Pizza- tai leipätaikinan vaivaaminen Philips-pastakoneella
Julkaistu 21. maaliskuuta 2023
Lue seuraava artikkeli, jos haluat lisätietoja siitä, miten voit vaivata esimerkiksi pizza- tai leipätaikinaa Philips-pastakoneella.
Taikinan vaivaaminen:
- Kytke pastakoneeseen virta. Valitse joko tavallisen pastan, munapastan tai makupastan ohjelma, kun käytät automaattisella punnitustekniikalla varustettua pastakonetta (ohjelmalla ei ole väliä, koska et tule seuraamaan annettua nestemäärää).
- Laita kaikki kuivat ainekset sekoitusastiaan ja sulje kansi.
- Aloita vaivaaminen painamalla käynnistyspainiketta.
- Kaada nestemäiset ainekset hitaasti astiaan kannen aukkojen myötäisesti. Huomautus: jos käytät automaattisella punnitustekniikalla varustettua laitetta, älä seuraa näytöllä olevaa laskettua vesimäärää, vaan noudata omaa reseptiäsi.
- Anna pastakoneen vaivata taikinaa 3 minuutin ajan näytön ajastimen mukaisesti. Kun ajastimen aika on 00:00, pysäytä pastakone painamalla käynnistyspainiketta tai virtapainiketta.
- Irrota pistoke pistorasiasta ja poista taikina sekoitusastiasta. Anna taikinan kohota ja jatka tavalliseen tapaan.
Huomautus:
- Älä jätä pastakonetta valvomatta vaivaamisen aikana äläkä käytä puristustoimintoa.
- Irrota pistoke pistorasiasta aina ennen käden työntämistä sekoitusastiaan.
Seuraavista videoista voit myös katsoa pizza- ja leipätaikinan esimerkkireseptejä. Ota meihin yhteyttä, jos nämä vaiheet ja videot eivät auttaneet sinua saavuttamaan parasta mahdollista taikinatulosta.
Pizzataikinan esimerkkiresepti:
250 g vehnäjauhoja
25 g oliiviöljyä
½ tl sokeria
½ tl suolaa
½ pakettia kuivahiivaa
140 ml lämmintä vettä
25 g oliiviöljyä
½ tl sokeria
½ tl suolaa
½ pakettia kuivahiivaa
140 ml lämmintä vettä
Play Pause
Leipätaikinan esimerkkiresepti:
500 g täysjyvävehnäjauhoja
20 g kuivahiivaa
1 tl suolaa
1,5 tl leipämaustetta
350 ml haaleaa vettä
(valinnaisesti: 20–40 g siemeniä, kuten auringonkukan- tai kurpitsansiemeniä)
Kypsennysaika: noin 45–60 minuuttia 180 °C:ssa
20 g kuivahiivaa
1 tl suolaa
1,5 tl leipämaustetta
350 ml haaleaa vettä
(valinnaisesti: 20–40 g siemeniä, kuten auringonkukan- tai kurpitsansiemeniä)
Kypsennysaika: noin 45–60 minuuttia 180 °C:ssa
Play Pause