Philips Sonicare for Kids ‑tietosuojailmoitus

Tämä tietosuojailmoitus on päivitetty viimeksi 30. huhtikuuta 2019.

Philips Sonicare for Kids -sovellus (”sovellus”) auttaa vanhempia parantamaan ja valvomaan lasten harjaustapoja ja tarjoaa heille räätälöityä tietoa lasten harjaustietojen perusteella (”palvelut”).


Sovellus käyttää Bluetoothiin yhdistetyn Philips Sonicare for Kids -hammasharjan (”laite”) ja/tai sovelluksen keräämiä tai käsittelemiä henkilötietoja, kun keräys tai käsittely tapahtuu Philips Oral Healthcare, LLC:n tai sen tytäryhtiöiden toimesta tai puolesta ("Philips", "me", "meitä" tai "meidän").


Tämä tietosuojailmoitus koskee sovelluksen ja laitteen keräämiä henkilötietoja. Tämän tietosuojailmoituksen on tarkoitus auttaa sinua ymmärtämään tietosuojakäytäntöjämme käyttäessäsi palveluitamme, kuten sitä, mitä tietoja keräämme, miksi keräämme niitä ja mitä teemme niillä, sekä yksilöllisiä oikeuksiasi. Lue myös evästeilmoituksemme ja käyttöehtomme, joissa kuvataan palveluiden käyttösi ehdot.

Mitä henkilötietoja kerätään ja mihin tarkoituksiin


Vastaanotamme tai keräämme edellä tarkemmin kuvattuja henkilötietoja tarjotessamme palveluitamme, esimerkiksi kun käytät, lataat ja asennat sovelluksen. 
account data

Arkaluonteiset henkilötiedot

Jos annat suostumuksen, keräämme tietoja lapsesi harjaustavoista ja sovelluksen käytöstä, mukaan lukien hammasharjatyyppi (tavallinen, sähkö tai Sonicare), hammasharjan kahvan tietoja (mallinumero, sarjanumero, laiteohjelmistoversio, valmistaja), harjauksen kestosta, harjauksen aloitusajasta ja tehosta (“harjaustiedot”).  Käytämme harjaustietoja analyyttisiin tarkoituksiin sovelluksen ja palveluiden parantamiseksi.  Philips varmistaa aina, että harjaustietoja käsitellään asianmukaisten tietosuojavarotoimien mukaisesti. Philips varmistaa muun muassa, että harjaustietoihin liittyvät IP-osoitteet korvataan ennen säilyttämistä yleisillä IP-osoitteilla.

 

Ennen arkaluonteisten tietojen keräämistä ilmoitamme siitä sinulle ja pyydämme nimenomaista suostumustasi asetuksen (EU) 2016/679 artiklan 9.2.a. mukaisesti. Muutoin kuin edellä on mainittu, pyydämme, että et lähetä tai julkista mitään arkaluonteisia henkilötietoja (esim. henkilötunnuksia, rotuun tai etniseen alkuperään, poliittisiin mielipiteisiin, uskonnollisiin, filosofisiin tai muihin vakaumuksiin, terveyteen, sukupuolielämään tai seksuaaliseen suuntautumiseen, biometriikkaan tai geneettisiin ominaisuuksiin, rikolliseen taustaan tai ammattiliiton jäsenyyteen liittyviä tietoja) meille, sovelluksessa tai sen kautta tai muin keinoin.


Jos et anna suostumusta, Philips ei käsittele harjaustietoja millään tavalla. Tällöin harjaustiedot tallentuvat mobiililaitteesi sovellukseen, eikä Philipsillä ole pääsyä niihin. Hallitset itse näitä tietoja.  Jos poistat lapsesi profiilin ja/tai sovelluksen, harjaustiedot poistetaan mobiililaitteestasi.  

Lue lisääLue vähemmän

Tilitiedot

Jotta voit käyttää sovelluksen vanhemman käyttöliittymää, sinun on luotava tili.  Tällaisia tarkoituksia varten voit käyttää MyPhilips-tiliä tai kirjautua sosiaalisen median profiiliisi.  Käytämme tilitietojasi tilisi luomiseen ja hallinnoimiseen.  

