Philips aloittaa kuvantamisen uuden aikakauden esittelemällä Ingenian, maailman ensimmäisen digitaalisen laajakaistamagneettikuvausjärjestelmän


Philipsin Ingenia takaa laadukkaat kuvat luotettavan diagnosoinnin helpottamiseksi, parantaa kliinistä monikäyttöisyyttä ja lisää tuottavuutta nopeuttamalla magneettikuvauksia

joulukuu 15, 2010

Best, Alankomaat – Tänä vuonna Chicagossa 96. kertaa järjestettävässä vuosittaisessa Pohjois-Amerikan radiologien kongressissa (Radiological Society of North America, RSNA), Royal Philips Electronics (NYSE: PHG, AEX: PHI) esitteli Philipsin Ingenian, maailman ensimmäisen digitaalisen laajakaistamagneettikuvausjärjestelmän. Ingenia MR, joka on tulosta Philipsin sitoutumisesta innovatiivisten potilashoitoratkaisujen tarjoamiseen, takaa kuvien poikkeuksellisen selkeyden, kuvaustehokkuuden ja skaalattavuuden. Philips Ingenia MR -järjestelmä odottaa Yhdysvaltojen elintarvike- ja lääkeviraston FDA:n 510 (k) -hyväksyntää, eikä se ole myytävänä Yhdysvalloissa.

 

Ihmiskehon yksityiskohtaisten rakenteiden visualisoimiseksi magneettikuvauksessa yhdistyvät radiotaajuuden, äänitaajuuden ja voimakkuutta tesloina mittaavien staattisten magneettikenttien käyttö. Lääkärit ovat jo pitkään luottaneet magneettikuvaukseen, koska sillä pystytään erottelemaan erilaisia pehmytkudoksia poikkeuksellisen hyvin. Tähän mennessä kaikissa magneettikuvausjärjestelmissä on käytetty analogisia komponentteja potilaskuvien luomisessa tarvittavan signaalin tunnistuksessa ja käsittelyssä. Analogisten komponenttien käyttö näissä prosesseissa kuitenkin rajoittaa parasta mahdollista kuvan selkeyttä ja laatua.

 

Ingenia MR -järjestelmä esittelee ensimmäisen kerran magneettikuvauksen alalla digitaalisen signaalin tunnistuksen ja käsittelyn suoraan potilasta lähinnä olevassa radiotaajuisessa vastaanotinkelassa. Digitoimalla signaalin suoraan radiotaajuisessa vastaanotinkelassa ja ylläpitämällä digitaalisen yhteyden koko magneettikuvauksen ajan Ingenia pystyy parantamaan signaali-kohinasuhdetta jopa 40 prosenttia. Parempi signaali-kohinasuhde takaa tarkat kuvat, joita lääkärit tarvitsevat voidakseen tehdä tietoon perustuvia päätöksiä erilaisia kliinisiä toimenpiteitä varten, mukaan luettuna perinteiset sovellukset, kuten hermo-, lihaksisto- ja luustosovellukset ja nopeasti yleistyvät kehoon ja sydämeen liittyvät sovellukset.

 

Ingenia MR -järjestelmässä yhdistyvät integroitu, piilotettu takakela, joka mahdollistaa koko kehon kattavuuden ja poistaa tarpeen asettaa useita keloja kehon eri osien ympärille. Tällä tavalla vältytään tarpeettomalta valmisteluajalta ja varmistetaan jokaiselle potilaalle miellyttävämpi kokemus yksilöllisistä kuvaustarpeista riippumatta. Ingenia-järjestelmää käytettäessä lääkärit säästävät huomattavasti potilaan valmisteluun liittyvään logistiikkaan kuluvaa aikaa, ja kapasiteetti kasvaa jopa 30 prosenttia. Ingeniaa on saatavana 1,5 teslan ja 3,0 teslan malleina erilaisten kuvantamistarpeiden mukaan.

 

”Kuvanlaatu on tärkeysjärjestyksessä ensimmäisenä, mutta se muodostaa vain osan hyvästä lääketieteen harjoittamisesta. Paine toiminnan optimointiin kasvaa koko ajan, eikä kiireisessä sairaalaympäristössä ole yksinkertaisesti aikaa huolehtia prosessin optimoinnista”, kertoo lääketieteen tohtori Hans-Peter Busch, joka on saksalaisen Trierin Krankenhaus der Barmherzigen Brüder -sairaalan radiologiajohtaja. ”Ingenia MR -järjestelmä optimoi työnkulun lyhentämällä aikaa vieviä vaiheita, kuten kelan tai potilaan käsittelyyn kuluvaa aikaa, tai jopa kokonaan poistamalla nämä vaiheet. Ajan mittaan tämä lisää tehokkuutta merkittävästi – ja parantaa myös potilasmukavuutta.”

