Philipsin tietosuojalausunto

Tämän tietosuojalausunnon voimaantulopäivä

24. maaliskuuta 2017

Johdanto

Tätä tietosuojalausuntoa sovelletaan Koninklijke Philips N.V:n ja sen kumppaneiden ja tytäryhtiöiden (”Philips”) keräämiin ja käyttämiin kuluttajien henkilötietoihin.Philips kiittää sinua mielenkiinnosta, jota olet osoittanut yhtiötämme, tuotteitamme ja palvelujamme kohtaan vierailemalla verkkosivustoillamme osoitteessa www.philips.com tai muilla vastaavilla viestintäkanavilla, mukaan lukien muun muassa sosiaalisen median sivumme ja/tai kanavat ja blogit (yhdessä "Philipsin sivut"). Tätä tietosuojalausuntoa sovelletaan kaikkiin henkilötietoihin, joita Philips kerää, kun olet yhteydessä Philipsiin, eli kun esimerkiksi vierailet verkkosivustoillamme, käytät Philipsin tarjoamia tuotteita tai palveluja, ostat Philipsin tuotteita tai palveluja, tilaat uutiskirjeitä tai olet yhteydessä asiakaspalveluumme sekä kun olet yhteydessä Philipsiin esimerkiksi yritysasiakkaana, tavarantoimittajana tai liiketoimintakumppanina.
 

Tähän sisältyvät muun muassa kaikki verkossa ja verkon ulkopuolella kerättävät henkilötiedot. Joillakin Philipsin sivuilla kerätään kuitenkin erityistietoja (kuten esimerkiksi lääketieteellisiä tietoja), jotka edellyttävät hieman poikkeavaa tietosuojalausuntoa. Philips ilmoittaa tällaisissa tapauksissa aina selvästi, että sovellettava tietosuojalausunto poikkeaa tästä yleisestä tietosuojalausunnosta.
 

Philips on luonut sitovat konsernin tietosuojasäännöt, jotka takaavat tietosuojan yhtenäisyyden ja mahdollistavat Philips-yritysten sisäiset tiedonsiirrot kaikkialla maailmassa. Lisätietoja Philipsin tietosuojasäännöistä on Philipsin tietosuojaverkkosivustolla (www.philips.com/privacy).

Miksi pyydämme sinua jakamaan henkilötietojasi?

Pyydämme sinua jakamaan henkilötietojasi kanssamme, jotta voit muun muassa

 

  • ostaa Philipsin tuotteita ja palveluja verkossa
  • aktivoida tai rekisteröidä tiettyjä tuotteita ja palveluja tai parantaa tuotteiden käyttöominaisuuksia
  • saada tietoja Philipsin tuotteista ja palveluista
  • osallistua Philipsin verkkoyhteisöihin ja käyttää myös sosiaalisen median kanavia/sivuja ja blogeja
  • tallentaa asetuksesi Philipsin kanssa käytävää tulevaa viestintää varten
  • auttaa meitä kehittämään tuotteita ja palveluja ja laatimaan sinua varten suunniteltuja kampanjoita, parantamaan asiakaspalveluamme ja kehittämään jatkuvasti verkkosivustojamme
  • auttaa meitä kehittämään tuotteitamme ja palvelujamme ja sallia Philipsin pitää sinut ajan tasalla tuotteistamme ja palveluistamme tai pyytää sinua osallistumaan niiden testaukseen
  • ratkaista kuluttajiin ja/tai tuotteisiin ja palveluihin liittyviä kysymyksiä
  • saada henkilökohtaiseksi muokattuja viestejä, erityistarjouksia ja mielenkiinnon kohteidesi mukaan muokattuja mainoksia niiden tietojen perusteella, jotka olet jakanut kanssamme ja joita olemme keränneet evästeiden ja muiden vastaavien tekniikoiden avulla tavoistasi käyttää Philipsin verkkosivustoja / sosiaalista mediaa / blogeja. Lisätietoja evästeiden käytöstämme saat napsauttamalla tästä.