  • Jos luot MyPhilips-tilin, saat meiltä tervetulosähköpostin käyttäjätunnuksesi ja salasanasi vahvistamista varten, vastaamme kysymyksiisi ja lähetämme sinulle vain palveluun liittyviä tiedotteita tai niin halutessasi myös suoria markkinointiviestejä. Voit käyttää MyPhilips-tiliäsi myös Philips-tuotteen tai -palvelun tilaamiseen, kampanjaan tai peliin osallistumiseen, Philipsin kampanjaan liittyvään sosiaalisen median aktiviteettiin osallistumiseen (esimerkiksi tykkäämällä tai jakamalla) ja tuotetestaukseen tai -tutkimuksiin osallistumiseen.  Kun kirjaudut MyPhilips-tilisi avulla, keräämiämme henkilötietoja voivat olla etunimesi, käyttäjätunnuksesi, profiilikuvasi, sähköpostiosoitteesi, sukupuolesi, syntymäaikasi/ikäsi, maasi, kielesi, salasanasi ja yksilöllinen käyttäjätunnuksesi. Kiinalaisilta käyttäjiltä keräämme puhelinnumerot.  
  • Jos kirjaudut sovellukseen sosiaalisen median kautta, keräämiämme henkilötietoja voivat olla julkinen perusprofiilisi (esim. profiilikuvasi URL, tunnisteesi, sukupuolesi, profiilisi URL, syntymäaika, kotisivu ja sijainti) ja sähköpostiosoitteesi.  Tässä tapauksessa sosiaalisen median tarjoajasi saattaa kerätä tietoja siitä, että käytät sovellusta ja kirjaudut sisään sosiaalisen median tilisi avulla. Lue sosiaalisen median tarjoajasi tietosuojailmoitus (esim. Facebook, Google+), jotta saat tietoja niiden yksityisyydensuojakäytännöistä, kuten siitä, minkä tyyppisiä henkilötietoja ne keräävät ja miten ne käyttävät, käsittelevät ja suojaavat niitä.
  • Koska käytämme tilitietojasi palveluiden tarjoamiseen, pidämme tätä käsittelyä tarpeellisena voidaksemme täyttää asetuksen (EU) 2016/679 artiklan 6.1 (b) mukaisesti kanssasi solmimamme sopimuksen velvoitteet.

    Osana lapsesi profiilin luomista voit täyttää lapsesi nimen ja ladata/ottaa profiilikuvan.  Philips ei kuitenkaan käsittele tällaisia tietoja millään tavalla. Tiedot tallentuvat mobiililaitteesi sovellukseen, eikä Philipsillä ole pääsyä niihin. Hallitset itse näitä tietoja.  Jos poistat lapsesi profiilin ja/tai sovelluksen, tiedot poistetaan mobiililaitteestasi. 

Lue lisääLue vähemmän
Cookies

Evästeet

Käytämme joissakin maissa evästeitä, tunnisteita tai vastaavia tekniikoita (evästeet) palveluidemme hallinnoimiseen, tarjoamiseen, parantamiseen, ymmärtämiseen ja mukauttamiseen. Evästeiden avulla pystymme tunnistamaan mobiililaitteesi ja keräämään henkilötietojasi, kuten yksilöllisen käyttäjän laitenumeron, mobiililaitteesi IP-osoitteen, käyttämäsi mobiilin verkkoselaimen tai käyttöjärjestelmän tyypin, istunto- ja käyttötietoja tai palveluun liittyviä toimintatietoja, jotka ovat sovelluksen käytöstäsi kertovia tietoja.

 

Ennen kuin käytämme evästeitä, pyydämme suostumuksesi.  Lue lisätietoja tämän sovelluksen evästeiden käytöstä evästeilmoituksestamme, joka sijaitsee sovelluksen yksityisyysasetuksissa.

