Philips esittelee uuden tietokonetomografia-alustan, joka mahdollistaa pienen säteilyannoksen ja erinomaisen kuvanlaadun


Ingenuity CT- ja Ingenuity TF PET/CT -järjestelmät osoittavat, miten merkittävä innovaatio voi vaikuttaa potilashoitoon

joulukuu 15, 2010

Chicago, Ill., Yhdysvallat – Chicagossa 96. kertaa järjestettävässä vuosittaisessa Pohjois-Amerikan radiologien kongressissa (Radiological Society of North America, RSNA), Royal Philips Electronics (NYSE: PHG, AEX: PHI) esitteli tänään Philipsin uuden Ingenuity CT (tietokonetomografia) -alustan, jonka innovatiivinen tekniikka mahdollistaa kuvauksen pienellä annoksella. Ingenuity CT:n ominaisuuksiin kuuluu iDose4, Philipsin seuraavan sukupolven toistava rekonstruktiotekniikka, joka on suunniteltu takaamaan vastaava diagnostinen kuvanlaatu jopa 80 prosenttia pienemmällä annoksella, parantamaan spatiaalista tarkkuutta jopa 35 prosenttia 50 prosenttia pienemmällä annoksella tai lisäämään spatiaalista tarkkuutta jopa 68 prosenttia. Tätä uutta järjestelmää on saatavana itsenäisenä järjestelmänä tai hybridikuvantamisjärjestelmänä Ingenuity CT-skannerin ja Ingenuity TF PET/CT -järjestelmän kautta.

 

”Ingenuity CT -järjestelmä tuottaa erinomaisen kuvanlaadun pienimmällä mahdollisella annoksella lääkärin kallista aikaa tuhlaamatta. Koska hyvän kuvanlaadun, pienen annoksen ja nopean rekonstruktioajan yhdistelmä on aikaisemmin ollut alalle haaste, tietokonetomografia on yleensä vaatinut kompromisseja. Philipsin uusi Ingenuity CT, seuraava askel kohti täysin optimoitua pienen annoksen kuvausta, on osoitus Philipsin sitoumuksesta pyrkiä poistamaan kompromissit potilashoidossa”, toteaa Gene Saragnese, Philips Healthcaren Imaging Systems -yksikön General Manager.

 

Ingenuity CT:n ytimen muodostavat uuden kliinisen integroinnin tason ja lukuisat sovellukset, jotka siirtävät huomion keskipisteen potilaaseen parantaen samalla taloudellista arvoa. iDose4, Philipsin uuden sukupolven toistava rekonstruktiotekniikka, parantaa kuvanlaatua ja lyhentää rekonstruktioaikoja mahdollistaen samalla pienemmät annokset.

 

”Terveydenhoidossa on kyse oikeiden asioiden tekemisestä potilaalle, sekä lyhyellä että pitkällä aikavälillä. Tietokonetomografialla saadaan erittäin arvokasta tietoa, mutta siinä käytetään säteilyä ja tietyissä tutkimuksissa joudutaan injektoimaan varjoainetta”, toteaa lääketieteen tohtori Dianna M. E. Bardo, joka on Oregonin Health and Science Universityn radiologian apulaisprofessori ja kardioradiologian johtaja. ”Ingenuity CT:n avulla saamme tärkeitä kuvia ja voimme samalla olla varmoja siitä, että olemme tehneet kaikkemme potilaan suojelemiseksi pitkällä aikavälillä vähentämällä annosta.

 

Toinen Ingenuity-alustan ainutlaatuinen ominaisuus on SyncRight, uusi työkalu, joka on tarkoitettu parantamaan skannerin ja injektorin välistä viestintää ja varmistamaan tasainen kuvanlaatu jokaiselle potilaalle jopa 15 prosenttia pienemmällä määrällä varjoainetta. Näin verisuonten rakenteista saadaan parempi kuva, ja tutkimuksen uusimisen tarve vähenee.

