1
0

Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tällä hetkellä yhtään tuotetta.

    • Philips verkkokaupan edut

    • 30 päivän palautusoikeus

    • 2 vuoden takuu

    • Ilmainen toimitus

    Products

    Recept - Påskig kladdkaka med creme på vit choklad & passionsfrukt

    Ingredienser:

    (4 personer)

     
    Kladdkakan:
    100 gram ekologiskt smör
    2 ägg
    2,5 dl strösocker
    2 msk vaniljsocker
    50 gram mörk choklad
    50 gram ljus choklad
    2 dl ekologiskt vetemjöl
    6 passionsfrukter

    Creme på vit choklad och passionsfrukt:
    4 äggulor (spara vitor till maränger, recept kommer på bloggen)
    2 dl ekologisk vispgrädde
    250 gram vit choklad
    4 passionsfrukter
    Ett paket physalis
     

    Påskig kladdkaka med creme på vit choklad & passionsfrukt


    Gör så här - Kladdkakan:

    • Smält smöret, låt svalna något
    • Smält chokladen i vattenbad och låt svalna något
    • Vispa ägg och socker riktigt pösigt
    • Rör långsamt i chokladen och vaniljsocker (lägsta hastigheten på vispen)
    • Blanda i vetemjölet och sist det smälta smöret. rör försiktigt
    • Gröp ur passionsfrukterna och blanda i fruktköttet i smeten, rör fortfarande försiktigt
    • Fyll i en smörad form och grädda på 175 grader i ca 15-20 minuter
    • Låt stå och kallna över natten under formen medan du gör cremen.


    Gör så här - Creme på vit choklad och passionsfrukt

    • Blanda äggulor och vispgrädde i en kastrull, värm på medelhög värme tills första bubblan kommer. Bevaka och dra genast av kastrullen!
    • Bryt i chokladen och rör tills den har löst sig
    • Gröp ur passionsfrukterna och blanda i fruktköttet i cremen
    • Låt cremen stå i kylen väl inpackad över natten (viktigt att packa efterrättsingredienser noga så de inte tar smaka av ev mat). Se till att den stelnat.
       

    Montering:

    • Bred cremen över tårtan, låt den rinna ned lite snyggt på kanterna
    • Dekorera med physalis, både med blad och utan
    • Låt stå framme en stund före servering


    Recept: Husmor Lisa