 

Kun olet yhteydessä Philipsiin yritysasiakkaan, tavarantoimittajan tai liiketoimintakumppanin puolesta, pyydämme sinua toimittamaan henkilötietosi muun muassa seuraavista syistä:

 

  • asiakassuhteiden hallinta
  • tiedonsaannin helpottaminen
  • viestinnän tehostaminen
  • asiakasvuorovaikutuksen analysointi ja parempi ymmärtäminen
  • turvallisuusohjelmien käyttöönotto
  • Philipsin auttaminen sertifiointiohjelmiin osallistumisessa
  • kysymyksiisi vastaaminen sekä tuotetta tai palvelua koskevan tukipyynnön ratkaiseminen ja tukipyynnön tilasta ilmoittaminen
  • tyytyväisyyskyselyn lähettäminen, kun kysymykseesi on vastattu tai tukipyyntösi on ratkaistu

 

Käsittelemme tavallisesti henkilötietojasi ainoastaan sinulle ilmoittamiamme tarkoituksia varten. Jos käytämme tietoja muissa (hyvin samankaltaisissa) tarkoituksissa, ryhdymme ylimääräisiin tietosuojatoimenpiteisiin lainsäädännön niin edellyttäessä.

Mahdollisesti keräämämme henkilötiedot

Kun olet vuorovaikutuksessa Philipsin kanssa esimerkiksi rekisteröitymällä My Philips -palveluun, ostamalla tuotteen tai olemalla vuorovaikutuksessa Philipsin kanssa Philipsin sivujen välityksellä (esimerkiksi tykkäämällä meistä Facebookissa), voimme pyytää tai vastaanottaa sinulta seuraavanlaisia tietoja:
 

  • nimi
  • sähköpostiosoite
  • puhelinnumero
  • sosiaalisen median profiili
  • sukupuoli
  • ikä
  • tiedot ostetuista tuotteista ja palveluista
  • tiedot Philipsin sivujen käytöstä ja suoritetuista toiminnoista
  • mielenkiinnon kohteet
  • muut verkkokäyttäytymiseen liittyvät tiedot.


Philipsin kanssa voidaan jakaa myös sosiaalisen median sivustoilla ja Philipsin sivuilla tekemiesi asetusten perusteella tiettyjä muita henkilötietoja verkossa suorittamistasi toiminnoista ja sosiaalisen median profiileistasi (esimerkiksi mielenkiinnon kohteet, siviilisääty, sukupuoli, käyttäjänimi, valokuva ja julkaisemasi kommentit).

Lisäksivoimme kerätä henkilötietoja evästeiden tai vastaavien tekniikoiden avulla, mukaan lukien muun muassa seuraavat tiedot:
 

  • IP-osoite
  • evästetunnus
  • verkkoselain
  • sijainti
  • verkkosivustoillamme selatut verkkosivut
  • katsotut tai napsautetut mainokset
  • jne.


Kun olet yhteydessä Philipsiin yritysasiakkaan, tavarantoimittajan tai liiketoimintakumppanin puolesta, saatamme kerätä seuraavia tietoja:

 

  • nimi
  • sähköpostiosoite
  • puhelinnumero
  • valokuva
  • IP-osoite
  • oman yrityksesi osoite
  • työnantajasi nimi ja osoite
  • (henkilökohtaiset tiedot, jotka saattavat tulla esille liikesuhteessa, esimerkiksi harrastukset ja ikä)

Kuinka keräämme henkilötietojasi

Voit jakaa henkilötietojasi Philipsin kanssa muun muassa

 

