Philips tuo unta kaikille kansainvälisenä unipäivänä

maaliskuu 14, 2014

Philips huomioi jälleen kansainvälisen unipäivän. Syynä on halua nostaa esiin unenpuutteeseen liittyviä ongelmia ja etenkin painottaa hyvien yöunien merkitystä nykyajan stressintäyteisessä yhteiskunnassa. Maailman unipäivää vietetään perjantaina 14. maaliskuuta.

 

Kansainvälinen unipäivä on vuosittain toistuva tapahtuma, jonka tarkoituksena on muistuttaa ihmisiä unen tärkeydestä. Se toimii kehotuksena ryhtyä toimiin uneen liittyvissä asioissa esimerkiksi lääketieteen, koulutuksen ja liikenteen aloilla. Kansainvälisen unipäivän järjestää unilääketieteen kansainvälinen kattojärjestö World Association of Sleep Medicine. Päivä huomioidaan monin tavoin eri puolilla maailmaa.

 

Unta kaikille!
Kansainvälisen unipäivän aikana Pohjoismaiden Philips Home Healthcare Solutions esittää vetoomuksen, jonka tavoitteena on saada ihmiset nukkumaan paremmin. Tunnuslauseena on Unta kaikille, ja viesti on suunnattu yhteiskunnan kaikille osille. Panostus sisältyy Philipsin maailmanlaajuiseen Sleep Powers -aloitteeseen, jossa pyritään lisäämään tietoisuutta ja tietämystä uneen liittyvistä ongelmista. Ennen kaikkea se on keino tuoda esiin unen yhteiskunnallista merkitystä. Puutteellinen unenlaatu voi johtaa lukuisiin terveysongelmiin, kuten kohonneeseen verenpaineeseen, sydänsairauksiin, aivohaveriin ja diabetekseen. Lisäksi väsymys ja unenpuute voivat olla esimerkiksi stressin, lihavuuden ja masennuksen merkittäviä aiheuttajia.

 

”Hyvä uni on hyvän terveyden edellytys. Lisäksi uni on perustavanlaatuinen asia, johon meistä jokaisella on suhde ja joka vaikuttaa kaikkeen, mitä teemme. Koko yhteiskunta hyötyy, jos ihmiset nukkuvat paremmin. Siksi pidämme kansainvälisen unipäivän huomioimista velvollisuutenamme. Unta kaikille on kehotus pitää huolta itsestään nukkumalla paremmin ja jakaa omia kokemuksiaan kaikin mahdollisin tavoin,” (Ville Pitkanen)

 

Uniapnea – näkymätön unenpilaaja
Kansainvälisen unipäivän yhteydessä Philips lanseeraa uuden unenlaatutestin, jonka avulla unensa laatua voi testata itse vastaamalla muutamaan kysymykseen. Tulosten perusteella saattaa selvitä, että vastaaja sairastaa piilevää kansansairautta, uniapneaa. Sairaus ilmenee öisin voimakkaana, hengityskatkoksia aiheuttavana kuorsauksena. Uniapneasta kärsii nykyään noin 100 miljoonaa ihmistä kaikkialla maailmassa. Päivisin se johtaa usein voimakkaaseen väsymykseen, korkeaan verenpaineeseen, ärtyisyyteen, kipuihin yms. Jos epäilee sairastavansa uniapneaa, tulee viipymättä ottaa yhteyttä lääkäriin. Uniapneasta kärsivät ihmiset ovat esimerkiksi muita useammin osallisina liikenneonnettomuuksissa. Uniapnea saattaa myös olla suorastaan vaarallinen hoito- tai teollisuusalan töissä. Philips Home Healthcare Solutions on erikoistunut uniapneaan ja kehittää omia hoitotuotteita, joinakin esimerkkeinä CPAP-järjestelmät ja hengitysmaskit. Testin löydät osoitteesta:

http://www.healthcare.philips.com/fi_fi/homehealth/events/wsd/risk-test.wpd

 

Lisätiedot ja yhteydenotot

Philips Home Healthcare Solutions
Ville Pitkanen, Country Manager Philips HHS Finland
Matkapuhelin: +358 40 5407610
Sähköposti: Ville.pitkanen@philips.com
Philipsin verkkosivusto: https://www.philips.fi/hhs 
Kansainvälisen unipäivän verkkosivusto: www.worldsleepday.org

.

Tietoa Philips Healthcaresta

Philips Healthcare on Royal Philips Electronicsin (NYSE:PHG, AEX: PHIA) osa. Emoyhtiö on maailman johtava sydänsairauksien ja ensihoidon, kotiterveydenhoidon, valaistuksen sekä elämäntapatuotteiden sähkölaitetoimittaja. Philips Home Healthcare Solutions on Philips Healthcareen kuuluva liiketoiminta-ala, joka toimii kotiterveydenhoidon uni- ja hengityshoitotuotteiden parissa..