Lue lisääLue vähemmän
Location data

Asiakastuki

Tarvitessasi asiakastukea voimme pyytää sinulta palveluiden käyttöösi liittyviä tietoja, mukaan lukien vuorovaikutuksesi Philipsin kanssa, ja yhteystietojasi, jotta voimme antaa tarvitsemaasi tukea. Hallinnoimme ja tarjoamme palveluitamme, mukaan lukien asiakastuen tarjoaminen sekä palveluiden parantaminen, korjaaminen ja mukauttaminen. Käytämme lisäksi tietojasi sinulle vastaamiseen, kun otat meihin yhteyttä.


Pidämme asiakastukitietojesi käsittelyä tarpeellisena voidaksemme täyttää asetuksen (EU) 2016/679 artiklan 6.1 (b) mukaisesti kanssasi solmimamme sopimuksen velvoitteet.

Combined data

Yhdistetyt tiedot

Voimme yhdistää henkilötietojasi, mukaan lukien tilitiedot ja evästeet, tietoihin, joita kerätään, kun toimit vuorovaikutuksessa ja käytät Philipsin digitaalisia kanavia, kuten sosiaalista mediaa, verkkosivustoja, sähköpostia, sovelluksia ja yhdistettyjä tuotteita, mukaan lukien IP-osoitteesi, evästeet, mobiililaitteen tiedot, napsauttamasi tai napauttamasi viestit, sijaintitiedot ja käyttämäsi verkkosivustot.

 

Käytämme yhdistettyjä tietojasi sovelluksen, laitte(id)en ja palveluiden sisällön, toiminnan ja käytettävyyden parantamiseen sekä uusien tuotteiden ja palveluiden kehittämiseen. Tässä tapauksessa katsomme, että yhdistettyjen tietojesi käsittely perustuu Philipsin oikeutettuun intressiin ja on laillista asetuksen (EU) 2016/679 artiklan 6.1 (f) mukaisesti.


Jos valitset haluavasi vastaanottaa mainosviestintää Philipsin tuotteista, palveluista, tapahtumista ja kampanjoista, jotka voivat mieltymystesi ja verkossa tekemiesi toimien perusteella kiinnostaa sinua, voimme lähettää sinulle mainos- ja markkinointiviestintää sähköpostin, puhelimen ja muiden digitaalisten kanavien, kuten mobiilisovellusten ja sosiaalisen median, kautta. Jotta voimme mukauttaa viestejä mieltymystesi mukaan ja tarjota sinulle henkilökohtaisen kokemuksen, saatamme analysoida ja yhdistellä henkilötietojasi.   Ennen mainosviestinnän lähettämistä sinulle pyydämme suostumuksesi. 

Lue lisääLue vähemmän

Luvat

Kun sovellus tarvitsee lupaa mobiililaitteesi sensorien (esim. kameran, Wi-Fin, geopaikannuksen tai Bluetoothin) tai muiden tietojen (esim. valokuvien) käyttöön palveluiden sanelemassa tarkoituksessa, pyydämme suostumuksesi.

 

  • Likimääräinen maantieteellinen sijainti. Android-käyttöjärjestelmät vaativat likimääräisen maantieteellisen sijainnin sovelluksen yhdistämiseksi laitteeseesi. Philips ei kuitenkaan käsittele tällaisia tietoja millään tavalla.  Tiedot tallentuvat mobiililaitteesi sovellukseen, eikä Philipsillä ole pääsyä niihin. Jos poistat lapsesi profiilin ja/tai sovelluksen, tiedot poistetaan mobiililaitteestasi.   

 

  • Mikrofoni tai äänitallennus. Pelatessaan sovelluksen harjauspelejä lapsesi voi avata palkintoja, joihin lukeutuu lapsesi ääntä matkiva Sparkly.  Sovellus tarvitsee laitteesi mikrofonia äänen tallentamiseen ja tämän palkinnon tukemiseen. Philips ei kuitenkaan käsittele tai tallenna tällaisia tietoja millään tavalla. Sovelluskaan ei tallenna näitä tietoja.

