• 30 päivän palautusoikeus

  • 2 vuoden takuu

  • Ilmainen toimitus alkaen 20 EUR

0

Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tällä hetkellä yhtään tuotetta.

    Lukuaika: 3 Min

    Mehustamisen salat selville – mikä on hidas mehustin ja miten se toimii?


    Tuorepuristetun mehun valmistus onnistuu monella eri tavalla – ja ehkä juuri siksi erilaiset mehustimet, mehulingot ja mehuprässit aiheuttavat runsaasti keskustelua. Mutta mitä eroa todellisuudessa on nopealla mehulingolla ja hitaammalla mehupuristimella? Ja mikä tekee slow juicerina, eli hitaana mehustimenakin tunnetusta mehuprässistä tai -puristimesta niin erikoisen? Tutustu kätevään mehustinvertailuumme sekä hitaan mehustimen tekniikkaan – ja opi valitsemaan sopiva mehustin juuri sinun tarpeisiisi.

    Mikä on hidas mehustin?


    Saattaa kuulostaa hieman ilmiselvältä, mutta hidas mehustin on juuri sitä, mitä sen nimi antaa ymmärtää. Se on tietyn tyyppinen mehuprässi, joka leikkaa hitaasti vihannekset ja hedelmät pieniksi palasiksi ja puristaa niistä hitaasti kaiken irti lähtevän mehun. Philipsin Avance Collection -mehuprässi ei vain purista hedelmiä vaan myös irrottaa todella tehokkaasti kaiken mehun hedelmälihasta.


    Tavalliset mehustimet toimivat leikkaamalla hedelmät paloiksi terävillä terillä, jotka pyörivät todella suurella nopeudella – joskus jopa yli 20 000 kierrosta minuutissa. Hitaan mehustimen terät puolestaan pyörivät noin 30–200 kierrosta minuutissa.

     

    Nopean mehustimen terien suuri nopeus synnyttää lämpöä, mikä ei tee hyvää hedelmien ja vihannesten ravintoaineille. Nopeat mehupuristimet ja -lingot voivat tuhota lämpöherkkiä vitamiineja, kivennäisaineita ja muita arvokkaita ravintoaineita – ja tämä onkin niiden oleellisin ero hitaisiin mehuprässeihin nähden. Tavallisissa mehustimissa mehuun sekoittuu myös enemmän happea mehustusprosessin aikana kuin hitaalla mehuperustimella mehustaessa. Tämä voi johtaa mehun nopeampaan hapettumiseen ja mahdollisesti ravintoaineiden tuhoutumiseen. 


    Tulisiko mehun valmistamisen avuksi siis valita nopea mehulinko vai mehupuristin, jolla mehun tekeminen on hitaampaa, mutta mehun ravintosisältö parempi? Valintaa kannattaa miettiä tarkkaan. Hitaan mehuprässin ehdoton etu on, että se tuottaa mehua, jonka ravintosisältö sekä vitamiinien, mineraalien että muiden ravintoaineiden puolesta erinomainen. Hitaan mehuprässin valmistama mehu on siis sinulle hyväksi – ja myös maistuu paremmalta!

    Mitä tarvitset

    Mehustaminen hitaalla mehustimella – miten mehuprässi toimii?

    Mehustaminen hitaalla mehustimella – miten mehuprässi toimii?

     

    Hitaan mehuprässin etuihin kuuluu myös se, että mehuprässin toiminta on suunniteltu muistuttamaan ihmisen suun luonnollista pureskeluliikettä. Suu irrottaa ruuasta ravintoaineita tehokkaasti, koska se ”esisulattaa” ruokaa. Tämä helpottaa ravintoaineiden imeytymistä ja aineenvaihduntaamyöhemmin ruuansulatusprosessin edetessä.


    Lisäksi on tieteellisesti todistettu, että ravinteet säilyvät ruuissa parhaiten, kun niitä pureskellaan melko hitaasti, noin 30–40 pureskeluliikettä minuutissa.


    Hitaan mehustimen hyviin puoliin kuuluu myös se, että voit laittaa kokonaisen hedelmän laitteeseen – esivalmisteluvaihe on siis helppo. Mehustusohjeet ovat yksinkertaiset, sillä hedelmä tai vihannes laitetaan sisään, ja mehuprässi puristaa mehun suoraan astiaan. Prosessi on mutkaton. 


    Hitaat mehustimet toimivat hyvin sekä pehmeisiin hedelmiin, kuten mangoihin, että kovempiin vihanneksiin, kuten porkkanoihin tai inkivääriin. Philipsin Avance Collection -mehuprässissä on ainutlaatuinen MicroMasticating-tekniikka, joka puristaa jopa 90 % hedelmästä irti hedelmistä ja vihanneksista – ja tekee mehusta näin paksumpaa ja ravintorikkaampaa. Hitaasti puristetussa mehussasi on enemmän hedelmien ja vihannesten vitamiineja, ravinteita ja kuitua kuin muilla tekniikoilla valmistettuna – ja mehustaminen on lisäksi helppoa.

    Sivustomme sopii parhaiten uusimmille Microsoft Edge-, Google Chrome- ja Firefox-selaimille.