  • rekisteröitymällä My Philips -palveluun
  • rekisteröimällä ostoksen tai palvelun
  • olemalla yhteydessä Philipsiin. Yhteydenotto voi liittyä tuotteisiin tai palveluihin, ja tiedot voivat sisältää meille esittämiesi kysymysten sisällön tai meille esittämäsi pyynnöt.
  • olemalla yhteydessä Philipsin asiakaspalvelun edustajan kanssa sähköpostitse, puhelimitse tai kirjallisesti
  • tilaamalla tuotteen tai palvelun
  • osallistumalla kampanjaan, peliin tai kilpailuun
  • osallistumalla Philipsin kampanjaan liittyvään sosiaalisen median tapahtumaan (esimerkiksi napsauttamalla "tykkää" tai "jaa")
  • pyytämällä saada viestejä matkapuhelimeesi tai mobiililaitteeseesi
  • tilaamalla Philipsin uutiskirjeen
  • toimittamalla meille Philipsin tuotteen mukana tulleen vastauskortin täytettynä
  • osallistumalla vapaaehtoisesti tuotetestaukseen tai kyselyihin
  • käyttämällä sosiaalisen median välityksellä tapahtuvaa sisäänkirjautumista (esim. käyttämällä Facebook- tai LinkedIn-tunnuksiasi käyttäjätilin luomiseen tai sisäänkirjautumiseen)
  • jos käytät Philipsiin liittyviä tuotteita/palveluita ja/tai sovelluksia, sinulta voidaan kysyä, haluatko jakaa tiedot Philipsin kanssa (esimerkiksi haluatko jakaa käyttöä koskevat tietosi tai sijaintitietosi)
  • tietokoneellesi tai mobiililaitteellesi asennettujen evästeiden välityksellä, kun vierailet verkkosivustoillamme
  • sosiaalisen kuuntelun avulla: Philips voi etsiä internetistä asiaankuuluvia ja julkisesti saatavilla olevia sisältöjä ja käyttää niitä tuotteidensa tai palvelujensa kehittämiseen, kuluttajiin liittyvien kysymysten ratkaisemiseen ja mainonnan kohdentamiseen.

 

Kun olet yhteydessä Philipsiin yritysasiakkaana, tavarantoimittajana tai liiketoimintakumppanina:

 

  • rekisteröimällä ostoksen
  • toimittamalla Philipsille palveluita
  • viestimällä Philipsin kanssa
  • kehittämällä kumppanuuksia
  • käyttämällä Philipsin palveluita tai järjestelmiä
  • osallistumalla messuille, tapahtumiin tai kampanjoihin
  • osallistumalla vapaaehtoisesti tuotetestaukseen tai kyselyihin
  • Puhelun äänittäminen: Philips voi äänittää puhelusi koulutustarkoitusta varten sekä parantaakseen palvelun laatua ja varmistaakseen palvelun vaatimustenmukaisuuden.

 

Saatamme myös saada henkilötietoja ostamalla jonkin toisen yrityksen, jonka asiakas olet. Jos et halua antaa Philipsille lupaa käyttää muita kuin itse Philipsille luovuttamiasi henkilötietoja, voit ilmoittaa asiasta meille milloin tahansa Philipsin tietosuojaverkkosivuston kautta (www.philips.com/privacy).

Henkilötietojen jakaminen muiden toimijoiden kanssa

Voimme jakaa henkilötietojasi palveluntarjoajiemme, liiketoimintakumppaneidemme tai muiden kolmansien osapuolten kanssa sovellettavan lainsäädännön mukaisesti.

 

Philips voi esimerkiksi myydä sinulle jonkin tuotteen tai tarjota sinulle jotakin palvelua yhdessä toisen yrityksen (liiketoimintakumppanin) kanssa. Näiden liiketoimintakumppaneiden kanssa tehdyt sopimukset rajoittavat henkilötietojesi käyttöä ja luovuttamista, ja niissä edellytetään myös, että henkilötietosi suojataan riittävällä tavalla. Ilmoitamme sinulle tällaisen kumppanuussuhteen olemassaolosta ja kyseessä olevista yrityksistä ennen kuin käsittelemme tietojasi tällaisia yhteisiä markkinointitarkoituksia varten.

 

Philips voi myös luovuttaa tietojasi muille yrityksille, kuten IT- ja viestintäpalveluiden toimittajille, testausyrityksille, tiedonhallinnan tukea tarjoaville kumppaneille ja muille osapuolille, joiden suhde Philipsiin sitä vaatii palveluiden tarjoamiseksi.

