Mitä teen, jos letku täyttyy vedellä yön aikana?
Kosteutta tiivistyy, koska huoneilma saattaa olla viileämpää kuin laitteesta virtaava ilma. Voit estää kosteuden muodostumisen asettamalla letkun peiton alle, jossa se lämpenee. Voit myös pyytää kotihoidostasi vastaavalta taholta letkunsuojuksen.

 

Mitä teen, jos minun on vaikea hengittää ulos jatkuvaa ilmavirtaa vastaan?

Tämä tunne voi helpottaa ajan myötä, kun sopeudut ylipainehengityshoitoon. Voit kysyä lääkäriltä mukavuutta lisäävistä ominaisuuksista, kuten paineenalennustekniikasta tai kahden painetason ylipainehengityshoidosta, jotka helpottavat painetta vastaan hengittämistä.

 

Mitä jos letkut ovat tiellä nukkuessani?
Voit muuttaa letkun asentoa sängyllä asettamalla sen tyynyn reunan alle, jotta et makaa sen päällä ja tuki ilman virtausta. Voit myös viedä letkun sängyn päädyn yli tai siinä mahdollisesti olevien reikien läpi. Jos käytössäsi on Nuance- tai Wisp-maski, pääremmissä on silmukka, jonka avulla letkun voi kääntää ylöspäin sen sijaan, että se osoittaa normaalisti alaspäin. 

 

Kuinka CPAP-letkujen kanssa toimitaan yön aikana?

 

 

Mitä teen, jos minusta tuntuu, etten saa tarpeeksi ilmaa?

Varmista, että hoitolaitteesta virtaa ilmaa. Tarkista sitten, ettei ilmanottoaukko tai suodatin ole tukkeutunut ja ettei siihen ole kertynyt pölyä. Tarkista letku reikien varalta. Jos ongelmat jatkuvat, pyydä apua kotihoidostasi vastaavalta taholta tai lääkäriltä.

 

Mitä teen, jos laitteeni ei vaikuta toimivan?

Tarkista, että virtajohto on kiinnitetty kunnolla laitteen takaosaan ja pistorasiaan. Jos ongelma on jokin muu, ota yhteys kotihoidostasi vastaavaan tahoon. Älä yritä korjata puhallinta itse.

 

Mikä System One -CPAP-hoitolaite on?

Jatkuvassa ylipainehengityshoidossa (CPAP) käytettävät laitteet johtavat hengitysteihin ilmaa vakaana ja hellävaraisena virtana läpi yön. Tämä on erittäin tehokas uniapnean hoitomuoto. Lääkäri määrää sinulle tietyn hoitopaineen, joka pitää hengitystiet avoinna ja jota laite ylläpitää läpi yön. Laitteissa on erilaisia hoitomukavuutta lisääviä ominaisuuksia.

 

Lue lisää System One -CPAP-laitteista >

 

Mikä System One -kaksoispainelaite on?

Kahden painetason ylipainehengityshoidossa (BiPAP) käytetään yön aikana kahta eri ilmanpainetta: alhaisempaa painetta uloshengityksen ja korkeampaa sisäänhengityksen aikana. Kaksoispainelaitteilla voidaan joskus hoitaa potilaita, jotka sietävät huonosti CPAP-laitteen jatkuvaa painetta. Useimmissa laitteissa on erilaisia hoitomukavuutta lisääviä ominaisuuksia.

 

Lue lisää System One -kaksoispainelaitteista >

 

Mitä jos nenäni on kuiva herätessäni System One -CPAP-hoidon jäljiltä?

 

Mitä System One -laitteiden tekee?
Tämän ominaisuuden avulla voit valita alhaisemman paineen nukahtamisvaiheeseen. Voit määrittää ajan, jonka kuluessa painetta nostetaan asteittain, kunnes määritetty hoitopaine saavutetaan.

 

Mitä System One -laitteiden A-Flex-tekniikka tekee?
Ainutlaatuinen tekniikka pehmentää sisään- ja uloshengityksen välistä painesiirtymää ja lisää mukavuutta. A-Flex-tekniikka mahdollistaa luonnollisemman hengittämisen tavalliseen ylipainehengityshoito- eli PAP-laitteeseen (Positive Airway Pressure) verrattuna.

Mitä System One -laitteiden C-Flex-tekniikka tekee?
Tämä tekniikka vähentää uloshengitysvaiheen painetta ja lisää uloshengityksen mukavuutta tavalliseen ylipainehengityshoitolaitteeseen verrattuna. 

