• 30 päivän palautusoikeus

  • 2 vuoden takuu

  • Ilmainen toimitus alkaen 20 EUR

0

Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tällä hetkellä yhtään tuotetta.

    Kuinka kahvinkeittimen kalkinpoisto tehdään?

    Kalkinpoisto-ohjeet
     

    Klikkaa oman kahvinkeittimesi logoa, niin saat oikeat kalkinpoisto-ohjeet.

    saeco-logo

    Saeco 


     

    Mitä on kalkki tai mitä ovat kalkkisaostumat?
     

    Kovassa vedessä on paljon kalkkia ja magnesiumia, jotka ovat tärkeitä aineita kehollemme. Mutta kun vettä lämmitetään kahvinkeittimessä, kalkki ja magnesium hajoavat ja muodostavat kalkkisaostumia. Nämä saostumat vaikuttavat muun muassa kahvinkeittimen vedenkeittimeen ja pumppuun. Kalkkia kertyy eniten niihin osiin, joissa vettä on pidemmän aikaa, kuten vedenkeittimeen.

    Miten kalkkisaostumat vaikuttavat kahvinkeittimeen?

    Kalkinpoisto auttaa muun muassa seuraavissa asioissa:

    • Pidentää kahvinkeittimen käyttöikää.

    • Auttaa varmistamaan, että saat aina oikean määrän kahvia.
    • Varmistaa, että kahvin lämpötila on oikea.
    • Vähentää äänitasoa.
    • Ehkäisee turhia korjauskuluja.
    • Varmistaa, että crema pysyy täydellisenä.
    • Varmistaa, että kahvin maku pysyy täydellisenä.

    Kalkin kertyminen pidemmän ajan kuluessa hidastaa veden liikettä ja luo lämmitysongelmia kahvinkeittimessä. Se voi vähitellen johtaa tukkeumiin kahvinkeittimessä. Tällöin keittimestä tulevan kahvin määrä vähenee vähitellen ja kahvin lämpötilasta tulee alhaisempi. Kun kalkkia kertyy enemmän, pumppu joutuu tekemään enemmän töitä veden virtauksen vähentyessä. Siten keitin pitää paljon enemmän ääntä.

    Jos huomaat kahvinkeittimessä joitakin yllä mainituista ongelmista, kalkinpoisto kannattaa suorittaa heti. Jos et poista kalkkia, kahvinkeitin voi lakata toimimasta jonkin ajan kuluttua. Takuu ei kata korjauskuluja, jos kahvinkeittimesi ei toimi sen takia, että kalkinpoistoa ei ole suoritettu.

    Miten kalkkisaostumat vaikuttavat kahvin cremaan?

    Crema on kahvin pinnalle muodostuvaa kullanruskeaa vaahtoa. Täydellisen espresso-creman tulisi olla kullanruskeaa, paksua ja makeaa. Koska kalkkisaostumat vähentävät keittimen painetta ja veden virtausta, crema muuttuu vähitellen ohuemmaksi, jos kahvinkeittimestä ei ole poistettu kalkkia kunnolla.

    cafissimo-logo

    Miten kalkkisaostumat vaikuttavat kahvin makuun?

    Jos et poista kalkkia kahvinkeittimestäsi, kalkki peittää vähitellen laitteen vedenkeittimen sisäseinämät. Vedenkeittotoiminto heikentyy merkittävästi ja kahvista ei tule enää yhtä kuumaa. Lisäksi kalkkisaostumat voivat irrota seinämistä, jolloin juomaasi voi tulla pieniä kalkkihiutaleita.

     

    Kalkkihiutaleet ovat tiiviissä muodossa olevia mineraaleja, jotka voivat vaikuttaa kahvin makuun. Hiutaleet voivat olla erivärisiä, mikä kertoo niiden sekoittuneen muiden mineraalien tai metallien kanssa. Jos tällaisia jäämiä ei halua aamukahviinsa, kannattaa suorittaa kalkinpoisto säännöllisesti.

    Miten kalkkisaostumat poistetaan kahvinkeittimestä?
     

    Useimpiin kotitalouskäytössä oleviin keittimiin, jotka lämmittävät vettä, kertyy kalkkisaostumia. Kalkinpoistoaineella voidaan liuottaa kalkki veteen. Philips käyttää tehokkainta kalkinpoistoliuosta, joka liuottaa kalkin niin, että keitin ei vaurioidu. Suosittelemme käyttämään ainoastaan hyväksyttyä Philipsin tai Saecon kalkinpoistoainetta, niin keitin ei vaurioidu.

