Philips esittelee radiologiaa uudistavia ja tehostavia teknisiä edistysaskelia kliinisen yhteistyön parantamiseksi


Philipsin Imaging 2.0 -konsepti yhdistää teknisiä uutuuksia ja yhteistyön tehostamisen radiologien hyödyksi

joulukuu 15, 2010

Chicago, Ill., Yhdysvallat – Tänä vuonna 96. kertaa järjestettävässä vuosittaisessa Pohjois-Amerikan radiologien kongressissa (Radiological Society of North America, RSNA) Chicagossa, Royal Philips Electronics (NYSE: PHG, AEX: PHI) aloittaa radiologian uuden aikakauden Imaging 2.0 -konseptillaan, joka tuo yhteen tekniikan, lääkärin ja potilaan. Osoituksena sitoutumisestaan innovatiivisten, kustannustehokkaiden ratkaisujen kehittämiseen Philips esittelee erityisesti potilaaseen keskittyviä tekniikoita sekä edistyksellisiä verkkotyökaluja, jotka helpottavat radiologien ja lähettävien lääkärien välistä yhteistyötä.

 

Imaging 2.0 -konsepti kohdistuu terveydenhoidossa tällä hetkellä vallitsevaan ongelmaan: yhä useammat kuluttajat vaativat laadukasta terveydenhoitoa, mutta rahaa hoitamiseen on vähemmän. Lääkäreiltä saatuun palautteeseen perustuva Philipsin ratkaisu ongelmaan on parantaa yhteistyötä edistyksellisellä tekniikalla toiveena parantaa potilaiden hoitotuloksia ja vähentää terveydenhoitojärjestelmän kustannuksia.

 

”Samaan tapaan kuin Web 2.0 muutti ihmisten tapaa jakaa ja käyttää Internetiä, Imaging 2.0 edustaa radiologian alalla aivan uusia mahdollisuuksia. Siinä on kysymys integroinnista ja yhteistyöstä, uudenlaisesta keskittymisestä potilaaseen sekä turvallisuudesta, joka auttaa lääkäreitä saavuttamaan tuloksia, joista ei voitu muutama vuosi sitten vielä unelmoidakaan”, toteaa Gene Saragnese, Philips Healthcaren Imaging Systems -yksikön General Manager. ”Philipsin tekniikan ansiosta radiologi pystyy nyt yhdistämään tietoja eri lähteistä voidakseen tehdä luotettavan diagnoosin ja keskustelemaan diagnoosista kaikkien potilastapaukseen liittyvien kliinisten kumppanien kanssa. Näin radiologi siirtyy kliinisen päätöksenteon keskipisteeseen. Tällainen yhteistyö ja integrointi yhdistettynä potilasturvallisuuden ja -mukavuuden parantamiseen tarjoaa radiologille erinomaisen taloudellisen hyödyn ja aloittaa kuvantamistekniikan uuden vallankumouksen, joka on Imaging 2.0.”

 

Tuoteuutuudet kertovat uraauurtavista, innovatiivisista ja kustannustehokkaista radiologian alan ratkaisuista

  • Ingenuity CT: Uusi tietokonetomografia-alusta, joka nostaa potilaan etusijalle mahdollistamalla jopa 80 prosenttia pienemmän säteilyannoksen takaamalla silti diagnostisen kuvanlaadun ja parantamalla spatiaalista tarkkuutta. Ingenuity CT -järjestelmä on suunniteltu tuottamaan vastaava diagnostinen kuvanlaatu kuin täyden säteilyannoksen kuvissa annoksen murto-osalla, ja sen tekniset ominaisuudet takaavat luiden yksityiskohtaisen visualisoinnin tarkemman diagnoosin varmistamiseksi.

 

  • Ingenuity TF PET/CT: Huipputason hybridikuvantamisjärjestelmä, jossa yhdistyvät positroniemissiotomografia ja tietokonetomografia onkologiseen kuvantamiseen, sydämen perfuusiokuvaukseen ja diagnostiseen tietokonetomografiaan. Ingenuity TF PET/CT -järjestelmä on esimerkki älykkäästä integroinnista, joka käsittää kaikki Ingenuity CT -alustan hyödyt, mukaan luettuna säteilyannoksen pienentämisen mahdollistavat tekniikat.