  • Valokuvat ja media. Jos haluat lisätä kuvan lapsesi profiiliin, sovellus voi pyytää lupaa kamerasi tai valokuvagalleriasi käyttöön.  Teknisenä edellytyksenä Android-käyttöjärjestelmät voivat pyytää lupaa videoille, mutta sovellus käyttää lupaa kuitenkin vain kamerasi käyttöön kuvien ottamiseksi.  Philips ei käsittele lapsesi profiilikuvaa millään tavalla.  Tiedot tallentuvat mobiililaitteesi sovellukseen, eikä Philipsillä ole pääsyä niihin.

  • Tiedostot.  Sovellus tarvitsee pääsyä tiedostoihisi sovelluksen toiminnassaan käyttämien kieliasetusten ja muiden sovellusten tallentamiseen (esim. grafiikat, mediatiedostot tai muut suuret ohjelmistoresurssit). Jos poistat sovelluksen, tiedot poistetaan mobiililaitteestasi.
Lue lisääLue vähemmän
Third parties

Kenen kanssa henkilötietoja jaetaan?

 

Philips voi luovuttaa henkilötietosi kolmannen osapuolen palveluntarjoajille, liiketoimintakumppaneille tai muille kolmansille osapuolille tämän tietosuojalausunnon ja/tai sovellettavien lakien mukaisesti.

Palveluntarjoajat

Yhteistyössä kolmansien osapuolten palveluntarjoajien kanssa hallinnoimme, tarjoamme, korjaamme, ymmärrämme, mukautamme, tuemme ja markkinoimme palveluitamme.


Voimme jakaa henkilötietojasi seuraavien palveluntarjoajien kanssa:

 

  • IT- ja pilvipalveluiden tarjoajat

Nämä palveluntarjoajat toimittavat sovelluksen suorittamisessa tai palveluiden tarjoamisessa tarvittavat laitteistot, ohjelmistot, verkot, säilytystilan, maksusuorituspalvelut ja/tai niihin liittyvät tekniikat.

Philips vaatii palveluntarjoajiaan varmistamaan henkilötietojesi riittävän tasoisen suojauksen, joka vastaa meidän tarjoamaamme tasoa. Vaadimme palveluntarjoajiamme käsittelemään henkilötietojasi vain meidän ohjeidemme mukaisesti ja vain edellä mainittuihin nimenomaisiin tarkoituksiin, hankkimaan käyttöönsä vähimmäismäärän tietyn palvelun tarjoamisessa tarvittavaa tietoa ja suojaamaan henkilötietojesi turvallisuuden.


Muut kolmannet osapuolet

Philips voi myös tehdä yhteistyötä kolmansien osapuolten kanssa, jotka käsittelevät henkilötietojasi omiin tarkoituksiinsa. Jos Philips jakaa henkilötietoja kolmansille osapuolille, jotka käyttävät henkilötietojasi omiin tarkoituksiinsa, Philips varmistaa ilmoittavansa siitä sinulle ja/tai hankkivansa suostumuksesi sovellettavien lakien mukaisesti ennen henkilötietojesi jakamista. Lue tässä tapauksessa huolellisesti niiden tietosuojailmoitukset, joissa kerrotaan niiden yksityisyydensuojakäytännöistä, kuten siitä, minkä tyyppisiä henkilötietoja ne keräävät ja kuinka ne käyttävät, käsittelevät ja suojaavat niitä.
 

Philips myy joskus liiketoiminnan kokonaisuudessaan tai osittain eri yritykselle. Tällainen omistusoikeuden siirto sisältää kyseiseen liiketoimintaan suoraan liittyvien henkilötietojesi siirtymisen ostavalle yritykselle. Kaikki tietosuojailmoituksen mukaiset oikeutemme ja velvollisuutemme ovat Philipsin vapaasti siirrettävissä tytäryhtiöillemme fuusion, yrityskaupan, rakennemuutoksen tai varojen myynnin yhteydessä tai lain täytäntöönpanemisessa tai muutoin, ja voimme siirtää henkilötietosi tytäryhtiöllemme, seuraajallemme tai uudelle omistajalle.