    Mitä voin käyttää kalkin poistamiseen kahvinkeittimestäni? Miksi etikka ei toimi?

    Etikka sisältää pääasiassa etikkahappoa ja vettä. On tavallinen virhekäsitys, että kahvinkeittimen kalkinpoiston voi suorittaa etikalla. Philips ei suosittele etikan käyttöä kalkinpoistoon, vaan pelkästään Philipsin tai Saecon kalkinpoistoaineen käyttöä. Etikkaa ei kannata käyttää seuraavista syistä:

     

    1. Se ei hoida tehtäväänsä! Etikka sisältää etikkahappoa, kun taas Philipsin kalkinpoistoaine sisältää sitruunahappoa ja maitohappoa. Etikka voi irrottaa osan kalkkisaostumista, mutta ei puhdista kahvinkeitintäsi yhtä tehokkaasti kuin Philipsin kalkinpoistoaine. Etikka ei esimerkiksi poista öljyä, jota kahvipavut voivat jättää jälkeensä.

     

    2. Etikka jättää keittimeen vahvan hajun. Etikkaa voi imeytyä keittimeen jäljelle jääneeseen öljyyn, mikä voi tehdä kahvin mausta kitkerän.

    Älä käytä mineraalihappoihin perustuvia kalkinpoistoaineita, jotka sisältävät esim. rikkihappoa, kloorivetyhappoa tai sulfamiinihappoa. Nämä kalkinpoistoaineet voivat vahingoittaa keittimen putkistoa.

    Kuinka usein kalkinpoisto tulisi tehdä?
     

    Riippuu lähinnä seuraavista asioista, miten usein kalkki tulee poistaa keittimestäsi:
    1. Kuinka paljon kalkkia ja magnesiumia vedessä on (veden "kovuus").
    2. Kuinka paljon kahvia keität.

     

    Useimmissa kahvin- ja espressokeittimissämme on ilmaisin, joka kertoo milloin on aika tehdä kalkinpoisto. Kalkinpoisto on erityisen tärkeää täysautomaattisissa espressokeittimissämme, joten niissä on useimmiten toiminto, joka ilmoittaa kalkinpoiston tarpeesta. Jos keittimessäsi ei ole tällaista ilmaisinta, käytä alla olevaa taulukkoa laskeaksesi miten usein kalkinpoisto pitäisi tehdä. BRITA INTENZA + -vedensuodatin vähentää kalkinpoiston tarvetta puoleen.

    stripe-results

    Miten mittaan veden kovuuden?

     

    Veden kovuuden mittaukseen voidaan käyttää testiliuskaa (sillä mitataan vesijohtoveden kalkki- ja magnesiumpitoisuus). Kasta testiliuska veteen vain sekunniksi ja odota sitten minuutin ajan. Tarkista testiliuska: näet miten monta ruutua on merkittynä ja minkävärisiä ruudut ovat.

     

    Pitääkö kalkinpoisto suorittaa tai veden kovuus mitata, jos minulla on BRITA INTENZA + -vedensuodatin kahvinkeittimessäni?

     

    Jos espressokeittimeesi tai kahvinkeittimeesi on asennettu BRITA INTENZA + -vedensuodatin, veden kovuus pitää silti mitata, jotta voit varmistaa miten usein kalkinpoisto pitää suorittaa ja tehdä oikean asetuksen suodattimeen. Jos asennat vedensuodattimen automaattiseen espressokeittimeesi, kalkinpoistovälit pitenevät kaksinkertaisiksi. Lisäksi suodatin varmistaa, että kahvin maku on aina täydellinen.

     

    Suodatettu vesi antaa kahvin aromien kehittyä paremmin. Säädä suodattimen asetukseksi A (pehmeä vesi), B (keskitaso) tai C (kova vesi). Tarkista myös, että suodattimen laskuri on aktivoitu automaattisen espressokeittimen valikosta ennen kuin käytät sitä uudelleen. Suodatin tulee vaihtaa joka kolmas kuukausi, tai kun saat siitä ilmoituksen näytöllä.

    You are about to visit a Philips global content page

    Continue

    You are about to visit a Philips global content page

    Continue

    Sivustomme sopii parhaiten uusimmille Microsoft Edge-, Google Chrome- ja Firefox-selaimille.