Philips esittelee multimodaalisen, usean toimijan kuvantamisportaalin, joka tehostaa yhteistyötä potilashoidossa


Radiologit voivat nyt tarkastella tietokonetomografialla, magneettikuvauksella ja isotooppikuvantamismenetelmin hankittuja kuvia samanaikaisesti ja jakaa niitä lääkäreiden kanssa

joulukuu 15, 2010

Chicago, III., Yhdysvallat – Royal Philips Electronics (NYSE: PHG, AEX: PHI) esitteli tänään Philips IntelliSpace Portalin, multimodaalisen työaseman, joka hyödyntää edistyksellisiä verkkokäyttöominaisuuksia radiologien ja lähettävien lääkärien yhteistyön helpottamiseksi sekä nopeamman, tarkemman ja tietoon perustuvan potilashoidon varmistamiseksi. Pohjois-Amerikan radiologien 96. kertaa järjestetyssä kongressissa (Radiological Society of North American, RSNA) Chicagossa esitelty IntelliSpace Portal muuttaa käytännössä minkä tahansa tietokoneen edistykselliseksi multimodaalisen kuvantamisjärjestelmän työasemaksi ja tarjoaa lääkäreille mahdollisuuden tarkastella kuvia missä tahansa ja lukuisista eri kuvantamismenetelmistä, muistakin kuin Philipsin järjestelmistä, ilman siirtymistä erityiselle työasemalle.

 

Nykyään edistyksellisiä visualisointityöasemia on yleensä vain radiologian osastoilla, ja usein ne on sidottu tiettyyn kuvantamisjärjestelmään, joka vaatii lukuisia työasemia eri kuvantamismenetelmiä varten. Radiologit analysoivat kuvia ja merkitsevät havaintonsa ja diagnoosinsa raportteihin, jotka toimitetaan potilaiden hoitoa valvoville lähettäville lääkäreille. IntelliSpace Portalin ominaisuuksiin kuuluu Collaborator, ensimmäinen lääketieteellinen verkostoitumisalusta, jonka avulla radiologit, lähettävät lääkärit ja asiantuntijat voivat tehdä yhteistyötä, jakaa kuvia ja tietoja ja keskustella tapauksista reaaliaikaisen juttelutoiminnon avulla. Kun kuva on jaettu, tuloksia voidaan tarkastella käyttämällä turvallista, vuorovaikutteista selainta, jonka avulla lääkärit voivat yhdessä joustavasti arvioida tuloksia välittömästi sairaalassa kriittisissä tilanteissa tai omalla vastaanotollaan kaikessa rauhassa. Mahdollisuus jakaa havaintoja ja kuvia lähes tosiaikaisesti sekä etenkin radiologin ja lähettävän lääkärin välisen kliinisen vuoropuhelun helpottuminen voivat nopeuttaa ja tarkentaa diagnosointia ja potilashoitoa.

 

”Radiologina tiedän, että lähettävät lääkärit ovat hyvin riippuvaisia minulta saamistaan tiedoista. Kun työtovereillani on kuvantamistutkimusta koskevia seurantakysymyksiä, he tulevat usein radiologian osastolle tai vastaanottohuoneeseeni keskustelemaan. Yleensä aikataulumme menevät kuitenkin ristiin ja toimimme eri puolilla sairaalaa tai jopa eri paikoissa, joten yhteistyö on hankalaa”, toteaa lääketieteen ja filosofian tohtori George M. Ebert Vermontin yliopistosta, jossa hän toimii tietokonetomografian ja positroniemissiotomografian teknisenä varapuheenjohtajana ja osaston apulaispäällikkönä. ”IntelliSpace Portal mahdollistaa tulosten helpon vuorovaikutteisen tarkastelun, mikä kaiken kaikkiaan parantaa potilashoidon laatua.”

 

IntelliSpace Portalin avulla lääkärit pääsevät helposti käyttämään edistyksellisiä kliinisiä sovelluksia ja uusia työnkulku- ja yhteistyötyökaluja joutumatta siirtämään niitä kuvantamisjärjestelmän työasemalle. Järjestelmän kevyen arkkitehtuurin ansiosta kaikki tietokonetomografialla, magneettikuvauksella ja isotooppikuvantamismenetelmin hankittujen kuvien tiedot ja sovellukset ovat käytettävissä kaikkialla, missä niitä tarvitaan. Lisäksi IntelliSpace Portal voidaan integroida muihin kuin Philipsin kuvanarkistointi- ja viestintäjärjestelmiin (PACS).

 

Koska IntelliSpace Portal tukee edistyksellisiä kliinisiä sovelluksia, sitä voidaan käyttää radiologiassa, kardiologiassa, onkologiassa ja muilla lääketieteen erikoisaloilla. Multimodality Tumor Tracking on uusi sovellus, joka yhdistää eri modaliteeteista eli menetelmistä peräisin olevat potilastutkimukset taudin havaitsemisesta, diagnosoinnista, etenemisvaiheen luokittelusta ja hoidosta tarjoten täydellisen kuvan potilaan hoidosta. Sovellukseen sisältyy lisäksi kaikkien leesioiden kasvaimen segmentointi kaikkina ajankohtina sekä raportti yksittäisten leesioiden kasvusta ja toiminnallisista muutoksista standardeina (RECIST, PRECIST).

 

”IntelliSpace Portal on virtuaalinen tieto-ohjaamo, jossa radiologi istuu kuljettajan paikalla. Se mahdollistaa diagnosoinnin ja yhteistyön milloin ja missä tahansa”, kertoo Gene Saragnese, Philips Healthcaren Imaging Systems -osaston General Manager. ”Olemme tehneet läksymme ja ymmärrämme haasteet, joita radiologit kohtaavat pyrkiessään toimimaan asiantuntijoina potilashoidon jokaisessa vaiheessa. IntelliSpace Portal on ratkaisu, joka kokoaa tiedot yhteen.”

 


 

Philips at RSNA

 

Median yhteyshenkilöt:
Steve Kelly
Philips Healthcare
Puhelin: +1 (425) 487-7479
Sähköposti: steve.kelly@philips.com

 

Ian Race
Philips Healthcare
Puhelin: +1 (978) 659-4624
Sähköposti: ian.race@philips.com

Tietoa Royal Philips Electronicsista

Royal Philips Electronics of the Netherlands (NYSE: PHG, AEX: PHI) on monialainen terveys- ja hyvinvointialan yritys, joka keskittyy ihmisten elämänlaadun parantamiseen ajankohtaisten innovaatioiden avulla. Philips on maailman johtavia terveydenhuolto-, lifestyle- ja valaistusalan yrityksiä. Yritys kehittää asiakkaiden tarpeet ja toiveet huomioon ottavia ratkaisuja, joissa yhdistyvät tekniikka ja suunnittelu, ja sen mottona on ”sense and simplicity”. Philipsin pääkonttori sijaitsee Alankomaissa. Yrityksen palveluksessa on yhteensä yli 118 000 työntekijää yli 60 maassa eri puolilla maailmaa. Vuoden 2009 myynti oli 32,3 miljardia Yhdysvaltain dollaria, ja yritys on markkinajohtajan asemassa sydänhoidon, kriittisen hoidon, kodin terveydenhoidon, vähän energiaa kuluttavien valaistusratkaisujen, uusien valaistussovellusten, henkilökohtaisen hyvinvoinnin lifestyle-ratkaisujen ja viihde-elektroniikan saroilla. Erityisen vahva johtoasema sillä on taulutelevisioiden, parranajotuotteiden, kannettavan viihde-elektroniikan ja suunhoidon tuotteiden parissa.

.