Siirto yli rajojen

Henkilötietojasi voidaan säilyttää ja käsitellä missä tahansa maassa, jossa meillä on toimitiloja tai jossa työllistämme palveluntarjoajia, ja käyttämällä palveluita hyväksyt tietojen (mahdollisen) siirron oman asuinmaasi ulkopuolisiin maihin, joiden tietosuojasäädökset voivat poiketa oman maasi säädöksistä. Tietyissä tilanteissa noiden muiden maiden oikeusistuimet tai lainvalvonta-, säätely- tai turvallisuusviranomaiset voivat olla oikeutettuja käyttämään henkilötietojasi.

 

Jos sijaitset Euroopan talousalueella (ETA), henkilötietosi voidaan siirtää tytäryhtiöillemme tai palveluntarjoajillemme muissa kuin ETA-maissa, joiden Euroopan komissio katsoo tarjoavan riittävän tietosuojan ETA:n vaatimusten mukaisesti (kattava luettelo näistä maista on täällä http://ec.europa.eu/justice/data-protection/international-transfers/adequacy/index_en.htm). Koskien siirtoja ETA-alueelta maihin, joita Euroopan komissio ei katso riittäviksi, kuten Yhdysvaltoihin, olemme ryhtyneet henkilötietojesi suojaamiseksi riittäviin toimiin, joita ovat esimerkiksi sitovat yrityssäännöt asiakkaiden, toimittajien ja liikekumppanien tiedoista ja/tai vakiomalliset sopimuslausekkeet, jotka Euroopan komissio on ottanut käyttöön. Voit pyytää kopiota näistä toimista napsauttamalla edellä ilmoitettua linkkiä tai ottamalla yhteyttä osoitteeseen privacy@philips.com.

 

Kauanko säilytämme tietojasi?

Säilytämme henkilötietojasi niin kauan kuin tietojen keräämistarkoituksessa on tarpeen tai sallittua. Kriteereitä, joilla säilytysajat määritetään, ovat esimerkiksi seuraavat: (i) kauanko käytät sovellusta ja palveluita, (ii) koskeeko meitä jokin lakisääteinen velvoite tai (iii) onko säilyttäminen järkevää lakisääteisen asemamme kannalta (kuten sovellettavia rajoitussäädöksiä, oikeusprosesseja tai lakisääteisiä tutkintoja koskien).

Lue lisääLue vähemmän
Choices and rights

Sinun vaihtoehtosi ja oikeutesi

Jos haluat lähettää pyynnön henkilötietojesi käyttämisestä, oikaisemisesta, poistamisesta, rajoittamisesta tai vastustaa aiemmin meille antamiesi henkilötietojen käsittelyä tai jos haluat lähettää pyynnön henkilötietojesi sähköisen kopion saamisesta toiselle yritykselle lähetettäväksi (siinä määrin kuin sovellettava laki tarjoaa sinulle tämän oikeuden tietojen siirtämiseen), voit ottaa meihin yhteyttä osoitteeseen privacy@philips.com. Vastaamme pyyntöösi sovellettavan lain rajoissa.

 

Ilmaise pyynnössäsi selkeästi, mitä henkilötietoja haluat käyttää, oikaista, poistaa tai rajoittaa tai minkä henkilötietojen käsittelyä vastustaa. Sinun suojaamiseksesi voimme täyttää vain pyynnöt, jotka koskevat sinun tiliisi, sähköpostiosoitteeseesi tai muihin tilitietoihin liittyviä henkilötietoja, joita käytät pyynnön lähettämiseksi meille, ja meidän on ehkä varmistettava henkilöllisyytesi ennen pyyntösi täyttämistä. Pyrimme toteuttamaan pyyntösi kohtuullisessa ajassa.

 

Tarvitessamme suostumuksen henkilötietojesi keräämiseen ja/tai käsittelyyn voit peruuttaa suostumuksesi milloin tahansa sen vaikuttamatta peruutustasi edeltävän suostumuksen perusteella tehdyn käsittelyn laillisuuteen.

Jos käytät (joitakin) vaihtoehdoistasi ja oikeuksistasi, et ehkä voi käyttää kaikkia palveluita tai osaa palveluista enää.