 

Kliininen integrointi, innovointi ja potilaaseen keskittyminen ovat terveydenhoitoa ohjaavia voimia, mutta silti monilta radiologian osastoilta vaaditaan samanaikaisesti enemmän vähemmillä voimavaroilla. Ingenuity CT -alusta tarjoaa tehokkaat työkalut, jotka auttavat radiologian, päivystyslääketieteen ja lastenlääketieteen lääkäreitä pysymään kilpailukykyisinä. Työkaluihin kuuluu RapidView IR ja uusi helppokäyttöinen konsoli, joka on suunniteltu lisäämään kapasiteettia jopa 25 prosentilla ja vähentämään päätöksentekotilanteita jopa 50 prosentilla.
Lisäksi Ingenuity CT -järjestelmään kuuluu IntelliSpace Portal ja laajennettu Brilliance Workspace, potilastietojärjestelmät (HIS), radiologian tietojärjestelmät (RIS) sekä kuvanarkistointi- ja viestintäjärjestelmät (PACS).

 

 

Uusi Ingenuity TF PET/CT: hybridikuvantamisen vallankumous

 

Philips on isotooppilääketieteen tekniikan ja palveluiden johtava toimittaja lääkäreille ympäri maailmaa. Philips Ingenuity TF PET/CT on huipputason hybridikuvantamisjärjestelmä onkologiseen kuvantamiseen, sydämen perfuusiokuvaukseen ja diagnostiseen tietokonetomografiaan. Järjestelmässä käytetään Time-of-Flight-tekniikkaa, joka takaa poikkeuksellisen nopeuden ja tarkan positroniemissiotomografiakuvauksen potilashoidon tehostamiseksi.

 

Lisäksi Ingenuity TF PET/CT parantaa kuvantamistehokkuutta Time-of-Flight (TOF) -tekniikan seuraavalla kehitysvaiheella, Astonish TF -menetelmällä. Neliulotteisiin TOF-ominaisuuksiin yhdistettynä Astonish TF parantaa kontrastitarkkuutta 50 prosenttia varmistaen määrällisen tarkkuuden jopa neljä kertaa edellisen sukupolven järjestelmiä suuremmalla rekonstruktionopeudella. Lisäksi järjestelmän ominaisuuksiin kuuluu iDose4, joka tarjoaa yhtenäisen ja holistisen ratkaisun laadukkaaseen tietokonetomografiaan pienellä annoksella.

 


Philips at RSNA

 

Median yhteyshenkilöt:

 

Steve Kelly
Philips Healthcare
Puhelin: +1 (425) 487-7479
Sähköposti: steve.kelly@philips.com 

 

Ian Race
Philips Healthcare
Puhelin: +1 (978) 659-4624
Sähköposti: ian.race@philips.com 

Tietoa Royal Philips Electronicsista

Royal Philips Electronics of the Netherlands (NYSE: PHG, AEX: PHI) on monialainen terveys- ja hyvinvointialan yritys, joka keskittyy ihmisten elämänlaadun parantamiseen ajankohtaisten innovaatioiden avulla. Philips on maailman johtavia terveydenhuolto-, lifestyle- ja valaistusalan yrityksiä. Yritys kehittää asiakkaiden tarpeet ja toiveet huomioon ottavia ratkaisuja, joissa yhdistyvät tekniikka ja suunnittelu, ja sen mottona on ”sense and simplicity”. Philipsin pääkonttori sijaitsee Alankomaissa. Yrityksen palveluksessa on yhteensä yli 118 000 työntekijää yli 60 maassa eri puolilla maailmaa. Vuoden 2009 myynti oli 32,3 miljardia Yhdysvaltain dollaria, ja yritys on markkinajohtajan asemassa sydänhoidon, kriittisen hoidon, kodin terveydenhoidon, vähän energiaa kuluttavien valaistusratkaisujen, uusien valaistussovellusten, henkilökohtaisen hyvinvoinnin lifestyle-ratkaisujen ja viihde-elektroniikan saroilla. Erityisen vahva johtoasema sillä on taulutelevisioiden, parranajotuotteiden, kannettavan viihde-elektroniikan ja suunhoidon tuotteiden parissa.

.