• 30 päivän palautusoikeus

  • 2 vuoden takuu

  • Ilmainen toimitus alkaen 20 EUR

0

Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tällä hetkellä yhtään tuotetta.

    Philips AVENT - Baby and toddler recipes

    Vauvojen ja pikkulasten ruokaohjeita

    Kun lapsesi on valmis kokeilemaan kiinteää ruokaa ensimmäisiä kertoja, aloita tarjoamalla yhtä soseutettua hedelmää tai vihannesta kerrallaan. Lisää vähitellen uusia makuja.

    Philips AVENT - Baby and toddler recipes

    Basic fruit or vegetable mash

    Omena-päärynäsose

    Suurin osa hedelmistä tai vihanneksista voidaan valmistaa samalla yksinkertaisella tavalla. Hyviä aloitusaineksia ovat persikka, omena, päärynä, kurpitsa, kukkakaali ja parsakaali. Yksi hedelmä vastaa yleensä yhtä annosta.

    Ainekset

    1 omena

    1 päärynä

    Aineksista tulee kaksi annosta.

    Muita hyviä yhdistelmiä ovat banaani ja aprikoosi sekä persikka ja luumu. 

    Valmistustapa

    • Kuori omena ja päärynä.
    • Poista siemenkota ja pilko hedelmät.
    • Lisää pieneen kattilaan 10 ruokalusikallista vettä.
    • Keitä omenaa ja päärynää miedolla lämmöllä, kunnes ne ovat pehmeitä.
    • Soseuta minisekoittimella tai survo hienoksi

    Takaisin ruokaohjeisiin

    Parsakaali-perunasose

    Ainekset

    1 peruna

    1 pieni parsakaali

    Aineksista tulee kaksi annosta.

    Muita hyviä vihannesyhdistelmiä ovat herne, porkkana, kesäkurpitsa ja bataatti. 

    Valmistustapa

    • Poista parsakaalista kanta ja pilko pieniksi kukinnoiksi.
    • Kuori, pilko ja keitä peruna.
    • Laita parsakaali höyrykattilan höyrytysosaan ja aseta höyrytysosa kiehuvalla vedellä täytetyn pohjakerroksen päälle.
    • Peitä kannella ja höyrytä parsakaalia noin 10 minuuttia, kunnes se on pehmennyt.
    • Soseuta minisekoittimella tai survo hienoksi

    Takaisin ruokaohjeisiin

    Munakoisoherkku

    Ainekset

    1 paseerattu tomaatti, pilkottuna ja siemenet poistettuna

    1/3 kuorittu ja viipaloitu munakoiso

    1 rkl rusinoita

    2 Tbsp cooked rice2 rkl keitettyä riisiä

    Ripaus kanelia (valinnainen)

    Valmistustapa

    • Laita munakoiso, tomaatti ja hieman vettä pannulle.
    • Anna kiehahtaa.
    • Lisää rusinat, mutta älä liikaa, jotta niiden maku ei hallitse ruokaa liikaa.
    • Keitä, kunnes kasvikset pehmenevät (noin 15 minuuttia).
    • Mausta kanelilla.
    • Valuta kasvikset ja säästä hieman keitinvettä, jotta voit notkistaa ruokaa tarvittaessa.
    • Lisää riisi ja soseuta kaikki ainekset.
    • Tarjoile annos ja siirrä loput jääkaappiin tai pakasta.

    Takaisin ruokaohjeisiin

    Kanaa tomaatin ja perunan kera

    Ainekset

    1 paseerattu tomaatti, pilkottuna ja siemenet poistettuna

    1 pieni kuorittu ja pilkottu peruna

    30 g pilkottua kananrintaa

    Valmistustapa

    • Laita perunat ja kananrinta sekä hieman vettä pannulle.
    • Anna kiehahtaa.
    • Anna kiehua hiljalleen, kunnes ainekset pehmenevät (noin 15 minuuttia).
    • Lisää tomaatti ja kypsennä vielä noin 2 minuuttia.
    • Valuta kasvikset ja säästä hieman keitinvettä, jotta voit notkistaa ruokaa tarvittaessa.
    • Soseuta ainekset.