 

 

Joustava ratkaisu sopii moniin kliinisiin sovelluksiin, niin nykyisiin kuin tuleviinkin

 

Ingenian parannettu tehokkuus takaa luotettavan, potilasta säästävän menetelmän onkologiseen kuvantamiseen, taudin etenemisvaiheen määritykseen ja hoidon arviointiin. Ingenia nostaa koko kehon onkologisen taudin vaiheen määrityksen ja seurannan kliiniseen valtavirtaan takaamalla nopeat ja helpot ratkaisut, jotka mahdollistavat anatomisen fuusion eri diffuusiotiedostojen avulla luotettavien kliinisten tulosten saavuttamiseksi sekä 1,5 että 3,0 teslan malleilla.

 

Ingenian digitaaliset ominaisuudet ylittävät myös analogisille järjestelmille tyypilliset skaalattavuusrajoitukset. Samaan tapaan kuin siirtyminen rajallisen kanavamäärän omaavasta analogisesta televisiojärjestelmästä rajattoman kanavamäärän omaavaan digitaaliseen tarkkapiirtotelevisiojärjestelmään merkitsi mullistusta, myös Ingenian digitaalinen signaalin tunnistus- ja siirtokyky ovat kanavien määrästä riippumattomia. Toisin kuin kiinteän kanavamäärän omaavissa analogisissa järjestelmissä käyttäjät voivat lisätä uusia ja myöhemmin käyttöön otettavia kliinisiä sovelluksia, jotka voivat vaatia suurempia kanavakeloja, helposti ja kustannustehokkaasti. Jos kliininen toimenpide lisäksi edellyttää suurempaa kanavakelaa, Ingenian kanavasta riippumaton rakenne suoriutuu tutkimuksesta ilman magneettikuvausjärjestelmän kalliita laitteisto- ja ohjelmistopäivityksiä. Näin sairaalat pysyvät kliinisen kehityksen eturintamassa nyt ja tulevaisuudessa.

 

”Me Philipsillä uskomme, että tärkeät innovaatiot alkavat potilaasta”, Saragnese toteaa. ”Magneettikuvauksen merkitys kasvaa edelleen uusien kehon jokaisen osan kuvantamiseen tarkoitettujen sovelluksien myötä, ja Ingenia-järjestelmä ottaa johtavan askelen eteenpäin tarjoamalla älykkäät ja luotettavat työkalut, jotka takaavat paremman kuvanlaadun ja lyhyemmät tutkimusajat. Tämä voi lisätä diagnoosien luotettavuutta ja parantaa sekä potilaan että lääkärin kokemusta yleensä.”

 


 

Philips at RSNA

 

Median yhteyshenkilöt:

 

Caroline Kamerbeek
Philips Healthcare
Puhelin: + 31 (0) 40 27 826 82
Sähköposti: caroline.kamerbeek@philips.com

 

Ian Race
Philips Healthcare
Puhelin: +1 (978) 659-4624
Sähköposti: ian.race@philips.com

Tietoa Royal Philips Electronicsista

Royal Philips Electronics of the Netherlands (NYSE: PHG, AEX: PHI) on monialainen terveys- ja hyvinvointialan yritys, joka keskittyy ihmisten elämänlaadun parantamiseen ajankohtaisten innovaatioiden avulla. Philips on maailman johtavia terveydenhuolto-, lifestyle- ja valaistusalan yrityksiä. Yritys kehittää asiakkaiden tarpeet ja toiveet huomioon ottavia ratkaisuja, joissa yhdistyvät tekniikka ja suunnittelu, ja sen mottona on ”sense and simplicity”. Philipsin pääkonttori sijaitsee Alankomaissa. Yrityksen palveluksessa on yhteensä yli 118 000 työntekijää yli 60 maassa eri puolilla maailmaa. Vuoden 2009 myynti oli 23 miljardia euroa, ja yritys on markkinajohtajan asemassa sydänhoidon, kriittisen hoidon, kodin terveydenhoidon, vähän energiaa kuluttavien valaistusratkaisujen, uusien valaistussovellusten, henkilökohtaisen hyvinvoinnin lifestyle-ratkaisujen ja viihde-elektroniikan saroilla. Erityisen vahva johtoasema sillä on taulutelevisioiden, parranajotuotteiden, kannettavan viihde-elektroniikan ja suunhoidon tuotteiden parissa..