Onko uniapnean hoito sinulle uusi kokemus?
untitled 1

Aloita onnellisempi, terveellisempi elämä.

Oletko juuri saanut uniapneadiagnoosin? Etsi materiaaleja, jotka auttavat sopeutumaan hoitoon ja tukevat motivaatiota.

Tietoja CPAP-laitteista ja maskeista.
 

Jatkuvassa ylipainehengityshoidossa (eli CPAP-hoidossa) käytettävä laite johtaa hengitysteihin ilmaa kasvomaskiin tulevan letkun kautta, jotta hengitystiet pysyvät avoimina nukkuessa.

 

Se voi tuntua ensin vaikealta, mutta hoitoon sopeutuminen parantaa unen laatua ja antaa terveemmän elämän.

philips surgery solutions masthead

Maskit
 

Laajasta maskivalikoimasta löydät juuri sinulle sopivan mukavan maskin. Maski peittää vain nenän tai sekä nenän että suun sen mukaan, miten hengität nukkuessasi. Maskin kautta voi hengittää normaalisti. 

Pehmusteet
 

Pehmustetyynyt lisäävät maskin mukavuutta ja toimivat tiivisteinä, jotta hoitolaitteesta virtaava ilma voi pitää hengitystiet avoimina. 

Päähine
 

Pääremmit pitävät maskin paikallaan unen aikana. Pääremmien liiallinen kiristäminen voi vahingoittaa välineitä ja heikentää hoidon tehoa. 

your mri possibilities enhanced large

Hoitolaitteet

 

Jatkuvassa ylipainehengityshoidossa eli CPAP-hoidossa (Continuous Positive Airway Pressure) käytettävä laite johtaa hengitysteihin ilmaa jatkuvalla ylipaineella niin, että ne pysyvät avoinna unen aikana.

Näyttöasetukset
 

CPAP-laitteissa on erilaisia asetuksia, joilla lääkärisi voi säätää ilmanpainetta. Käytä aina lääkärin määrittämiä asetuksia.

Letkut
 

Ilma virtaa CPAP-laitteesta maskiin letkujen kautta. On tärkeää asetella letku sängyn päädyn yli tai läpi niin, ettei se joudu puristuksiin yön aikana.

Suodattimet

Suodattimet varmistavat, että hengität ainoastaan puhdasta ilmaa. Joissain laitteissa on yksi suodatin, kun taas toisissa on lisäksi hienosuodatin. 

Ilmavirta
 

CPAP-laite johtaa ilmaa letkuun ja maskin kautta hengitysteihin. Näin se estää hengitysteiden painumisen kasaan, jolloin uniapneakohtauksia ei pääse tapahtumaan.

You are about to visit a Philips global content page

Continue

You are about to visit a Philips global content page

Continue

Sivustomme sopii parhaiten uusimmille Microsoft Edge-, Google Chrome- ja Firefox-selaimille.