 

Kun olet yhteydessä Philipsiin yritysasiakkaana, tavarantoimittajana tai liiketoimintakumppanina, Philips voi luovuttaa toimittamissasi tai yrityksesi toimittamissa raporteissa ja muissa materiaaleissa saatavilla olevia henkilötietoja toisen liiketoimintakumppanin ja/tai tavarantoimittajan kanssa tehdyn sopimuksen mukaisesti.

 

Jos meidän on saatava lainsäädännön mukaan sinulta suostumus tai jos pidämme muutoin suostumuksen hankkimista tarpeellisena olosuhteiden vuoksi, pyydämme sinulta suostumuksen ennen henkilötietojesi jakamista.

 

Philips luovuttaa henkilötietojasi ainoastaan tämän tietosuojalausunnon mukaisesti ja/tai lainsäädännön niin edellyttäessä.

 

Philips voi myydä joskus liiketoimintansa tai sen osan toiselle yritykselle. Tällainen omistajuuden siirto voi sisältää kyseiseen liiketoimintaan suoraan liittyvien henkilötietojesi siirron liiketoiminnan ostavalle yritykselle.

Oikeutesi

Jos olet toimittanut meille henkilötietojasi, sinulla on kohtuullinen mahdollisuus saada toimittamiasi tietoja, jotta voit päivittää tai muokata niitä tai lainsäädännön salliessa poistaa ne. Voit tehdä näin Philipsin tietosuojaverkkosivustolla (www.philips.com/privacy). Verkkosivustolla voit myös esittää kysymyksiä tietosuojaan liittyviä kysymyksiä tai tehdä tietosuojavalituksen.

 

Voit myös poistaa tai muuttaa My Philips -tilisi yksityisyysasetuksia kirjautumalla tilillesi ja avaamalla Personal Settings (Henkilökohtaiset asetukset) -osion.

 

Sinulla on myös mahdollisuus kieltäytyä mainosviesteistämme.

 

Kehotamme sinua varmistamaan, että henkilökohtaiset asetuksesi ja henkilötietosi ovat täydelliset ja ajan tasalla.

Valintasi

Haluamme tuntea sinut paremmin, jotta voimme palvella sinua paremmin. Kunnioitamme kuitenkin tekemiäsi valintoja siitä, kuinka voimme käyttää henkilötietojasi.

 

Henkilötietojasi voidaan siirtää kotimaastasi eri puolilla maailmaa sijaitseville muille Philipsin yrityksille, jotka voivat ilmoittaa sinua mahdollisesti kiinnostavista Philipsin tuotteista, palveluista tai erityistarjouksista. Paikallisen lainsäädännön niin edellyttäessä pyydämme sinulta etukäteen suostumuksen ennen kuin siirrämme henkilötietojasi maantieteellisen alueesi ulkopuolelle.

 

Jos et halua saada meiltä henkilökohtaisesti muokattuja tarjouksia tai tietoja, voit ilmoittaa asiasta meille merkitsemällä asiaankuuluvan valintaruudun rekisteröitymislomakkeessa tai vastauskortissa tai kieltäytymällä vastaanottamasta meiltä sähköpostiviestejä.

 

Paikallisen lainsäädännön niin edellyttäessä pyydämme sinulta suostumuksen henkilötietojesi käsittelemistä varten. Jos paikallisessa lainsäädännössä niin edellytetään, lähetämme sinulle esimerkiksi uutiskirjeitä ainoastaan, jos olet tilannut ne. Pyydämme vastaavasti sinulta suostumuksen ennen hienostuneiden profilointitekniikoiden käyttämistä, jos niin on edellytetty paikallisessa lainsäädännössä.

 

Philips myy tuhansia tuotteita ja palveluita sadoissa eri maissa, minkä vuoksi on mahdollista, että olet toimittanut meille jo aiemmin tunnistettavissa olevia henkilötietoja vastauskorteissa, puhelinpalvelussamme tai jollakin muulla tavalla. Päätöksesi jättää nyt rekisteröitymättä ei vaikuta Philipsille jo aiemmin toimittamiisi tietoihin. Sinulla on tietysti aina mahdollisuus perua kaikki Philipsin kohdennetut yhteydenotot tai muuttaa henkilökohtaisen profiilisi tietoja oikeutesi sisältävässä osiossa kuvatulla tavalla.