    Takaisin ruokaohjeisiin

    Turskaa parsakaalin kera

    Ainekset

    1 pieni kuorittu ja pilkottu peruna

    85 g parsakaalia, pestynä, kuorittuna ja silputtuna

    30 g turskaa

    Valmistustapa

    • Kiehauta peruna ja parsakaali.
    • Lisää turska ja anna kiehua hiljalleen, kunnes ainekset pehmenevät (noin 15 minuuttia).
    • Soseuta ja lisää hieman vauvan tavallisesti käyttämää maitoa, kunnes koostumus on sopiva.

    Takaisin ruokaohjeisiin

    Kun lapsi on täyttänyt 6–7 kuukautta, voit alkaa antaa lapselle ruokaa, jossa on enemmän pureskeltavaa – pieniä, pehmeitä paloja, joiden avulla lapsi saa harjoiteltua ruoan pureskelua.

    Kasvispotpuri

    Ainekset

    2 kuorittua ja kuutioitua perunaa

    1 pesty ja lohkottu kesäkurpitsa

    1 pesty ja lohkottu munakoiso

    140 g puhdistettuja ja viipaloituja sieniä

    1 kuorittu ja silputtu sipuli

    Useita kuorittuja valkosipulinkynsiä

    Tuoreita rosmariinin oksia

    Suolaa

    Vastarouhittua pippuria

    Mietoa oliiviöljyä



    Annoksesta riittää kahdelle aikuiselle ja yhdelle lapselle. Valmistus kestää 60 minuuttia.

    Valmistustapa

    • Lämmitä uuni 200 asteeseen.
    • Voitele uunivuoka oliiviöljyllä.
    • Laita perunat ja vihannekset vuokaan.
    • Viipaloi useita valkosipulinkynsiä ja lisää ne ja rosmariinin oksia kerrosten väliin.
    • Ota vauvalle erikseen annos, jossa ei ole valkosipulia, sipulia, yrttejä ja mausteita.
    • Pirskottele päälle oliiviöljyä.
    • Kypsennä uunin keskiosassa 45 minuuttia, ensimmäiset 30 minuuttia alumiinifoliolla peitettynä.
    • Lisää aikuisten annoksiin mausteeksi suolaa ja pippurirouhetta.
    • Soseuta tai survo lapsen annos hienoksi.

    Takaisin ruokaohjeisiin

    Mehukas spagetti

    Ainekset

    40 g spagettia

    1 pieni paseerattu tomaatti, pilkottuna ja siemenet poistettuna

    2 kuorittua ja paloiteltua porkkanaa

    1 rkl pakasteherneitä

    40 g vähärasvaista naudan jauhelihaa

    Mietoa oliiviöljyä tai kasvipohjaista margariinia

    Valmistustapa

    • Keitä spagetti pakkauksen ohjeen mukaan.
    • Lisää porkkanat ja herneet spagetin joukkoon, kun keittoaikaa on jäljellä 5 minuuttia.
    • Lisää tomaatti, kun keittoaikaa on jäljellä minuutti.
    • Kuumenna oliiviöljy tai margariini ja paista jauheliha kypsäksi (noin 10 minuuttia)
    • Valuta spagetti ja vihannekset. Ota hieman keitinlientä talteen.
    • Soseuta tai survo hienoksi niin, että ruoka on koostumukseltaan sopivaa.

    Takaisin ruokaohjeisiin

    Kanaa ja riisiä

    Ainekset

    55 g parsakaalia, pestynä ja hienoksi silputtuna

    1/2 kuorittu nektariini, kivi poistettuna ja hedelmäliha paloiteltuna

    30 g pilkottua kananrintaa

    Mietoa oliiviöljyä tai kasvipohjaista margariinia

    40 g riisiä

    Valmistustapa

    • Kuumenna vajaa desilitra vettä kattilassa.
    • Lisää riisi ja anna kiehua hiljalleen, kunnes riisi on kypsää.
    • Lisää parsakaali ja nektariini, kun riisin keittoaikaa on noin 6-8 minuuttia jäljellä.
    • Suurin osa keittovedestä haihtuu.
    • Paista kana oliiviöljyssä tai margariinissa kypsäksi (noin 10 minuuttia).
    • Sekoita kana riisin, nektariinin ja parsakaalin kanssa.
    • Soseuta tai survo hienoksi niin, että ruoka on koostumukseltaan sopivaa.

