Kotikäyttöön on olemassa kahdenlaisia mehustimia, mehulinkoja ja mehuprässejä. Mehulinko hienontaa ensin ainesosat ja käyttää sitten keskipakoisvoimaa mehun erottamiseksi hedelmälihasta. Mehuprässit sen sijaan puristavat hedelmiä tai vihanneksia hitaasti ja vääntävät mehun irti ainesosista. Kummalla tahansa menetelmällä puristettu mehu voi olla yhtä ravinteikasta ja vitamiinipitoista, mutta joitakin eroja on olemassa. Mehulingolla saa kovista kasviksista ja hedelmistä mehua nopeasti ja tehokkaasti, kun taas mehuprässillä voi puristaa herkimpiäkin ainesosia, kuten lehtikaalia, vehnänoraita ja jopa manteleita! Lue lisää, niin saat selville, minkä tyyppinen mehustin sopii juuri sinulle!
Itse tehdyt, tuorepuristetut vihannesmehut ovat helppo tapa lisätä vihanneksia päivittäiseen ruokavalioon. Maailman terveysjärjestö suosittelee, että meidän pitäisi syödä vähintään 400 grammaa hedelmiä ja vihanneksia joka päivä: ”monipuolisuus on tärkeää, ja tuore paras valinta”. Tiedät varmasti mehun olevan tuoretta, koska teet sen itse kotonasi.
You are about to visit a Philips global content page
Continue