Älä seuraa -pyynnöt

Philips suhtautuu tietosuojaan ja -turvaan erittäin vakavasti ja pyrkii asettamaan verkkosivustojensa käyttäjän aina etusijalle kaikessa liiketoiminnassaan. Philips käyttää evästeitä, jotta se voi tarjota sinulle parhaimman mahdollisen Philipsin sivujen käyttökokemuksen.

 

Huomaa, että Philipsin käytössä ei ole tällä hetkellä teknistä ratkaisua, jonka avulla voisimme vastata selaimesi Älä seuraa (Do Not Track) -pyyntöihin. Voit kuitenkin hallita evästeitä muuttamalla selaimesi evästeasetuksia milloin tahansa. Voit hyväksyä kaikki tai vain tietyt evästeet. Jos poistat evästeet käytöstä selaimen asetuksissa, tietyt verkkosivustojemme osat eivät ehkä toimi. Esimerkiksi kirjautumisen tai verkko-ostosten yhteydessä voi ilmetä ongelmia.

 

Seuraavasta luettelosta löydät lisätietoja evästeasetusten muuttamisesta eri selaimissa:

 

https://www.google.com/intl/en/policies/technologies/managing/

http://support.mozilla.com/en-GB/kb/Cookies#w_cookie-settings

http://windows.microsoft.com/en-GB/windows-vista/Block-or-allow-cookies

http://www.apple.com/safari/features.html#security

 

Philipsin sivuilla käytetään myös Flash-evästeitä. Flash-evästeet voi poistaa Flash Playerin asetuksissa. Käyttämästäsi Internet Explorer -selaimen (tai muun selaimen) ja mediasoittimen versiosta riippuen voit joissakin tapauksissa hallita Flash-evästeitä selaimellasi. Voit myös hallita Flash-evästeitä vierailemalla Adoben verkkosivustolla. Huomaa, että Flash-evästeiden käytön rajoittaminen voi vaikuttaa käytettävissä oleviin toimintoihin.

Sosiaalinen media

Jos osallistut esimerkiksi Facebookin, Twitterin, Yammerin, Pinterestin, Instagramin tai LinkedIn kaltaisille erilaisille sosiaalisen median foorumeille, sinun on tunnettava ja ymmärrettävä näiden sivustojen tarjoamat työkalut, joiden avulla voit valita, kuinka jaat henkilötietojasi sosiaalisen median profiileissasi.

 

Philipsiä sitovat näiden kolmansien osapuolten tietosuojakäytännöt ja omat sisäiset sosiaalisen median sääntömme sekä tämä tietosuojalausunto, minkä vuoksi kehotamme sinua lukemaan sovellettavat tietosuojalausunnot, käyttöehdot ja muut asiaankuuluvat tiedot siitä, miten henkilötietojasi käytetään näillä sosiaalisen median alustoilla.

 

Philipsin kanssa voidaan jakaa myös sosiaalisen median sivustoilla ja/tai yhdessä Philipsin sivuilla tekemiesi asetusten perusteella tiettyjä muita henkilötietoja verkossa suorittamistasi toiminnoista ja sosiaalisen median profiileistasi (esimerkiksi mielenkiinnon kohteet, siviilisääty, sukupuoli, käyttäjänimi, valokuvia sekä julkaisemasi/jakamasi kommentit ja sisällöt).

