Näe mitä ei koskaan ennen ole nähty

helmikuu 29, 2012

Pohjoismaiden ensimmäinen Philipsin koko vartalon PET/MR-kuvantamisjärjestelmä on otettu käyttöön TurussaTurun yliopistollinen keskussairaala on ensimmäinen pohjoismainen keskus, jossa on koko vartalon positroniemissiotomografia/magneettiresonanssi (PET/MR) -kuvantamisjärjestelmä. Uusi järjestelmä auttaa lääkäreitä ja tutkijoita soveltamaan aivan uutta yksilökohtaista lääketiedettä ja hoitoja onkologiassa, kardiologiassa ja neurologiassa. Tämän alustan avulla lääkärit ja tutkijat voivat saavuttaa kuvantamisessa uusia mahdollisuuksia. Nyt on mahdollista nähdä se, mitä ei koskaan ennen ole nähty.

Kliiniset tapaukset ovat jo osoittaneet, miten hyödyllistä on asettaa PET-kuvat MR-kuvien päälle eri elinten anomalioiden havaitsemiseksi. Tämä ei aikaisemmin ollut mahdollista, koska nämä kaksi tutkimusta suoritettiin eri aikoina, eri olosuhteissa ja eri potilastilanteissa. Sen lisäksi, että järjestelmää voidaan käyttää edistyneenä tutkimusvälineenä kliinisten näkökulmien laajentamiseen, sitä voidaan myös käyttää kliinisissä ympäristöissä potilaan koko hoitoprosessissa anomalian havaitsemisesta tai diagnoosista pitkäaikaiseen sairauden hallintaan.

Tutkimusten mukaan erittäin luotettavien PET- ja MR-kuvantamisten yhdistäminen takaa laadukkaat diagnoosikuvat.

– Ingenuity TF PET/MR -järjestelmästä on varmasti hyötyä lääkäreille. Se tuottaa yksityiskohtaisia anatomisia kuvia ja kontrastikuvia, kun funktionaaliset MR-kuvat yhdistetään PET-kuvilla saatuihin metabolismitietoihin. Etenkin onkologiassa, mutta myös neurologiassa ja kardiologiassa, tämä edistynyt kuvantamisväline tarjoaa meille ainutlaatuisia uusia mahdollisuuksia, kertoo Turun yliopistollisen keskussairaalan PET-keskuksen johtaja ja professori Juhani Knuuti.

Ingenuity TF PET/MR -järjestelmässä on Philipsin patentoima Time-of-Flight (TOF) -tekniikka ja PET-skannereille tarkoitettu Astonish TF -tekniikka, jonka tarkoituksena on parantaa kuvanlaatua vähentämällä kohinaa ja lisäämällä herkkyyttä.

– Terveydenhuollossa on kyse aina ihmisistä, potilaista ja hoidon tarjoajista. Pyrimme parantamaan ihmisten elämää mielekkäällä innovaatiolla. Tämä innovaatio, Ingenuity TF PET/MR -järjestelmä, auttaa lääkäreitä ja tutkijoita vastaamaan ihmisten terveyttä koskeviin kaikkein haastavimpiin nykyisiin kysymyksiin. Meille on suuri kunnia, että Turun yliopistollinen keskussairaala on katsonut meidät luottamuksen arvoiseksi ja ottanut meidät mukaan tähän projektiin, sanoo Philips Healthcare Nordicin myynti- ja markkinointipäällikkö Gerald Poetzsch.

Avajaisseremonia pidettiin Turun yliopistollisen keskussairaalan PET-keskuksessa 29. helmikuuta. Tänään 1. maaliskuuta PET-keskuksessa järjestettiin ainutlaatuinen symposiumi, johon oli kutsuttu maailmankuuluja lääketieteellisen kuvantamisen asiantuntijoita. Lääketieteelliset asiantuntijat esittelivät kokemuksia ja tapauksia, joissa on käytetty PET-/MRI-kuvien yhdistelmää. Teemoja olivat seuraavat: ”Functional imaging of the human epileptic brain” (epilepsiaa sairastavan henkilön aivojen funktionaalinen kuvantaminen), ”PET/MR in oncology: a year with the Ingenuity TF PET/MR” (PET/MR onkologiassa: vuosi Ingenuity TF PET/MR -järjestelmän parissa”, ”Cardiovascular PET/MRI” (PET/MRI sydän- ja verisuonitautien hoidossa) ja ”What inspires Innovation in PET/MR” (PET/MR:n innovaation lähteet).

Lisätietoja, lisämateriaalia ja kuvia on osoitteessa
 http://www.dealersupport.se/imagebank4/products/id/189
http://www.healthcare.philips.com/us_en/about/events/rsna/main_menu.html#25

Median yhteyshenkilöt:

Käthryn Cars
Philips Corporate Communications Nordic
Puh.: +46 (0) 708 32 20 22
Sähköposti: kathryn.cars@philips.com

.

Tietoa Royal Philips Electronicsista

Royal Philips Electronics of the Netherlands (NYSE: PHG, AEX: PHI) on monialainen terveys- ja hyvinvointialan yritys, joka keskittyy ihmisten elämänlaadun parantamiseen ajankohtaisten innovaatioiden avulla. Philips on maailman johtavia terveydenhuolto-, lifestyle- ja valaistusalan yrityksiä. Yritys kehittää asiakkaiden tarpeet ja toiveet huomioon ottavia ratkaisuja, joissa yhdistyvät tekniikka ja suunnittelu, ja sen mottona on ”sense and simplicity”. Philipsin pääkonttori sijaitsee Alankomaissa. Yrityksen palveluksessa on yli 122 000 työntekijää yli 100 maassa eri puolilla maailmaa. Vuoden 2011 myynti oli 22,6 miljardia euroa, ja yritys on markkinajohtajan asemassa sydänhoidon, kriittisen hoidon, kodin terveydenhoidon, vähän energiaa kuluttavien valaistusratkaisujen, uusien valaistussovellusten, henkilökohtaisen hyvinvoinnin lifestyle-ratkaisujen ja viihde-elektroniikan saroilla. Erityisen vahva johtoasema sillä on parranajotuotteiden, kannettavan viihde-elektroniikan ja suunhoidon tuotteiden parissa. Philipsin uutisia on osoitteessa www.philips.com/newscenter.

.