On helppo luulla Airfryerin olevan vain eräänlainen kiertoilmauuni, mutta tämä ei pidä paikkaansa. Vaikka molemmat ruoanvalmistusmenetelmät ovat nopeita ja tehokkaita, ne eroavat sekä tuloksiltaan että tekniikaltaan. Nopeasti kiertävä kuuma ilma luo rapean pinnan Vähemmän rasvaa ruoassa Usein nopeampi valmistusaika
Ilma kiertää Airfryerin sisällä huomattavasti nopeammin kuin useimmissa kiertoilmauuneissa, joten valmistusaika on usein lyhyempi. Toinen selkeä ero on, että nopeasti kiertävä kiertoilma luo ruoalle rapean paistopinnan samalla, kun sisäpuolesta tulee ihanan mehukas. Juuri tämä on Airfryerin tärkein ja ainutlaatuisin ominaisuus – ruokaa voi ”paistaa” tai ”friteerata” ilman paistinpannua tai suurta määrää rasvaa.
Lisäksi voit välttää rasvan lisäämistä ruokaan. Vaikka ruoka tuntuu paistetulta tai friteeratulta, se on valmistettu kuuman ilman avulla. Pinnasta tulee yhtä rapea vähemmällä lisätyllä rasvalla. Valmistukseen tarvitaan korkeintaan ruokalusikallinen öljyä, mutta monissa ruokaohjeissa tuloksesta tulee yhtä rapea kuin paistettuna tai friteerattuna täysin ilman lisättyä rasvaa. Kuuma kiertoilma varmistaa, että ruoka kypsyy kunnolla menettämättä mehevyyttään. Ruoasta tulee siten rapeaa päältä, mutta mureaa ja mehukasta sisältä.
Toinen etu on se, että Airfryerin valmistusaika on yleensä huomattavasti lyhyempi kuin kiertoilmauunilla. Esimerkiksi kokonaisen 800 gramman broilerin saa kypsennettyä 30–40 minuutissa, kun se kestää kiertoilmauunissa 60–80 minuuttia. Se on lisäksi erittäin helppo puhdistaa ja pitää siistinä – ja se vie uskomattoman vähän tilaa. Lyhyesti sanottuna Airfryerilla saa parempia tuloksia nopeammin, kun verrataan kiertoilmauuniin.
Asettaa automaattisesti ajan ja lämpötilan. Ruoanvalmistus sujuu kuin itsestään.