Linkit muihin verkkosivustoihin

Voit kohdata Philipsin verkkosivustojen käytön yhteydessä muille verkkosivustoille johtavia linkkejä, jotka on tarkoitettu selailun helpottamiseen ja lisätietojen saamiseen. Näiden verkkosivustojen toiminta voi olla Philipsistä riippumatonta, ja niillä voidaan soveltaa niiden omia tietosuojalausuntoja tai -käytäntöjä. Kehotamme sinua painokkaasti perehtymään näihin lausuntoihin tai käytäntöihin, jotta ymmärrät, kuinka henkilötietojasi voidaan käsitellä näillä sivustoilla, koska emme ole vastuussa muiden kuin Philipsin omistamien tai ylläpitämien sivustojen sisällöstä, näiden sivustojen käytöstä tai näillä sivustoilla sovellettavista tietosuojakäytännöistä.

Pilvipalvelut

Philips voi tallentaa henkilötietojasi pilvipalveluihin. Tämä tarkoittaa, että pilvipalvelun tarjoaja voi käsitellä henkilötietojasi Philipsin puolesta ja että henkilötietojasi voidaan tallentaa eri puolille maailmaa. Philips on ryhtynyt organisatorisiin ja sopimuksellisiin toimenpiteisiin henkilötietojesi suojelemiseksi ja samanlaisten sekä vähintään yhtä tiukkojen vaatimusten soveltamiseksi pilvipalvelun tarjoajiin, mukaan lukien vaatimukset, joiden mukaan henkilötietojasi voidaan käsitellä ainoastaan edellä mainituissa tarkoituksissa.

Kuinka suojaamme henkilötietosi

Ymmärrämme Philipsille uskomiesi henkilötietojen suojelua niiden häviämiseltä, väärinkäytöltä tai luvattomalta käytöltä koskevan vastuumme ja suhtaudumme siihen vakavasti. Philips käyttää monia eri tekniikoita ja organisatorisia menettelyjä henkilötietojesi suojelemiseksi. Valvomme esimerkiksi tietojen saantia, käytämme palomuureja ja turvallisia palvelimia ja salaamme taloudelliset tiedot ja muut arkaluontoiset tiedot.

Erityistiedotus vanhemmille

Vaikka Philipsin verkkosivustoja ei ole tavallisesti tarkoitettu alle 16-vuotiaille lapsille, Philipsin käytäntönä on lainsäädännön niin edellyttäessä pyytää vanhemman tai huoltajan lupa ennen lasta koskevien tietojen keruuta, käyttöä tai luovuttamista.

 

Philips suosittelee painokkaasti, että vanhemmat valvovat aktiivisesti lastensa toimintaa verkossa. Jos uskot, että olemme keränneet henkilötietoja alle 16-vuotiaalta henkilöltä, pyydämme sinua ottamaan meihin yhteyttä Philipsin tietosuojaverkkosivuston kautta (www.philips.com/privacy).

Tähän tietosuojalausuntoon tehtävät muutokset

Philipsin tarjoamia palveluja kehitetään jatkuvasti, ja Philipsin tarjoamien palvelujen muoto ja luonne voivat muuttua aika ajoin ilman sinulle etukäteen annettavaa ilmoitusta. Tästä syystä pidätämme itsellämme oikeuden muuttaa aika ajoin tätä tietosuojalausuntoa tai tehdä siihen aika ajoin lisäyksiä, ja julkaisemme kaikki merkittävät muutokset verkkosivustollamme.

 

Julkaisemme tietosuojalausuntosivullamme selvän ilmoituksen, jolla ilmoitamme sinulle kaikista tähän tietosuojalausuntoon tehdyistä merkittävistä muutoksista, ja mainitsemme ilmoituksen alussa viimeisimmän päivityksen ajankohdan. Kehotamme sinua tarkistamaan säännöllisesti viimeisimmän version.

 

Uusi tietosuojalausunto tulee voimaan heti sen julkaisemisen jälkeen. Jos et hyväksy tarkistettua lausuntoa, sinun on muutettava asetuksiasi tai lopetettava Philipsin sivujen käyttö. Jatkamalla palvelujemme käyttöä kyseisten muutosten voimaantulon jälkeen hyväksyt, että tarkistettu tietosuojalausunto sitoo sinua.

Yhteystiedot

Ota meihin yhteyttä Philipsin tietosuojaverkkosivuston kautta (www.philips.com/privacy).