Lue lisääLue vähemmän
We protect your personal data

Suojaamme henkilötietojasi

Suhtaudumme vakavasti velvollisuuteemme suojata Philipsille luottamiasi tietoja tahattomalta tai luvattomalta muuttamiselta, menetykseltä, väärinkäytöltä, paljastukselta ja käytöltä. Philips käyttää useita suojaustekniikoita, teknisiä ja organisatorisia toimia tietojesi suojaamiseksi. Tätä varten käytämme muun muassa kulunvalvontatoimia, palomuureja ja suojauskäytäntöjä.

Lue lisääLue vähemmän
Special information for parents

Erityistietoa vanhemmille

Philipsin käytäntönä on noudattaa lakia sen vaatiessa vanhemman tai huoltajan lupaa ennen lasten henkilötietojen keräämistä, käyttämistä tai julkistamista. Olemme sitoutuneet suojaamaan lasten yksityisyyttä, ja rohkaisemme vanhempia ja huoltajia ottamaan aktiivisen roolin lastensa toiminnasta ja kiinnostuksenkohteista verkossa.


Jos vanhempi tai huoltaja saa tietoonsa, että hänen lapsensa on antanut meille henkilötietojaan ilman vanhemman tai huoltajan suostumusta, hänen tulee ottaa meihin yhteyttä osoitteeseen privacy@philips.com. Jos saamme tietoomme, että lapsi on toimittanut meille henkilötietojaan, poistamme hänen tietonsa arkistoistamme.

Lue lisääLue vähemmän
Local specific information

Paikkakohtaista tietoa: yksityisyydensuojaa koskevat oikeutesi Kaliforniassa (vain Yhdysvallat)

Kalifornian Civil Code -lain kohdan 1798.83 mukaan Kaliforniassa asuvat asiakkaamme voivat pyytää ja saada meiltä kerran vuodessa maksutta tietoja henkilötiedoista, joita olemme (mahdollisesti) julkistaneet kolmansille osapuolille suoramarkkinointitarkoituksiin edeltävänä kalenterivuotena. Näihin tietoihin voi sisältyä luettelo jaettujen henkilötietojen luokista ja nimet ja osoitteet kaikilta kolmansilta osapuolilta, joille jaoimme tietoja edeltäneenä kalenterivuotena. Jos asut Kaliforniassa ja haluat tehdä tällaisen pyynnön, käy yksityisyyssivustossamme osoitteessa www.philips.com/a-w/privacy/questions-and-feedback

Lue lisääLue vähemmän
Changes to the privacy notice

Tämän tietosuojailmoituksen muutokset

Palvelumme voivat muuttua ajoittain ilman, että ilmoitamme siitä sinulle etukäteen. Tästä syystä pidätämme itsellämme oikeuden muuttaa tai päivittää tätä tietosuojalausuntoa aika ajoin. Kun päivitämme tätä tietosuojailmoitusta, päivitämme myös tämän tietosuojailmoituksen yläosassa olevan päivämäärän.


Luethan tämän tietosuojailmoituksen viimeisimmän version säännöllisesti.


Uusi tietosuojailmoitus tulee voimaan välittömästi julkaisunsa jälkeen. Jollet hyväksy muutettua ilmoitusta, voit muuttaa mieltymyksiäsi tai lakata käyttämästä palveluitamme. Jatkamalla palveluidemme käyttöä tai hyödyntämistä muutosten tultua voimaan hyväksyt tietoisesti muutetun tietosuojailmoituksen.

Lue lisääLue vähemmän
Contact

Ota yhteyttä meihin

Jos sinulla on kysyttävää tästä tietosuojailmoituksesta tai tavasta, jolla Philips käyttää henkilötietojasi, ota yhteyttä tietosuojavastaavaamme osoitteessa privacy@philips.com. Sinulla on myös oikeus tehdä valitus maasi tai alueesi pätevälle valvontaviranomaiselle.

100719-Philips Oral Healthcare, LLC

22100 Bothell Everett Highway,

Bothell WA 98021, USA