 

  • IntelliSpace Portal: Uusi multimodaalinen, usean toimijan työasema, joka hyödyntää ensimmäisen kerran edistyksellisiä verkkokäyttöominaisuuksia radiologien ja lähettävien lääkärien välisen yhteistyön helpottamiseksi milloin ja missä tahansa modaliteetista tai järjestelmästä riippumatta, jolloin on mahdollista nopeuttaa kliinistä diagnosointia.

 

  • Juno DRF: Yhdysvalloissa ensimmäisen kerran esitelty Juno DRF on kauko-ohjattava flat detector -järjestelmä, jossa digitaaliset radiografia- ja fluoroskopiasovellukset yhdistyvät samassa monikäyttöisessä järjestelmässä. Järjestelmän kaksoiskuvantamistila tehostaa tilan käyttöä ja mahdollistaa myös nopeamman työnkulun ja useamman potilaan kuvaamisen. Juno DRF on ollut myynnissä Länsi-Euroopassa tammikuusta 2010 lähtien, eikä sitä ole saatavana Kanadassa.

 

  • DigitalDiagnost – ER Wireless: Röntgenkuvausjärjestelmä, jossa on kestävä langaton, kannettava ilmaisin, kiinteä kahva ja kaapeliton muotoilu. Helppo käsitellä myös hankalissa anatomisissa kuvauskulmissa; soveltuu kriittisten potilaiden kuvaukseen päivystyspoliklinikoilla, traumayksiköissä ja heräämövuodepaikoilla.

 

  • iU22 xMATRIX Ultrasound: Uusi ultraääniteknologia, jolla lääkärit voivat tuottaa samanaikaisesti kaksi täyden resoluution kuvaa, joihin tallentuu tuplasti enemmän kliinistä tietoa samassa ajassa anturia siirtämättä, kääntämättä tai kiertämättä. Kliiniset tutkimukset ovat osoittaneet, että ratkaisu nopeuttaa työnkulkua ja tarjoaa näin taloudellista arvoa sekä parantaa anatomian havaitsemista helpottaen lääkärien tietoon perustuvaa kliinistä päätöksentekoa.

 

 

Kuvantamistekniikan innovaatiot tehostavat diagnosointia ja radiologian työnkulkua

 

Philipsin koko vartalon positroniemissiotomografia-/magneettikuvausjärjestelmässä yhdistyvät positroniemissiotomografian molekyylikuvantamisominaisuudet ja magneettikuvauksen erinomainen pehmytkudoskontrasti. Järjestelmä odottaa 510 (k) -hyväksyntää, eikä se ole myynnissä. Järjestelmää koskevat tutkimukset ovat käynnissä Geneven yliopistossa Sveitsissä, Mount Sinai Medical Centerissä New Yorkissa ja FZD-tutkimuskeskuksessa Dresdenissä Saksassa.

 

RSNA:ssa esiteltiin myös Philipsin uusi Ingenia MR -ratkaisu, joka on maailman ensimmäinen digitaalinen laajakaistamagneettikuvantamisjärjestelmä. Järjestelmällä on CE-merkintä, mutta se odottaa 510 (k) -hyväksyntää, eikä se ole myynnissä Yhdysvalloissa. Lääkärit ovat jo pitkään luottaneet magneettikuvaukseen, koska sen pehmytkudosten erottelykyky on poikkeuksellisen hyvä. Tähän mennessä kaikissa magneettikuvantamisjärjestelmissä on käytetty analogisia komponentteja potilaskuvien luomisessa tarvittavan signaalin tunnistuksessa ja käsittelyssä. Analogisten komponenttien käyttö näissä prosesseissa kuitenkin rajoittaa parasta mahdollista kuvan selkeyttä ja laatua.

