Lääkinnällisen laitteen turvallisuusilmoitus


Philips Respironicsin uniapnea- ja hengityshoitolaitteet

FSN 2021-05-A ja FSN 2021-06-A

Jos et ole vielä rekisteröinyt laitettasi

0800 418 348 (FI), 0044 20 8089 3822 (international)

Uutisia ja päivityksiä > Viimeisimmät tulokset ja johtopäätökset kotona käytettävien uniapnealaitteiden kattavasta testauksesta

Viimeisimmät tulokset ja johtopäätökset kotona käytettävien uniapnealaitteiden kattavasta testauksesta

7.8.2023

Potilaiden turvallisuus on meille etusijalla – on tärkeää, että potilaat voivat käyttää Philips Respironicsin laitteita luottavaisin mielin. Julkaistuamme tiettyjä uniapnea- ja ventilaattorilaitteita koskevan käyttöturvallisuutta koskevan ilmoituksen kesäkuussa 2021 olemme toteuttaneet perusteellista testi- ja tutkimusohjelmaa sekä julkaisseet päivityksiä testien edistymisestä joulukuussa 2021, kesäkuussa 2022joulukuussa 2022 ja toukokuussa 2023. Nyt ilmoitamme uusista tuloksista ja johtopäätöksistä, joita ovat muun muassa seuraavat:

Uniapnealaitteita koskevat testitulokset ja analyysit

 

Philips Respironics on saanut päätökseen testit ja analyysit, jotka koskivat otsonoinnille altistettuja System One -uniapnealaitteita:

 

  • Altistuminen analysoitujen otsonoitujen laitteiden VOC-päästöille ei todennäköisesti aiheuta mainittavaa terveyshaittaa potilaille.
  • Altistuminen analysoitujen otsonoitujen laitteiden pienhiukkaspäästöille ei todennäköisesti aiheuta mainittavaa terveyshaittaa potilaille.

Lisäksi tehty vaahdon visuaalinen tarkastus ensimmäisen sukupolven käytetyissä DreamStation-laitteissa vahvistaa, että merkittävää silmin havaittavaa vaahdon hajoamista / tilavuuden pienentymistä esiintyy vain vähän.

 

Yhdysvallat ja Kanada:

  • Algoritmiavusteisessa lisäanalyysissa arvioitiin laitteen vaahdon kuvia, jotka sisältyivät 100 000 käytetyn laitteen edustavaan satunnaisotokseen Yhdysvalloista ja Kanadasta (laitteet valikoitiin niin, että eri valmistuspäivämäärät ovat edustettuina). Analyysin mukaan 2 011 laitteessa (~2 %) todettiin merkittävää silmin havaittavaa hajoamista / tilavuuden pienentymistä.
  • Vertailu otsonin käytöstä näiden laitteiden osalta osoitti, että laitteissa, jotka oli käyttäjän ilmoituksen mukaan otsonoitu, oli noin 17 kertaa todennäköisemmin merkittävää silmin havaittavaa vaahdon hajoamista / tilavuuden pienentymistä (1 368 laitetta 14 971 laitteesta tai 9,1 %) verrattuna laitteisiin, joita ei käyttäjän ilmoituksen mukaan ollut otsonoitu (357 laitetta 68 702 laitteesta tai 0,5 %). 


Eurooppa ja Japani:

  • Algoritmiavusteisessa lisäanalyysissa arvioitiin kuvia edustavasta satunnaisotoksesta, johon sisältyi 152 000 laitetta Euroopasta ja 241 000 laitetta Japanista. Analyysissa etsittiin merkittävää silmin havaittavaa vaahdon hajoamista / tilavuuden pienentymistä. 
  • Algoritmi tunnisti Euroopassa ja Japanissa käytettyjen laitteiden osajoukon, jossa oli mahdollisesti merkittävää silmin havaittavaa vaahdon hajoamista / tilavuuden pienentymistä, ja tämä osajoukko tarkastettiin manuaalisesti. Tarkastuksessa kävi ilmi, että merkittävää silmin havaittavaa vaahdon hajoamista / tilavuuden pienentymistä oli 17 laitteessa 152 000:sta (~0,01 %) Euroopassa käytetystä laitteesta ja 3 laitteessa 241 000:sta (0,001 %) Japanissa käytetystä laitteesta.

