1
0

Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tällä hetkellä yhtään tuotetta.

    • Philips verkkokaupan edut

    • 30 päivän palautusoikeus

    • 2 vuoden takuu

    Products

    Reseptit - Tom Yam

    Ainekset

    200 g pakastettuja ja kuorittuja katkarapuja
    2 jumboherkkusientä viipaloituna
    Rasia kirsikkatomaatteja
    Vettä
    2 sitruunaruohon vartta
    4 kafferi limetin lehteä
    Reilu pätkä galangal-juurta
    4 bird’s eye -chiliä
    1 1/2 rkl kalakastiketta
    1 1/2 limeä puristettuna
    1 tl ruokosokeria
    Tuore punainen chili
    (1 rkl tom yum -tahnaa)
    Tuoretta korianteria

    Tom yam –keitto


    Leikkaa sitruunaruohot tulitikun pituisiksi pätkiksi. Viipaloi galangal noin sentin paksuisiksi paloiksi. Kiehauta kattilassa n. litra vettä ja lisää joukkoon sitruunaruohot, galangalit, limen lehdet, kokonaiset bird’s eye -chilit, kalakastike, limemehu ja sokeri. Keitä miedolla lämmöllä 10 minuuttia. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita. Voit lisätä joukkoon myös valmista Tom yam -tahnaa. Siivilöi liemi ja palauta kattilaan. Lisää liemeen herkkusienet ja viipaloitu chili. Lisää hetken päästä myös kokonaiset kirsikkatomaatit. Juuri ennen tarjoilua lisää keittoon sulatetut ja valutetut katkaravut. Tarjoile heti, kun ravut ovat lämmenneet. Koristele korianterilla.

    Reseptin luoja: Seppo Kankaantähti