1
Näin vältät ihoärsytyksen ajaessa

Vältä punoitus ja ihon ärtyminen parranajon jälkeen

Monilla ilmenee punoitusta, ihoärsytystä, näppyjä ja sisäänpäin kasvavia karvoja parranajon yhteydessä. Nämä ovat varsin yleisiä ongelmia, mutta älä huolestu, sillä niiden ehkäisemiseen on ratkaisu! Katso Philipsin parhaat vinkit ihoärsytyksen välttämiseen parranajon jälkeen täältä:

 

Märkäajo on hellävaraisempi iholle
Tiesitkö, että märkäajo on hellävaraisempi iholle kuin kuiva-ajo? Yksi näppärä konsti on lämmittää ihoa hetken ajan ennen parranajoa. Se onnistuu ajamalla parta suihkun jälkeen tai asettamalla lämmin, kostutettu pyyhe kasvoille muutamaksi minuutiksi. Voit myös kokeilla vaihtaa partavaahdon perinteiseen partasutiin ja parranajovoiteeseen. Monet purkissa myytävät partavaahdot sisältävät nimittäin kuivattavia ainesosia kuten alkoholia ja kemikaaleja. Parranajovoiteesta muodostetaan vaahto itse partasudilla, mikä voi viedä muutaman sekunnin kauemmin, mutta voide on useimmiten partavaahtoa paljon hellävaraisempi iholle. Partasudin ansiosta iho saa samalla kevyen kuorinnan ennen parranajoa, mikä voi myös vähentää ärsytystä ja sisäänpäin kasvavia karvoja.

 

Älä paina ihoa liian voimakkaasti
Voisi kuvitella, että mitä enemmän painaa, sitä parempi lopputulos on. Painaminen kuitenkin kuluttaa ihoa tarpeettomasti ja voi ärsyttää karvatuppia. Käytä sähköistä partahöylää kevyesti. Kun sinulla on hyvä parranajolaite, sinun ei tarvitse painaa voimakkaasti. Voimakas painaminen voi jopa vahingoittaa ajoterää.

 

Käytä sähköistä partahöylää
Parranajokone tai sähköinen partahöylä, kuten OneBlade, on tavallista parranajohöylää hellävaraisempi. Sähköisen partahöylän ajoterät eivät ole suorassa kosketuksessa ihoon, joten säästyt pieniltä haavoilta, jotka aiheuttavat punoitusta ja ärsytystä. Ajo ei ole yhtä tarkka kuin tavallisella partahöylällä, mutta toisaalta ihon pintakerrosta ei höylätä, jolloin ihoärsytyksen kuten näppyjen riski on pieni.

 

Vaihda ajoterä säännöllisesti
Varmista, että ajoterä on aina puhdas äläkä käytä vanhaa tai tylsää terää. Tavalliset partahöylät tulee vaihtaa usein (joidenkin ihotautilääkärien mukaan noin joka 5.–7. ajokerralla). Jos käytät sähköistä partahöylää kuten OneBladea, vaihtoväli kasvaa noin neljään kuukauteen. Kaikille sopivaa suositusta on vaikea antaa. Terän käyttöikä riippuu käyttötiheydestä sekä parran laadusta. Terä tulisi kuitenkin vaihtaa silloin, kun et enää saa tarpeeksi hyvää parranajo- tai trimmaustulosta. Sen huomaa kyllä sekä lopputuloksesta että tunteesta. Jos käytössäsi on OneBlade, voit ostaa vaihtoteriä täältä.

Älä aja samaa kohtaa yhä uudelleen
Partahöylän vetäminen saman kohdan yli uudestaan ja uudestaan vain ärsyttää ihoa ja karvatuppia. Kun käytössäsi on hyvä väline ja terävät terät, sinun ei tarvitse tehdä niin. Sähköisissä parranajovälineissä on lisäksi terien päällä suojus, joka osaltaan suojaa ihoa teräviltä teriltä sekä vähentää kitkaa.

 

Hoida ihoa parranajon jälkeen
Iho tulee kosteuttaa parranajon jälkeen. Monet partavedet sisältävät alkoholia, joka kuivattaa ihoa, sekä hajusteita, jotka voivat ärsyttää ihoa. Jos ihosi punoittaa tai on ärtynyt usein parranajon jälkeen, suosittelemme mietoja tuotteita kuten rauhoittavaa after shave -balsamia, joka kosteuttaa ja korjaa ihoa. Etsi luonnollisia ainesosia sisältäviä tuotteita, joissa ei ole hajusteita tai alkoholia ja kokeile, mikä sopii ihollesi parhaiten. Ihoa ei kannata kosketella turhaan parranajon jälkeen, vaan anna sen palautua rauhassa, jottei iholle muodostu näppyjä ja ärsytystä.

 

Lykkyä tykö!

Aiheeseen liittyvät tuotteet

Katso myös

 Koe OneBlade

Koe OneBlade - sähkökäyttöinen partahöylä

Sähkökäyttöisen partahöylän huolto

Sähkökäyttöisen partahöylän huolto

Näin rajaat parran tyylikkäästi sähkökäyttöisellä partahöylällä

Rajaa parta sähkökäyttöisellä partahöylällä