 

Ingenia MR -järjestelmä esittelee ensimmäisen kerran magneettikuvauksen alalla digitaalisen signaalin tunnistuksen ja käsittelyn suoraan potilasta lähinnä olevassa radiotaajuisessa vastaanotinkelassa. Digitoimalla signaalin suoraan radiotaajuisessa vastaanotinkelassa ja ylläpitämällä digitaalisen yhteyden koko magneettikuvauksen ajan Ingenia pystyy parantamaan signaali-kohinasuhdetta jopa 40 prosenttia. Parempi signaali-kohinasuhde takaa tarkat kuvat, joita lääkärit tarvitsevat voidakseen tehdä tietoon perustuvia päätöksiä erilaisia kliinisiä toimenpiteitä varten, mukaan luettuna perinteiset sovellukset, kuten hermo-, lihaksisto- ja luustosovellukset ja nopeasti yleistyvät kehoon ja sydämeen liittyvät sovellukset.

 

Ingenian digitaaliset ominaisuudet ylittävät myös analogisille järjestelmille tyypilliset skaalattavuusrajoitukset. Samaan tapaan kuin siirtyminen rajallisen kanavamäärän omaavasta analogisesta televisiojärjestelmästä rajattoman kanavamäärän omaavaan digitaaliseen tarkkapiirtotelevisiojärjestelmään merkitsi mullistusta, myös Ingenian digitaalinen signaalin tunnistus- ja siirtokyky ovat kanavien määrästä riippumattomia. Toisin kuin kiinteän kanavamäärän omaavissa analogisissa järjestelmissä käyttäjät voivat lisätä uusia ja myöhemmin käyttöön otettavia kliinisiä sovelluksia, jotka voivat vaatia suurempia kanavakeloja, helposti ja kustannustehokkaasti. Jos kliininen toimenpide lisäksi edellyttää suurempaa kanavakelaa, Ingenian kanavasta riippumaton rakenne suoriutuu tutkimuksesta ilman magneettikuvausjärjestelmän kalliita laitteisto- ja ohjelmistopäivityksiä. Näin sairaalat pysyvät kliinisen kehityksen eturintamassa nyt ja tulevaisuudessa.

 

Voit vierailla Philipsin osastolla vuoden 2010 RSNA-kongressissa North Hall -hallissa (osasto numero 7724) McCormick Place -messukeskuksessa Chicagossa.

 


Philips at RSNA

 

Median yhteyshenkilöt:
Steve Kelly
Philips Healthcare
Puhelin: +1 (425) 487-7479
Sähköposti: steve.kelly@philips.com

 

Ian Race
Philips Healthcare
Puhelin: +1 (978) 659-4624
Sähköposti: ian.race@philips.com

Tietoa Royal Philips Electronicsista

Royal Philips Electronics of the Netherlands (NYSE: PHG, AEX: PHI) on monialainen terveys- ja hyvinvointialan yritys, joka keskittyy ihmisten elämänlaadun parantamiseen ajankohtaisten innovaatioiden avulla. Philips on maailman johtavia terveydenhuolto-, lifestyle- ja valaistusalan yrityksiä. Yritys kehittää asiakkaiden tarpeet ja toiveet huomioon ottavia ratkaisuja, joissa yhdistyvät tekniikka ja suunnittelu, ja sen mottona on ”sense and simplicity”. Philipsin pääkonttori sijaitsee Alankomaissa. Yrityksen palveluksessa on yhteensä yli 118 000 työntekijää yli 60 maassa eri puolilla maailmaa. Vuoden 2009 myynti oli 32,3 miljardia Yhdysvaltain dollaria, ja yritys on markkinajohtajan asemassa sydänhoidon, kriittisen hoidon, kodin terveydenhoidon, vähän energiaa kuluttavien valaistusratkaisujen, uusien valaistussovellusten, henkilökohtaisen hyvinvoinnin lifestyle-ratkaisujen ja viihde-elektroniikan saroilla. Erityisen vahva johtoasema sillä on taulutelevisioiden, parranajotuotteiden, kannettavan viihde-elektroniikan ja suunhoidon tuotteiden parissa.

.