• 30 päivän palautusoikeus

  • 2 vuoden takuu

  • Ilmainen toimitus alkaen 20 EUR

0

Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tällä hetkellä yhtään tuotetta.

    Lukuaika: 3 Min

    Miten valmistaa mantelimaitoa ja muita kasvimaitoja kotioloissa

     

    Kasvimaitojen, esimerkiksi mantelimaidon valmistus on helppoa – pääset alkuun vain kolmella aineksella ja helpolla ohjeella. Me olemme apunasi! Tutustu yksinkertaiseen mantelimaitoreseptiimme ja selkeisiin ohjeisiin. Jatkossa haluat valmistaa mantelimaitosi aina itse.

    Miksi mantelimaidon valmistus on hyvä ajatus?


    Hyödyntämällä helppoa mantelimaito-ohjettamme huomaat nopeasti, että mantelimaidon valmistus ei ole ainoastaan helppoa – itse tehty kasvimaito on myös hyväksi sinulle. Kun valmistat mantelimaidon itse, voit kontrolloida täydellisesti jokaista ainesta, jonka siihen lisäät. Mantelimaidoilla ja erilaisilla pähkinämaidoilla on useita hyödyllisiä terveysvaikutuksia, ja kokosimmekin yhteen muutaman keskeisen syyn, miksi kasvimaitoja kannattaa nauttia.

     

    • Pähkinät ovat luonnostaan vegaanisia, joten manteli- ja pähkinämaidot ovat paitsi maukkaita myös maidottomia juomavaihtoehtoja.
    • Manteli- ja pähkinämaidoissa on yleensä vähemmän kaloreita kuin perinteisessä maidossa.1
    • Kuten lehmänmaidossa, myös pähkinämaidossa on kalsiumia ja D-vitamiinia.

    How to make almond milk and other nut milks: what you need

    Miten valmistaa mantelimaitoa ja muita pähkinämaitoja: tarvikkeet


    Tarvitset mantelimaidon ja pähkinämaitojen valmistukseen ainoastaan manteleita tai pähkinöitä, vettä, suolaa, tehosekoittimen ja hieman aikaa. Tutustu pähkinä- ja mantelimaitoreseptiimme, jonka avulla voit valmistaa maukasta kasvipohjaista maitoa vaivattomasti kotioloissa yhdeksän työvaiheen avulla.

    Tarvitset:

     

    • 150 g manteleita tai pähkinöitä
    • 1,2 l vettä
    • ripauksen suolaa
    • tehosekoittimen


    Jos sinulla ei vielä ole omaa tehosekoitinta, nyt kannattaa tutustua sopivan tehosekoittimen valintaan. Näin pääset jatkossakin valmistamaan kasvimaitoja halutessasi helposti ja nopeasti. 

    Mitä tarvitset

    Pähkinä- tai mantelimaito-ohje vaihe vaiheelta

     

    Mantelimaidon valmistuksessa käytetään samaa valmistustapaa kuin muidenkin pähkinämaitojen valmistuksessa. Voit siis käyttää tätä reseptiä perusohjeena monille erilaisille kotitekoisille pähkinäjuomille.

     

    1. Liota manteleita tai pähkinöitä yön yli vedessä.
    2. Valuta vesi pois.
    3. Laita mantelit tai pähkinät, raikas vesi ja suola tehosekoittimeen. Jos haluat antaa kasvimaidollesi lisäpotkua lisäämällä mausteeksi joukkoon esimerkiksi taateleita, vaniljauutetta tai tuoreita marjoja. 
    4. ekoita aineksia tehosekoittimessa 1–2 minuuttia, kunnes seos on kermaisen pehmeää ja tasaista. 
    5. Suodata manteli- tai pähkinämaito pähkinämaitopussin läpi kulhoon. Jos et omista pähkinämaitopussia, ei hätää. Voit valuttaa sen myös esimerkiksi harson tai ohuen keittiöliinan ja siivilän läpi.
    6. Jos käytät pähkinämaitopussia, kokoa se yhteen kulmista, nosta pussi ylös ja purista manteli- tai pähkinämassaa varovasti niin, että neste valuu pussin sisältä alla olevaan kulhoon.
    7. Heitä pähkinöistä jäljelle jäänyt massa pois tai säästä se esimerkiksi leivontaan tai myslipatukkojen ainekseksi.
    8. Kaada maito tiiviisti suljettavaan pulloon tai muuhun tiiviiseen säilytysastiaan.
    9. Säilytä kotitekoinen pähkinä- tai mantelimaito jääkaapissa. Suosittelemme käyttämään sen viiden päivän sisällä valmistuksesta.


    Tämän yksinkertaisen mantelimaitoreseptin avulla olet valmis ryhtymään tuumasta toimeen. Kuten sanottua, resepti toimii hyvin kaikenlaisilla pähkinöillä. Voit kokeilla ohjetta lempipähkinöidesi kera, aina hasselpähkinöistä cashew- ja macademiapähkinöihin. Nauti!

    Lähde:

    1 NCBI: Nutritional Comparison of Nut Milks and Dairy Milk

    Sivustomme sopii parhaiten uusimmille Microsoft Edge-, Google Chrome- ja Firefox-selaimille.