 

Mitä System One -laitteiden Bi Flex -tekniikka tekee?
Se lisää sisään- ja uloshengityksen mukavuutta tavalliseen kaksoispainelaitteeseen verrattuna.

 

 

Kuinka System One -ylipainehengityshoitolaite valmistellaan käyttöä varten?
Aseta laite kovalle tasaiselle pinnalle lähelle nukkumapaikkaasi. Liitä laite vakiomalliseen virtalähteeseen.
- Tarkista, että ilmanottosuodatin on paikallaan eikä siihen ole kertynyt pölyä.
- Jos käytössä on kostutin, lisää laitteesta irrotettuun vesisäiliöön vettä ja toimi valmistajan käyttöohjeiden mukaan.
- Liitä letkun toinen pää laitteen ilmanpoistoaukkoon ja toinen maskiin (tai venttiiliin). Kytke laitteen virta, pue pääremmit ja aseta maski kasvoillesi. Varmista, että maskiin virtaa tasaisesti ilmaa.
- Jos maski on säädetty oikein hoitopaineen ollessa käytössä, sitä ei välttämättä tarvitse säätää enempää. Ilman ei pidä vuotaa kasvojen ja maskin välistä. On kuitenkin normaalia, että ilmaa vuotaa hieman maskin uloshengitysporttien kohdalta. Maskin ei kuulu painaa kasvoja liikaa. Maskin säätäminen liian tiukalle tekee sen käytöstä epämukavaa ja voi myös aiheuttaa vuotoja.

Kuinka System One -CPAP-laite puhdistetaan?
Tärkeitä ohjeita laitteen puhdistukseen:
- Irrota laite virtalähteestä.
- Pyyhi laitteen ulkopinta hieman kostealla, veteen ja mietoon puhdistusaineeseen kastetulla liinalla.
- Anna laitteen kuivua kokonaan ennen virtajohdon liittämistä. 

Lue lisää laitteen kunnossapidosta >

 

Mitä tarvikkeita System One -CPAP-laitteen virransyöttöä varten tarvitaan ulkomaanmatkoilla?

Ulkomaille matkustettaessa ei tarvita erillistä muuntajaa tai jännitemuunninta, sillä Philips Respironicsin System One -ylipainehengityshoitolaitteessa on kansainvälinen virransyöttö, joka sopeutuu erilaisiin jännitteisiin. Todennäköisesti tarvitaan kuitenkin pistokesovitin. Monissa maissa on käytössä useita erilaisia virtajärjestelmiä, joten sovittimia voidaan tarvita useita. Internetistä löytyy sähkövirran muuntotaulukoita, joiden avulla voit selvittää, millainen sovitin matkakohteessasi tarvitaan.

 

Voiko System One -CPAP-laitetta käyttää lentokoneessa?

Jos haluat käyttää ylipainehengityshoitolaitetta lentokoneessa, lentoyhtiölle on ilmoitettava asiasta etukäteen. Kaikissa lentokoneissa ei ole paikkakohtaista virransyöttömahdollisuutta, joten asia on varmistettava lentoyhtiöltä. Samalla saat tietoa mahdollisista vaatimuksista ja rajoituksista. Jos virtalähde on käytettävissä, PAP-laitteen virransyöttö koneessa on mahdollista. Lentoyhtiöltä saat tietoa lennolla käytettävissä olevan virtalähteen tyypistä, jotta voit hankkia tarvittaessa oikeanlaiset sovittimet.

Huomautus: Lentokoneissa käytetään yleisesti EmPower-nimistä virtalähdettä. Voit ostaa EmPower – 12 V -sovittimen ja liittää ylipainehengityshoitolaitteen Philipsin suojatulla DC-johdolla (60-sarjan osanro 1097568 ja 50-sarjan ja sitä aiempien osanro 1001956).


Lue lisää CPAP-laitteen kanssa matkustamisesta >


Kuinka System One -CPAP-laitteen kanssa matkustaminen onnistuu?

 

Uinka System One -unihäiriöhoitolaitteen lämmitetty letku otetaan käyttöön?

 

Kuinka System One -unihäiriöhoitolaitteen vastuksen säätöasetus otetaan käyttöön?

 

Kuinka System One -unihäiriöhoitolaitteen porrastustoiminto otetaan käyttöön?