Philips ja NUDA aloittivat yhteistyön – panostusta kestävään kaupunkikehitykseen

maaliskuu 8, 2011

Valaistuksen kansainvälinen markkinajohtaja Philips on tehnyt yhteistyösopimuksen NUDA:n, eli Nordic Urban Design Associationin, kanssa. Philipsillä ja NUDA:lla on yhteinen tavoite kehittää Pohjoismaiden keskeisimpiä kaupunkeja innovatiivisten suunnitteluratkaisuiden avulla, jotka parantavat kaupunkiympäristöä kestävän kehityksen periaattein. 

 

– Yksi Philipsin ydinosaamisalueista on asukkaiden hyvinvointia edistävien valaistusratkaisuiden suunnitteleminen kaupunkiympäristöön. Tavoitteenamme on löytää yhteistyömahdollisuuksia sellaisten tahojen kanssa, jotka voivat vaikuttaa kaupunkisuunnitteluun ja kaupunkien kehittämiseen. NUDA täydentää osaamistamme ja vahvistaa pyrkimystämme edistää kaupunkien kestävää kehitystä, kertoo Berthold Velthuis, Marketing Director of Philips Lighting in the Nordics.

 

NUDA on yleishyödyllinen organisaatio, joka edustaa valtaosaa Ruotsin, Tanskan, Norjan, Suomen ja Islannin kaupunkisuunnittelijoista. Organisaatio perustettiin vuonna 2005. Tavoitteena on asettaa kaupunkisuunnittelu integroiduksi osaksi pohjoismaisten kaupunkien kehittämistä. Hyötynä on sosiologisen näkökulman tuominen infrastruktuuriin – tällöin suunnittelussa voidaan huomioida asukkaiden tavat ja mieltymykset, kun tehdään päätöksiä ympäristöystävällisemmistä ratkaisuista.


Kaupunkisuunnittelulla merkitystä energiansäästöön

 

Philips on NUDA:lle luonteva yhteistyökumppani, sillä valaistus on yksi tärkeimpiä työkaluja kaupunkiympäristöjen suunnittelussa.


– Kaupunkien kehittämistä ja valaistussuunnittelua ei huomioida riittävästi. Poliitikkojen keskustellessa kestävästä kehityksestä unohtuu usein, miten kaupunkilaiset elävät ja mikä on kokonaisuudessaan kaupunkisuunnittelun merkitys energiansäästöön. Mahdollisuudet ilmaston, turvallisuuden ja hyvinvoinnin parantamiseksi älykkään kaupunkisuunnittelun avulla ovat huikeat, ja valaistuksella on tässä merkittävä osuus, selventää Odd Arne Blindheim, Chairman of the Board in NUDA ja CEO in Ability Consulting & Ability Investment & Venture.


– Philipsin selkeä rooli johtavana valaistusratkaisuiden tarjoajana kansainvälisillä markkinoilla, yrityksen sitoutuminen ympäristöasioihin ja keskittyminen ratkaisuiden kehittämiseen yhdistää mukavalla tavalla tavoitteemme jakaa tietoa asiakkaillemme ja jäsenillemme, täydentää Håkon Iversen, NUDA President.

 

Valaistussuunnittelukilpailu opiskelijoille


Yhteistyön tuloksena odotetaan konkreettisia aloitteita jo tänä vuonna. Philips sponsoroi ”NUDA Design Award” -kilpailua vuosittaisessa NUDA-konferenssissa. Palkinto myönnetään menestyneelle valaistussuunnittelijalle, innovoijalle tai arkkitehdille.


Tämän lisäksi Philips ja NUDA käynnistävät valaistussuunnittelukilpailun pohjoismaisille opiskelijoille. Valikoiduille opiskelijoille annetaan mahdollisuus luoda uusi valaistussuunnittelukonsepti julkiseen ympäristöön. Opiskelijoilla on tärkeä rooli tulevaisuuden valaistussuunnittelussa. Philips kannustaa ja tukee lahjakkaita opiskelijoita tarjoamalla kansainvälisiä kehittymismahdollisuuksia kilpailun avulla.

Lisätietoja:

Jaana Haapamäki
Marcon Manager, Philips Lighting
Puh.: 040 551 3085
E-mail: jaana.haapamaki@philips.com


Pia Lindhe
Philips Corporate Communications, Nordics
Puh.: + 46 702 04 22 18
E-mail: pia.lindhe@philips.com

.

Philips

Royal Philips Electronics (Alankomaat) (NYSE: PHG, AEX: PHI) on kansainvälinen terveydenhuolto- ja hyvinvointiratkaisujen tarjoaja, joka keskittyy parantamaan ihmisten jokapäiväistä hyvinvointia ajankohtaisten innovaatioiden avulla. Maailman johtavana terveydenhuolto-, valaistus- ja lifestyle-ratkaisujen tarjoajana Philips yhdistää tuotteissaan teknologian ja muotoilun asiakaslähtöisesti sekä toimii tavaramerkkilupauksensa ”sense and simplicity” mukaisesti. Pääkonttori sijaitsee Alankomaissa, ja Philipsillä on 118 000 työntekijää yhteensä yli 60 maassa. Vuonna 2009 yritys saavutti 23 miljardin euron liikevaihdon ja se on markkinajohtaja niin lääketieteellisen sydän, akuutti- ja kotihoitolaitteiston kuin energiatehokkaiden valaistusratkaisujen ja lifestyle- ja hyvinvointituotteidenkin alalla. Tämän lisäksi Philips on vahvassa johtavassa asemassa taulutelevisioiden, miesten parranajo- ja karvanpoistotuotteiden, kannettavien ääni- ja videotuotteiden sekä hammashoitotuotteiden tarjoajana. Uutisia Philipsiltä: www.philips.com/newscenter

.

Tietoa NUDA:sta

NUDA, eli Nordic Urban Design Association, perustettiin vuonna 2005. Yhdistyksen tavoitteena on edistää ja tukea kaupunkisuunnittelun lahjakkuuksia sekä jakaa tietoa pohjoismaisella tasolla. NUDA järjestää vuosittain NUDA-konferensseja, NUDA-seminaareja sekä kesäkouluja. NUDA toimii itsenäisenä organisaationa, johon kuuluu jäseniä arkkitehtuurin alalta ja kaupunkisuunnittelusta sekä suunnittelijaopiskelijoita, kuten myös julkisia ja yksityisiä organisaatioita kaupunkisuunnittelun alalta. Katso lisätietoja: http://www.nuda.no/

.