Yhteistyökumppanit

Hengitysliitto

Hengitysliitto edistää hengitysterveyttä ja hengityssairaan hyvää elämää. Liiton 97 jäsenyhdistyksen toiminnassa on mukana yli 30 000 hengityssairasta ja heidän läheistään.


Hengityssairaudet koskettavat miljoonaa suomalaista. Suurimpia ryhmiä ovat astmaa, keuhkoahtaumatautia, kroonista keuhkoputkentulehdusta ja uniapneaa sairastavat. Rakennusten lisääntyneet home- ja kosteusvauriot ovat kasvattaneet sisäilmasta sairastuneiden määrää.

 

Lue lisää

Uniliitto

Uniliitto ry toimii unihäiriöistä kärsivien potilasjärjestöjen yhteen liittävänä kattojärjestönä. Jäsenyhdistyksiämme ovat Suomen Uniapneayhdistys ry, Suomen Unettomat ry, Suomen Narkolepsiayhdistys ry, Levottomat Jalat – Restless Legs ry ja Epätyypillinen unirytmi ry. Paikallisyhdistyksiä ovat Helsingin, Vantaan, Pirkanmaan, Päijät-Hämeen, Turun ja Satakunnan Uniyhdistykset.


Tehtäviimme kuuluu ajaa nukkumiseen liittyvistä häiriöistä kärsivien etua, edistää väestön tietoisuutta unihäiriöistä, unen ja päiväaikaisen vireystason vaikutuksesta yleiseen elämänlaatuun sekä henkiseen että fyysiseen toimintakykyyn. Uniliitto järjestää mm. koulutus-, tiedotus-, vertaistuki- ja neuvontatilaisuuksia eri paikkakunnilla. Se myös kantaa kortensa kekoon hoidon, kuntoutuksen ja muiden palvelujen turvaamiseksi unihäiriöpotilaille. Uniliiton tehtäviin kuuluu myös aloitteiden ja esitysten teko sekä lausuntojen antaminen.

 

Lue lisää