Matkustaminen uniapnean kanssa

Matkusta minne ikinä haluatkin.

Älä anna uniapnean estää sinua näkemästä maailmaa.

CPAP ja lentäminen 

 

Uniapnean ei tarvitse estää matkustamista. Hoitoa ei kuitenkaan kannata lopettaa matkan ajaksi, sillä se viivästyttää hoidon edistymistä. Täältä saat neuvoja uniapnean hoitovälineiden kanssa matkustamiseen, jotta voit antaa matkakuumeen viedä.

 

Näin voit helpottaa CPAP-laitteen kanssa lentämistä.

 

Yhdysvaltain liikenneturvallisuusviranomaisen määräysten mukaan CPAP-laitteen voi viedä turvatarkastuksen läpi seuraavia ohjeita noudattaen:

step1 green
Saatat joutua ottamaan laitteen pois kuljetuslaukusta läpivalaisua ja räjähdysvaarallisten ainejäämien tutkimista varten.
step2 green
Jotta CPAP-laite pysyy puhtaana, ota mukaan suuri läpinäkyvä muovipussi ja aseta laite pussiin ennen kuin lasket sen tavaroille tarkoitettuun laatikkoon.
step3 green
Voit pyytää turvatarkastajaa pukemaan uudet hansikkaat, puhdistamaan pöydän ja ottamaan käyttöön uuden räjähdysvaarallisten ainejäämien näytteenottimen ennen laitteesi käsittelemistä.
step4 green
Aseta laite turvallisesti omaan kuljetuslaukkuunsa turvatarkastuksen jälkeen, jotta se pysyy puhtaana.

Tärkeää!

 

Jos henkilökunta kyselee CPAP-laitteestasi, jokaisen Philips-laitteen pohjassa on merkinnät, jotka kertovat sen olevan lääkinnällinen laite ("medical equipment"), joka on hyväksytty käytettäväksi lentokoneessa ("suitable for airline use").  

Ulkomaanmatkat

 

Jos matkustat ulkomaille, muista ottaa mukaan oikeanlainen virtasovitin tai -johto. Eri maissa voi olla käytössä erilainen sähkövirta ja erilaiset pistokkeet. Vääränlaisen virran käyttäminen ilman sovitinta voi vahingoittaa laitetta.

CPAP kulkee mukana kaikkialla

"CPAP kulkee mukana kaikkialla."

 

Arveluttaako matkustaminen laitteen kanssa? Katso, mitä kokeneet käyttäjät kertovat matkustamisesta.

Sivustomme sopii parhaiten uusimmille Microsoft Edge-, Google Chrome- ja Firefox-selaimille.