Äitiys- ja lastenhoitotarvikkeet
Äitiys- ja lastenhoitotarvikkeet
Philips AVENT - Continuing to breastfeed

Rintaruokinnan jatkaminen

Jos olet täysimettänyt kuuden kuukauden ajan ja aiot jatkaa imettämistä, maidossasi ja rinnoissasi on odotettavissa muutoksia.

Philips AVENT - Continuing to breastfeed

Rintojesi koko pysyy samana 1.–6. imetyskuukauden ajan, mutta rintakudoksen määrä vähenee huomattavasti 6.–9. imetyskuukauden aikana, vaikka rintojen erittämän maidon määrä vähenee tuolloin vain hieman. 

Kun olet imettänyt (laktaatio) 15 kuukauden ajan, rintojesi koko on palannut samaksi kuin ennen raskautta.

Kun vauva alkaa syödä enemmän kiinteää ruokaa, rintamaidon tarve vähenee, joten rintasi erittävät sitä vähemmän.

Rinnan tyhjentäminen

Useimmat vauvat eivät jaksa syödä rintaa täysin tyhjäksi, mutta rinnan tyhjentämistä kuitenkin suositellaan. Se auttaa estämään kivuliaita tiehyttukoksia ja rintatulehdusta.

Lapsentahtinen ruokinta

Jos lapsesi kasvaa normaalisti, sinun ei tarvitse noudattaa tiettyä imetysrytmiä. Lapsesi kyllä ilmoittaa, milloin on ruoka-aika, ja haluaako hän maitoa yhdestä vai molemmista rinnoista.

Huomaa, että näissä artikkeleissa annetut tiedot on tarkoitettu yleisohjeiksi eivätkä ne korvaa lääketieteen ammattilaisen antamia ohjeita. Jos sinulla tai lapsellasi ilmenee oireita tai tila, joka on vakava tai jatkuva tai edellyttää lääketieteellistä hoitoa, hakeudu lääkärin hoitoon. Philips AVENT ei vastaa mistään vahingoista, jotka ovat seurausta tällä verkkosivustolla annettujen tietojen käytöstä.

Aiheeseen liittyviä tuotteita

Aiheeseen liittyviä neuvoja

Siirtyminen rintaruokinnasta pulloruokintaan

Siirtyminen rintaruokinnasta pulloruokintaan

Rintaruokinnan terveyshyödyt

Rintaruokinnan terveyshyödyt