Miten valmistan gluteenitonta pastaa Philips-pastakoneella?
Julkaistu 25. lokakuuta 2022
Jos haluat valmistaa gluteenitonta pastaa Philips-pastakoneella, tutustu seuraaviin vinkkeihin.
Valitse oikea jauhotyyppi
Jos aiot valmistaa gluteenitonta pastaa kotona pastakoneella, suosittelemme käyttämään jotakin seuraavista jauhotyypeistä:
- Valmisjauhoseos
- Linssijauho
- Hernejauho
- Kikhernejauho
- tattarijauhoa
- Kvinoajauho
- Kastanjajauho
- Riisijauho
Harkitse gluteenitonta pastaa valmistettaessa
Gluteeniton pasta voi murtua helpommin ennen kypsentämistä, sillä gluteenittomista jauhoista tulee taikinaan vähemmän sitkoa.
Gluteeni on proteiiniseos, jota on vehnässä, ohrassa ja rukiissa. Se lisää taikinan sitkoa, auttaa sitä nousemaan ja säilyttämään muotonsa ja antaa usein lopputuotteelle koossa pysyvän koostumuksen.
Gluteenitonta pastaa valmistettaessa taikinaan kannattaa lisätä sakeutusainetta, kuten ksantaanikumia, guarkumia tai kananmunaa. Huomaa, että valmisjauhoseos saattaa jo sisältää sidosainetta, joten lisäsidosainetta ei tarvita.
Lisäksi gluteenittomia jauhoja käytettäessä vettä tarvitaan vähemmän kuin tavallisesti. Jauhotyypistä riippuen voit käyttää näissä resepteissä noin 10–20 ml vähemmän vettä.
Gluteeni on proteiiniseos, jota on vehnässä, ohrassa ja rukiissa. Se lisää taikinan sitkoa, auttaa sitä nousemaan ja säilyttämään muotonsa ja antaa usein lopputuotteelle koossa pysyvän koostumuksen.
Gluteenitonta pastaa valmistettaessa taikinaan kannattaa lisätä sakeutusainetta, kuten ksantaanikumia, guarkumia tai kananmunaa. Huomaa, että valmisjauhoseos saattaa jo sisältää sidosainetta, joten lisäsidosainetta ei tarvita.
Lisäksi gluteenittomia jauhoja käytettäessä vettä tarvitaan vähemmän kuin tavallisesti. Jauhotyypistä riippuen voit käyttää näissä resepteissä noin 10–20 ml vähemmän vettä.
Taikinan koostumus on tärkeää onnistumisen kannalta
Jotta resepti toimisi ja lopputulos olisi hyvä, on tärkeää, että taikina näyttää murenevalta vaivausastiassa. Resepti ei toimi, jos taikina on liian märkää (näyttää tyypilliseltä taikinan koostumukselta) tai liian kuivaa (kun taikina näyttää hyvin jauhoiselta).
Oikeanlaisen ja vääränlaisen koostumuksen ero puristusvaiheessa:
Esimerkkiresepti
Linssi-, herne- tai kikhernepasta
: 250 g jauhoja (linssi, herne tai kikherne), 1 rkl Xanthan-jauhoja (valinnainen), 75 ml vettä.
Ratkesiko ongelma? Ota meihin yhteyttä, jos tarvitset apua.
: 250 g jauhoja (linssi, herne tai kikherne), 1 rkl Xanthan-jauhoja (valinnainen), 75 ml vettä.
Ratkesiko ongelma? Ota meihin yhteyttä, jos tarvitset apua.
Play Pause