammasharjojemme käyttäminen Sonicare-harjaspäiden kanssa antaa kliinisesti todistetut tulokset

Minkään muiden harjaspäiden ei ole kliinisesti todistettu toimivan sähköhammasharjoissamme. Harjaspäämme ja sähköhammasharjamme on testattu yhdessä ja ne on suunniteltu tuottamaan hellävaraisia ja tehokkaita tuloksia.

Muotoiltu harjaspää mukailee hampaidesi luonnollista muotoa, joten harjaspään harjauspinta on suurempi. Harjakset on sijoitettu tarkasti tiettyyn kulmaan, jotta harjauspinta olisi mahdollisimman suuri. Käytämme äärimmäisen pehmeitä harjaksia, joiden päät on pyöristetty timanttihiomalaikalla. Näin olemme luoneet turvallisen ja hellävaraisen harjaspään, jonka tuottaman tehokkaan puhtauden voit tuntea.

Dynaaminen puhdistus tuottaa tuloksia, jotka voit tuntea

Patentoitu sonic-tekniikkamme puhdistaa tehokkaasti – voit sekä nähdä että tuntea eron. Tekniikka on hammasluulle hellävaraisempi kuin tavallinen hammasharja tai värähtelevä sähköhammasharja, minkä ansiosta hampaasi pysyvät pidempään vahvempina ja terveempinä.

Näin tekniikkamme puhdistaa suutasi:

 • Se sekoittaa hellävaraisesti hammastahnan ja syljen happipitoiseksi, vaahtoavaksi nesteeksi.
 • Se ohjaa nesteen hampaiden väleihin ja taakse ja jopa ienrajan alle, jossa plakkibakteerit kukoistavat.
 • Se hieroo ikeniä hellästi, stimuloi verenkiertoa ja auttaa irrottamaan plakkia.

Innovaation historia

Sonicare syntyi 1980-luvun loppupuolella, kun ensimmäinen sonic-sähköhammasharja esiteltiin. Olemme päässeet pitkälle 20 vuodessa. Sonicare-sähköhammasharja muuttaa ihmisten hampaidenharjaustottumuksia joka puolella maailmaa.

Alkuvuodet

Sonicaren keksi David Giuliani. Hän perusti vuonna 1987 Optiva Corporationin yhdessä Washingtonin yliopiston professoreiden David Engelin ja Roy Martinin kanssa edistääkseen uuden, innovatiivisen hammashygieniatuotteen myyntiä. Tuote perustui sonic-tekniikkaan, ja sen pohjalla oli hammashoidossa käytetty tekniikka.

Sonicare lähtee maailmalle

Lokakuussa 2000 Royal Philips Electronics osti Optiva Corporationin, joka tunnetaan nykyisin nimellä Philips Oral Healthcare. Sonicare sopii täydellisesti Philipsin terveyden ja hyvinvoinnin kokonaistuotevalikoimaan, ja yrityskauppa asetti Philipsin välittömästi suunhoidon innovaatiotyön kärkeen.

Philips Oral Healthcare on nykyisin johtava ladattavien sähköhammasharjojen tuottaja Yhdysvalloissa, ja se tunnustetaan maailmanlaajuisesti sonic-sähköhammasharjojen uranuurtajaksi. Lokakuussa 2002 Forbes Global kuvasi Philips Sonicare -sähköhammasharjaa "sähköhammasharjamarkkinoiden Rolls Royceksi" American Dental Association -yhdistyksen vuosikokouksessa.

Jokapäiväistä innovaatiota

Philips on käyttänyt tehokkaita tutkimus- ja kehitysresurssejaan luodessaan seuraavan sukupolven ladattavia sähköhammasharjoja, Sonicare FlexCare+- ja Sonicare HealthyWhite -hammasharjoja. Olemme myös laajentaneet tuotevalikoimaa ensimmäiseen lapsille tarkoitettuun Sonicare for Kids -hammasharjaan. Näiden lisäysten ansiosta Sonicare tarjoaa täydellisen tuotelinjan, joka auttaa parantamaan suun terveyttä elämän joka vaiheessa.

Sonicare-sähköhammasharjasta on tulossa yksi maailman myydyimmistä korkealuokkaisista ladattavista sähköhammasharjoista, ja sillä on yli 17 miljoonaa käyttäjää ympäri maailman. Yli 175 eri puolilla maailmaa tehtyä, julkaistua yliopistotutkimusta ja -artikkelia ovat osoittaneet, että Sonicaren ladattava sähköhammasharja on erittäin tehokas plakin poistossa, ikenien terveyden ylläpidossa ja värjäytymien poistossa. Menestyksemme on yhden avaintekijän ansiota: käyttäjien kokemukset ovat vahvistaneet, että se toimii.

Etsi sopivin tuote

Etsitkö vaihtoharjaspäitä?

Katso yhteensopivuusoppaamme

Sonicare-sähköhammasharjat

Tutustu hammasharjoihin