Ohjeet terveydenhuollon ammattilaisille ja potilaille

 

Philips Respironics kehottaa edelleen niitä potilaita, joiden käyttämää muutostyön alaista uniapnealaitetta ei ole vielä korjattu, kääntymään lääkärin tai kotihoitopalvelun puoleen sopivan hoitomuodon määrittämiseksi. Tähän saattaa sisältyä laitteen käytön lopettaminen, muutostyön alaisen laitteen käytön jatkaminen, muun vastaavanlaisen, korjausohjelman ulkopuolisen laitteen käyttäminen tai muu uniapnean hoitomuoto. Lisäksi potilaita kehotetaan noudattamaan uniapnealaitettaan ja -tarvikkeitaan koskevia Philips Respironicsin antamia ohjeita ja puhdistus- ja vaihtosuosituksia. Otsonointi- ja UV-valopuhdistustuotteet eivät ole tällä hetkellä hyväksyttyjä uniapnealaitteiden tai -maskien puhdistusmenetelmiä, eikä niitä saa käyttää. 


Philips Respironics kehottaa edelleen myös ventilaattorilaitteiden käyttäjiä kääntymään terveydenhuollon ammattilaisen puoleen ennen hoitoa koskevien muutosten tekemistä.

Jos et ole vielä rekisteröinyt laitettasi

0800 418 348 (FI), 0044 20 8089 3822 (international)

* Philips Respironics on toimittanut CPAP-/BiPAP-laitteita koskevat täydelliset testitulokset ja analyysit FDA:lle ja muille toimivaltaisille viranomaisille. Philips Respironicsin toimittamat tiedot ja analyysit ovat edelleen FDA:lla arvioitavina, ja FDA voi päätyä niiden perusteella eri lopputulokseen. 


Terveydenhuollon ammattilaisten, potilaiden ja muiden sidosryhmien tietoon perustuvassa päätöksenteossa tulee hyödyntää päivityksen koko tekstiä (myös testien rajoitteita koskevia tietoja) eikä pelkästään tässä lehdistötiedotteessa esitettyä yleiskatsausta. 


Testi- ja tutkimusohjelman päätökseen saattaminen on korjausohjelman toteuttamisen rinnalla ensisijaisen tärkeää Philips Respironicsille. Jäljempänä kuvatun mukaisesti Philips Respironicsin ohjeistus terveydenhuollon ammattilaisille ja korjaamattomia laitteita käyttäville potilaille pysyvät muuttumattomina.


30. kesäkuuta mennessä korjattuja laitteita oli maailmanlaajuisesti 4,3 miljoonaa, joista noin 974 160 laitetta oli Länsi-Euroopassa.

 

1. Ensimmäisen sukupolven DreamStation-, System One- ja DreamStation Go -laitteet sisältävät tyypin A PE-PUR-vaahtoa. Trilogy 100/200 -laitteet sisältävät tyypin B PE-PUR-vaahtoa, ja OmniLab Advanced Plus -laitteet sisältävät sekä tyypin A että tyypin B PE-PUR-vaahtoa. Tyypin A ja tyypin B vaahdoilla on tunnettuja eroja: tyypin B vaahdon kanssa voidaan käyttää paineherkkää akryylipohjaista kiinnitysainetta, sen tiheys on pienempi, se on paksuudeltaan erilainen, ja se sisältää syttyvyyttä vähentävää lisäainetta.

You are about to visit a Philips global content page

Continue

Sivustomme sopii parhaiten uusimmille Microsoft Edge-, Google Chrome- ja Firefox-selaimille.