Uniapnean hoidon hyödyt - Kun saat lisää virtaa, nautit elämästä enemmän.

Uniapneadiagnoosi saattaa luonnollisesti tuntua masentavalta tai huolestuttavalta. Hyvä uutinen kuitenkin on, että kun uniapnean hoito aloitetaan, voit tuntea itsesi virkeämmäksi, motivoituneemmaksi ja iloisemmaksi jo muutaman viikon kuluessa. Lue lisää hoidon hyödyistä.


Hoitoon totuttelu voi viedä hetken aikaa, mutta huoleen ei ole syytä. Täältä saat tietoa, joka auttaa sinua ymmärtämään uniapnean hoitoa ja helpottaa sopeutumista parin ensimmäisen viikon aikana.

Yhteystiedot

* Tämä kenttä on pakollinen
*

Yhteystiedot

*
*
*

Yrityksen tiedot

*
*
*
*
*

Lisätiedot

Tarkentamalla syyn yhteydenottoon, voimme palvella sinua paremmin
*
*
*

Uniapnean hoito auttaa sinua ottamaan omat unesi haltuun tästä hetkestä alkaen.  

 

On luonnollista jännittää unihäiriön hoitoa. Siihen totuttelu vie hieman aikaa, mutta uniapnean hoito on vaivan arvoista. Hoidolla on positiivinen vaikutus koko elämääsi, sillä se voi tehdä sinut tarmokkaammaksi, virkeämmäksi ja kaikin puolin onnellisemmaksi. Lue lisää hoidon hyödyistä.


Unihäiriön hoitovälineiden toiminnasta  

 

Hoitovälineet voivat olla pelottavan näköisiä ja vaatia hieman totuttelua, mutta ne ovat mukavia käyttää ja niiden kautta voi hengittää luonnollisesti.

Representation of a patient undergoing sleep apnea treatment

Maskit  

 

Maski peittää joko nenän tai, jos hengität nukkuessasi suun kautta, nenän ja suun alueen. Maskin kautta voi hengittää normaalisti.

Pehmustetyynyt

 

Pehmustetyynyt lisäävät maskin mukavuutta ja toimivat tiivisteinä, jotta hoitolaitteesta virtaava ilma voi pitää hengitystiet avoinna.

Pääremmit

 

Pääremmit pitävät maskin paikallaan unen aikana. Niitä ei saa kiristää liikaa, sillä tämä voi vahingoittaa välineitä ja heikentää hoidon tehokkuutta.

Hoitolaitteet

Hoitolaitteita on monenlaisia, mutta yleisin niistä on jatkuvaan ylipainehengityshoitoon eli CPAP- hoitoon (Continuous Positive Airway Pressure) käytettävä laite. CPAP-hoidossa laite johtaa hengitysteihin ilmaa jatkuvalla ylipaineella niin, että ne pysyvät avoinna unen aikana.

Näyttöasetukset

CPAP-laitteissa on erilaisia asetuksia, joilla lääkärisi voi säätää ilmanpainetta. Käytä aina lääkärin määrittämiä asetuksia.

 

Letkut

Ilma virtaa CPAP-laitteesta maskiin letkujen kautta. On tärkeää asetella letku niin, ettei se joudu puristuksiin yön aikana: kokeile vetää se esimerkiksi sängyn päädyn yli tai läpi.

 

Suodattimet

Suodattimet varmistavat, että hengität ainoastaan puhdasta ilmaa. Joissakin laitteissa on yksi suodatin, kun taas toisissa on lisäksi hienosuodatin.

 

Ilmavirta

CPAP-laite johtaa ilmaa letkuun ja maskin kautta hengitysteihin. Näin se estää hengitysteiden painumisen kasaan, jolloin uniapneakohtauksia ei pääse tapahtumaan.

Hyödyllisiä vinkkejä unihäiriön hoidon onnistumiseen  

Ota vastuuta  

 

Hanki tietoa uniapneasta ja lue lisää unihäiriöiden hoidosta, jotta voit osallistua aktiivisesti omaan hoitoosi.

 

 

 

Aseta uni etusijalle  

 

Pyri kahdeksan tunnin yöuniin, äläkä koskaan tyydy alle kuuteen tuntiin.  

Käytä hoitolaitetta joka yö  

 

Jatkuva uniapnean hoito on ratkaisevan tärkeää paremman unen ja terveellisemmän elämän tavoittelussa.

Pidä huolta CPAP-laitteestasi

 

Välineiden kunnossapito vaikuttaa hoidon tehokkuutteen ja välineiden kestävyyteen.

Hae apua vaikeuksiin  

 

Hoidostasi vastaavalta taholta saat tietoa ja tukea. Jos sinulla on raskasta, ota ongelmasi puheeksi.  

Matkustaminen

 

On tärkeää jatkaa hoitoa myös matkan aikana. Lentäminen CPAP-laitteen kanssa on vaivatonta.