elokuuta 28, 2017

Uusi mobiiliteknologiaa hyödyntävä ultraäänilaite säästää potilaiden ja hoitohenkilökunnan aikaa


Lääkärien ja hoitohenkilökunnan on nyt mahdollista tehdä ultraäänitutkimuksia nopeammin ja tehokkaammin heti potilaan hoitopolun alkuvaiheessa, kun Philips lanseeraa uuden kannettavan ultraäänilaitteen Pohjoismaissa.

Ultraäänilaitteita käytetään Suomessa yleisesti potilastutkimuksissa. Ultraäänitutkimukset tehdään usein suurilla ja kalliilla laitteilla, joiden käyttö vaatii erityistä osaamista. Philipsin uusi Lumify-ultraääniteknologia mahdollistaa tutkimusten tekemisen missä ja milloin vain. Lumify lanseerataan Suomessa elokuussa 2017.

 

Philips Lumify on kannettava ultraäänilaite, jonka anturit näyttävät tavanomaisilta ultraäänilaitteen antureilta. Lumifyn erikoisuutena on kuitenkin USB-liitäntä, jolla laitteen voi yhdistää älypuhelimeen tai tablettiin. USB-liitännän ja Lumify-sovelluksen avulla ultraäänikuvantamismahdollisuus on aina saatavilla. Uusi teknologia helpottaa erityisesti ensimmäisten diagnoosien tekemistä.

 

“Ultraääni on yleinen tutkimusmenetelmä, ja uuden teknologian ansiosta hoitohenkilökunnan on mahdollista kuljettaa ultraäänilaitetta potilaiden luo stetoskoopin tapaan ja tehdä nopeasti ensimmäiset tutkimukset. Tällöin säästytään potilaiden siirtelemiseltä eri osastojen välillä ja säästetään aikaa sekä lääkäreiltä että potilailta. Ajan säästäminen voi olla jopa ratkaisevassa roolissa potilaan hoidon kannalta”, sanoo Philips Tanskan toimitusjohtaja ja Health Systems Nordic -yksikön johtaja Nille Klæbel.

 

Kannettavilla ultraääniteknologioilla vahvat kasvuodotukset

 

Kannettava Lumify-ultraääniteknologia sopii käytettäväksi erityisesti ambulansseissa ja sairaaloiden ensiapuosastoilla. Myös kardiologian osastot sekä laboratorio- ja kuvantamispalveluiden hoitohenkilökunta hyötyvät uudesta ratkaisusta.

 

Philips ennustaa kannettaville ultraääniteknologioille viiden prosentin vuotuista kasvua Pohjoismaissa. Kannettavat laitteet tulevat syrjäyttämään vanhat, suuremmat ja vaikeammin siirreltävät ultraäänilaitteet hoitopolun alkuvaiheen tutkimusten tekemisessä, sillä liikuteltavuuden lisäksi uusien laitteiden kuvanlaatu vastaa useimpien suurten laitteiden kuvaa.

 

“Näemme ultraäänessä valtavaa kasvupotentiaalia, sillä se on menetelmänä ihmiselle harmiton, toisin kuin esimerkiksi röntgenkuvaus tai tietokonetomografia eli TT-kuvaus. Sovelluspohjaisten ratkaisujen kehittyessä ultraäänitutkimuksen etuja voidaan tuoda myös muille sairaanhoidon osastoille, joilla jouduttiin aiemmin käyttämään useita eri laitteita eri tutkimuksiin. Uusi teknologia mahdollistaa myös tärkeiden tutkimusten tekemisen potilaalle aikaisemmassa vaiheessa kuin ennen. Kun ensimmäiset tutkimukset ja diagnoosit voidaan tehdä nopeasti ja helposti, toimintaa saadaan tehostettua huomattavasti”, Klæbel sanoo.

 

Uuden sovelluspohjaisen teknologian avulla ultraäänitutkimus voidaan tehdä tabletilla jo hoidon ensimmäisessä vaiheessa. Tällöin vältetään pullonkaulat, jotka aiheutuvat kyseisten tutkimusten tekoon erikoistuneen henkilökunnan sekä itse laitteiden rajallisesta saatavuudesta. Lumify-alustalla lääkärit voivat tarvittaessa myös jakaa ultraäänikuvia kollegoilleen sekä konsultoida toisiaan. Sovelluksen etuna on myös se, että sen ominaisuuksia ja käyttäjäkokemusta voidaan jatkuvasti kehittää.

 

Philips Lumify on jo käytössä Yhdysvalloissa, missä se on saanut hyvää palautetta ja voittanut useita palkintoja arvostetussa iF Design Award -suunnittelukilpailussa.

Tietoa Royal Philipsistä

Royal Philips (NYSE: PHG, AEX: PHIA) är ett ledande företag med högteknologiska produkter och tjänster inom hälsa och sjukvård. Fokus är att förbättra människors hälsa och att möjliggöra bättre resultat över hela hälsokedjan från en hälsosam livsstil och förebyggande, till diagnos, behandling och vård i hemmet. Philips avancerade teknik i kombination med kliniska kompetens såväl som konsumentinsikter gör det möjligt att leverera integrerade helhetslösningar. Philips är ledande inom bilddiagnostik, behandling via avancerad bildvisualisering, patientmonitorering, e-hälsa och informationsteknologi, såväl som inom personlig hälsa och vård i hemmet. Philips, med huvudkontor i Holland, hade 2016 en försäljning på 17,4 miljarder euro inom sin hälsoteknikportfölj och cirka 71 000 anställda med försäljning och tjänster i mer än 100 länder. Nyheter från Philips återfinns på www.philips.se/press.

Näytä lisääNäytä vähemmän

Aiheet

Yhteydet

Lina Faye

Lina Faye

Head of Communications

Tel: +46 708 32 21 37

Jaa sosiaalisessa mediassa

You are about to visit a Philips global content page

Continue

Sivustomme sopii parhaiten uusimmille Microsoft Edge-, Google Chrome- ja Firefox-selaimille.