Lukuaika: 7 Min
Ulkoisesti vaatimaton peruna on todellisuudessa yksi monipuolisimmista kasviksista, sillä sitä voi valmistaa lukemattomilla eri tavoilla. Pidät perunoistasi sitten uppopaistettuina tai uunissa rosmariinin kera kypsennettyinä, saat perunasta perustan lukemattomille herkullisille ruoka-annoksille.
Oikeiden apuvälineiden avulla sinun ei tarvitse tinkiä perunaruokia valmistaessasi myöskään ruuanlaiton nopeudesta. Alla pääset tutustumaan klassikoksi muodostuneihin perunaresepteihin sekä uusiin tapoihin valmistaa perunaruokia. Opi kanssamme, miten voit valmistaa paistettuja perunoita ilman öljyä ja miten valmistat parhaat uuniperunat ja erilaiset perunalisukkeet maksimaalisella maulla.
Vaihe 1: Valitse perunat Uuniperunoiden valmistamiseen tarvitset juuri oikeantyyppisen perunan: Nyt kun sinulla on valmiina täydelliset ilman öljyä paistetut perunat, lisää niihin lempitäytteesi ja -lisukkeesi. Jos kaipaat inspiraatiota uuniperunoiden täyttämiseen, tutustu resepteihimme.
Klassinen uuniperuna on täysipainoinen ateria sellaisenaan, mutta monille meistä täydellisen rapean kuoren ja pehmeän sisuksen saavuttaminen vie turhan kauan.
Sen lisäksi, että uuniperunan kuori tarjoaa ruualle täydellisen rakenteen ja maun, kuori pitää sisällään runsaasti mineraaleja ja vitamiineja.† Pyri siis säilyttämään kuori aina, kun valmistat tai syöt uuniperunoita!
Vahva perunan ystävien ikisuosikki, eli paahdetut perunat vaatii onnistuakseen uuniperunoiden tavoin rapean kuoren ja pehmeän sisuksen. Tarjolla on laaja valikoima vinkkejä ja temppuja liittyen siihen, miten perunoiden paahtamisessa voi onnistua. Perinteinen valmistustapa on uunissa. Näin paahdat perunat uunissa Huippuvinkki: Jos haluat helpottaa valmistusprosessia ja tehdä perunoistasi erityisen rapeita, älä kuori perunoita. Ja miksi et sekoittaisi hieman pakkaa ja kokeilisi myös rapeiden rosmariiniperunoiden reseptiämme?
Huippuvinkki: Valitse paahtamiseen niin suuri uunipelti, ettei perunoiden tarvitse olla toistensa päällä.
HD9870/20
HD9867/90
Ranskalaiset perunat ovat kiistaton yleisön suosikki. Ne voi toki valmistaa perinteisesti rasvassa paistaen, mutta voit tehdä kotitekoiset ranskanperunat myös lähes ilman öljyä – jos keittiöstäsi löytyy airfryer. Näin paistat ranskanperunat liedellä Jos sinulla on aikaa, anna raakojen ranskanperunatikkujen levätä yön yli kylmässä vedessä. Tämä poistaa ylimääräisen tarkin – ja lopputuloksena saat ekstrarapeat ranskanperunat! Näin valmistat ranskanperunat airfryerilla Jos haluat huippuluokan ranskalaiset perunat ilman öljyä tai mahdollisimman vähällä öljyllä, kokeile Philipsin airfryeria, jossa on ainutlaatuinen rasvanpoistotekniikka. Nopea airfryer antaa sinulle aikaa aivan uusien reseptien tutkiskeluun, joten lue ehdotuksemme siitä, miten valmistat herkulliset valkosipuliranskanperunat. Nyt kun tiedät, mikä on toimivin uuniperunaohje, miten valmistat kotitekoiset ranskanperunat ja miten rapeat paahdetut perunat syntyvät, miksi et kokeilisi jotain aivan uutta. Meillä on tarjolla myös yksinkertainen mutta silti herkullinen bataattisalaatti, josta syntyy mitä herkullisin lisukeruoka testattavaksi. Lähde:
Tarkastelemme ensin perinteistä ranskanperunareseptiä. Tarvitset vain niin ison kattilan, että sen pohjalle mahtuu noin 5 cm kuumennettua öljyä. Jos sinulla on russet-perunoita, joita et käyttänyt uuniperunoihin, voit hyödyntää ne herkullisiin rapeisiin ranskalaisiin.
† Kotiliesi: Kuoritko perunan ja heitit perunan kuoret pois? Ei olisi ehkä kannattanut