• 30 päivän palautusoikeus

  • 2 vuoden takuu

  • Ilmainen toimitus alkaen 20 EUR

0

Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tällä hetkellä yhtään tuotetta.

    Philipsin asiakastuki

    Miten valmistan gluteenitonta pastaa Philips-pastakoneella?

    Julkaistu 25. lokakuuta 2022
    Jos haluat valmistaa gluteenitonta pastaa Philips-pastakoneella, tutustu seuraaviin vinkkeihin.

    Valitse oikea jauhotyyppi

    Jos aiot valmistaa gluteenitonta pastaa kotona pastakoneella, suosittelemme käyttämään jotakin seuraavista jauhotyypeistä: 
    • Valmisjauhoseos 
    • Linssijauho
    • Hernejauho
    • Kikhernejauho
    • tattarijauhoa
    • Kvinoajauho
    • Kastanjajauho
    • Riisijauho
    Huomautus: Suosittelemme välttämään kookosjauhojen ja mantelijauhojen käyttämistä.

    Harkitse gluteenitonta pastaa valmistettaessa

    Gluteeniton pasta voi murtua helpommin ennen kypsentämistä, sillä gluteenittomista jauhoista tulee taikinaan vähemmän sitkoa.

    Gluteeni on proteiiniseos, jota on vehnässä, ohrassa ja rukiissa. Se lisää taikinan sitkoa, auttaa sitä nousemaan ja säilyttämään muotonsa ja antaa usein lopputuotteelle koossa pysyvän koostumuksen. 

    Gluteenitonta pastaa valmistettaessa taikinaan kannattaa lisätä sakeutusainetta, kuten ksantaanikumia, guarkumia tai kananmunaa. Huomaa, että valmisjauhoseos saattaa jo sisältää sidosainetta, joten lisäsidosainetta ei tarvita.

    Lisäksi gluteenittomia jauhoja käytettäessä vettä tarvitaan vähemmän kuin tavallisesti. Jauhotyypistä riippuen voit käyttää näissä resepteissä noin 10–20 ml vähemmän vettä.  

    Taikinan koostumus on tärkeää onnistumisen kannalta

    Jotta resepti toimisi ja lopputulos olisi hyvä, on tärkeää, että taikina näyttää murenevalta vaivausastiassa. Resepti ei toimi, jos taikina on liian märkää (näyttää tyypilliseltä taikinan koostumukselta) tai liian kuivaa (kun taikina näyttää hyvin jauhoiselta).
    Täydellinen taikina

    Oikeanlaisen ja vääränlaisen koostumuksen ero puristusvaiheessa:

    Pastan lopputulos

    Esimerkkiresepti

    Linssi-, herne- tai kikhernepasta
    : 250 g jauhoja (linssi, herne tai kikherne), 1 rkl Xanthan-jauhoja (valinnainen), 75 ml vettä.

     
    Ratkesiko ongelma? Ota meihin yhteyttä, jos tarvitset apua.
    Play Pause

    Tämän sivun tiedot koskevat seuraavia malleja: HR2665/93 , HR2665/96 , HR2660/00 , HR2490/10R1 , HR2382/15R1 , HR2375/05R1 , HR2485/09R1 , HR2380/05R1 , HR2484/00 , HR2494/00 , HR2375/06 , HR2382/16 , HR2375/05 , HR2378/06 , HR2357/08 , HR2381/05 , HR2382/15 , HR2371/92 , HR2480/00 , HR2491/00 , HR2490/10 , HR2490/00 , HR2481/00 , HR2345/19 , HR2372/05 , HR2371/05 , HR2370/05 , HR2485/09 , HR2358/05 , HR2455/05 , HR2455/09 , HR2401/05 , HR2404/05 , HR2402/05 , HR2357/05 . Napsauta tätä nähdäksesi lisää tuotenumeroita Napsauta tätä nähdäksesi vähemmän tuotenumeroita

    Etsitkö jotain muuta?

    Tutustu kaikkiin Philipsin asiakastuen vaihtoehtoihin

    Sivustomme sopii parhaiten uusimmille Microsoft Edge-, Google Chrome- ja Firefox-selaimille.