    Takaisin ruokaohjeisiin

    Yksivuotias voi jo syödä monia erilaisia ruoka-aineita ja on valmis osallistumaan koko perheen yhteisille aterioille. Jos haluat, voit lisätä lapsen ruokaan hieman suolaa, mutta yrtit ja mausteet sopivat paremmin maun antajiksi. Muista antaa lapsen totutella uusiin makuihin ja koostumuksiin kaikessa rauhassa.

    Couscousia ja kasvissosetta

    Ainekset

    115 g kuskusta

    1 paseerattu tomaatti, pilkottuna ja siemenet poistettuna

    ¼ sipulia kuorittuna ja silputtuna

    Puolikas punainen tai keltainen paprika kuorittuna ja silputtuna

    ¼ kesäkurpitsa pestynä ja kuutioituna

    Mietoa oliiviöljyä tai kasvipohjaista margariinia

    100 g naudanjauhelihaa

    Kuivattuja yrttejä

    Valmistustapa

    • Kypsennä kuskus pakkauksen ohjeen mukaan.
    • Kuumenna oliiviöljy tai margariini paistinpannussa.
    • Ruskista naudanjauheliha.
    • Lisää sipuli, paprika, kesäkurpitsa ja tomaatti.
    • Mausta kuivatuilla yrteillä.
    • Hauduta kasvikset miedolla lämmöllä pehmeiksi (noin 10 minuuttia).
    • Tarjoa yksi annos. Ylijääneen ruoan voi säilyttää jääkaapissa tai pakastaa.

    Takaisin ruokaohjeisiin

    Pastasose

    Ainekset

    60 g penne rigate -pastaa

    2 tomaattia siemenet poistettuina ja pilkottuina, tai 10–12 halkaistua kirsikkatomaattia

    1 rkl mietoa oliiviöljyä tai kasvipohjaista margariinia

    Basilikaa

    15 g juustoraastetta

    Valmistustapa

    • Keitä penne rigate -pasta pakkauksen ohjeen mukaan.
    • Kuumenna oliiviöljy tai margariini paistinpannussa tai wokkipannussa.
    • Paista tomaatteja miedolla lämmöllä, kunnes ne soseutuvat.
    • Mausta basilikalla.
    • Valuta pasta ja lisää se tomaattikastikkeeseen.
    • Sekoita joukkoon juustoraaste.

    Takaisin ruokaohjeisiin

    Paistettu riisi

    Ainekset

    60 g riisiä

    5 vihreää papua

    2 porkkanaa

    2 kukkakaalin kukintoa

    45 g kananrintaa

    1–2 teelusikallista maapähkinävoita (valinnainen)

    Valmistustapa

    • Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan.
    • Pese ja silppua vihannekset.
    • Kuutioi kananrinta.
    • Keitä vihannekset ja kana vähässä vedessä täysin kypsiksi (noin 15 minuuttia).
    • Valuta riisi ja lisää se joukkoon.
    • Lisää haluamasi määrä maapähkinävoita ja sekoita kunnolla.

    Takaisin ruokaohjeisiin 

    Huomaa, että näissä artikkeleissa annetut tiedot on tarkoitettu yleisohjeiksi eivätkä ne korvaa lääketieteen ammattilaisen antamia ohjeita. Jos sinulla tai lapsellasi ilmenee oireita tai tila, joka on vakava tai jatkuva tai edellyttää lääketieteellistä hoitoa, hakeudu lääkärin hoitoon. Philips AVENT ei vastaa mistään vahingoista, jotka ovat seurausta tällä verkkosivustolla annettujen tietojen käytöstä.

    Aiheeseen liittyviä tuotteita

    Aiheeseen liittyviä neuvoja

    Pikkulapsen ruoka – tasapainoista ravintoa

    Pikkulapsen ruoka – tasapainoista ravintoa

    Hampaiden tulo: vauvasi ensimmäiset hampaat

    Hampaiden tulo: vauvasi ensimmäiset hampaat

    Vinkkejä pikkulasten ruokahetkiin

    Vinkkejä pikkulasten ruokahetkiin

    Helppoja reseptejä lapsille

    Helppoja reseptejä lapsille

    You are about to visit a Philips global content page

    Continue

    Sivustomme sopii parhaiten uusimmille Microsoft Edge-, Google Chrome- ja Firefox-selaimille.