Äitiys- ja lastenhoitotarvikkeet
Äitiys- ja lastenhoitotarvikkeet
Philips AVENT - Is my baby getting enough milk?

Saako vauvani tarpeeksi maitoa?

Useimmat äidit pystyvät imettämään ja heidän kehonsa tuottaa riittävästi maitoa. On kuitenkin vaikeaa mitata, paljonko maitoa vauva saa kullakin aterialla. Seuraavat merkit kertovat, että lapsi saa riittävästi ravintoa:

  • Vauvan imemisote on hyvä ja hän imee reippaasti
  • Vauva syö vähintään 6–8 kertaa 24 tunnin aikana
  • Vauva on aktiivinen ja virkeä hereillä ollessaan ja tyytyväinen syöttämisen jälkeen
  • Vaippa kastuu säännöllisesti

Vauvan paino yleensä laskee syntymän jälkeen, mutta rintaruokitut lapset saavuttavat yleensä syntymäpainonsa noin 2 viikon iässä. Tämän jälkeen vauvan painon pitäisi nousta noin 113–226 grammaa viikossa. Paino saattaa nousta sysäyksittäin, joten vauvaa ei kannata punnita liian usein.

Jos lapsen syntymäpaino oli pieni (alle 2,5 kg), tai jos synnytys oli vaikea, pyydä neuvolasta apua rintaruokinnan aloittamiseen ja vauvan painon tarkkailemiseen ensimmäisinä viikkoina. 

Philips AVENT - Is my baby getting enough milk?

Huomaa, että näissä artikkeleissa annetut tiedot on tarkoitettu yleisohjeiksi eivätkä ne korvaa lääketieteen ammattilaisen antamia ohjeita. Jos sinulla tai lapsellasi ilmenee oireita tai tila, joka on vakava tai jatkuva tai edellyttää lääketieteellistä hoitoa, hakeudu lääkärin hoitoon. Philips AVENT ei vastaa mistään vahingoista, jotka ovat seurausta tällä verkkosivustolla annettujen tietojen käytöstä.

Aiheeseen liittyviä tuotteita

Aiheeseen liittyviä neuvoja

Imettäminen julkisella paikalla

Imettäminen julkisella paikalla

Rintaruokinnan jatkaminen

Rintaruokinnan jatkaminen