Kvinoaa voi käyttää viljojen tapaan, mutta oikeastaan se on enemmän sukua kasveille, gluteeniton ja sisältää runsaasti proteiinia ja vitamiineja.
Annoksia 4 p, Valmistusaika: 5 m, Kypsennysaika 25 m
Ainekset
- 200 g kvinoaa
- 5,5 dl lientä
- 1 rkl fenkolinsiemeniä
- hienonnettuja tuoreita rosmariininlehtiä
- Tabbouleh:
- 2 pilkottua tomaattia
- 1-2 kourallista hienonnettuja tuoreita yrttejä:
- basilikaa, persiljaa, korianteria
- 2 rkl sitruunamehua tai 1 rkl viinietikkaa
- 3 rkl oliiviöljyä
- 50 g pilkottuja saksanpähkinöitä tai manteleita
- Halutessasi:
- vuohenjuustoa muruina
Ohjeet
- Lisää ainekset SoupMakeriin ja valitse hillokeohjelma.
- Kun ohjelma on lopussa, jätä kvinoa laitteeseen 5-10 minuutiksi, jotta se kypsyy täysin.
- Sekoita loput ainekset kvinoaan.
- Tarjoa heti tai siirrä jääkaappiin myöhempää käyttöä varten.
- Vinkki: Kvinoan voi korvata bulgurilla, joka kypsyy samassa ajassa ja jonka keittämiseen tarvitaan
sama määrä vettä.