• 30 päivän palautusoikeus

  • 2 vuoden takuu

  • Ilmainen toimitus alkaen 20 EUR

0

Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tällä hetkellä yhtään tuotetta.

    Lukuaika: 7 Min

    Paistetun perunan ja uuniperunan ohje – näin valmistat perunaa 3 tavalla 

     

    Ulkoisesti vaatimaton peruna on todellisuudessa yksi monipuolisimmista kasviksista, sillä sitä voi valmistaa lukemattomilla eri tavoilla. Pidät perunoistasi sitten uppopaistettuina tai uunissa rosmariinin kera kypsennettyinä, saat perunasta perustan lukemattomille herkullisille ruoka-annoksille.


    Oikeiden apuvälineiden avulla sinun ei tarvitse tinkiä perunaruokia valmistaessasi myöskään ruuanlaiton nopeudesta. Alla pääset tutustumaan klassikoksi muodostuneihin perunaresepteihin sekä uusiin tapoihin valmistaa perunaruokia. Opi kanssamme, miten voit valmistaa paistettuja perunoita ilman öljyä ja miten valmistat parhaat uuniperunat ja erilaiset perunalisukkeet maksimaalisella maulla.

    Näin valmistat perunaruokia: uuniperunat


    Klassinen uuniperuna on täysipainoinen ateria sellaisenaan, mutta monille meistä täydellisen rapean kuoren ja pehmeän sisuksen saavuttaminen vie turhan kauan.


    Sen lisäksi, että uuniperunan kuori tarjoaa ruualle täydellisen rakenteen ja maun, kuori pitää sisällään runsaasti mineraaleja ja vitamiineja. Pyri siis säilyttämään kuori aina, kun valmistat tai syöt uuniperunoita!

     

    Vaihe 1: Valitse perunat

     

    Uuniperunoiden valmistamiseen tarvitset juuri oikeantyyppisen perunan:

     

    • Ruokakaupoissa uuniperunoiksi sopivat perunat on yleensä merkitty erikseen.
    • Russet-perunat sopivat yleensä hyvin uunissa valmistettavaksi. Jos ostat irtoperunoita, valitse reilu koko.
     
    Vaihe 2: Näin valmistat perunat uunissa
     
    1. Esilämmitä uuni ensin 200°C.
    2. Pese perunoista huolellisesti pois kaikki ylimääräinen lika ja taputtele ne kuiviksi.
    3. Tee perunan päälle viilto terävällä veitsellä, jotta ylimääräinen kosteus pääsee poistumaan kypsennyksen aikana.
    4. Voitele perunat kevyesti oliiviöljyllä ja ripottele päälle hieman suolaa. Laita perunat suoraan pellille – et tarvitse foliota!
    5. Paista perunoita uunissa noin yhdestä tunnista puoleentoista tuntiin.
     
    Vaihe 3: Näin teet uuniperunat airfryerissa
     
    Philipsin Essential Airfryer XL valmistaa uuniperunat alle puolessa tunnissa ilman runsaaseen öljyyn liittyvää hässäkkää. Rapid Air -tekniikka pyörittää kuumaa ilmaa, joten perunoista tulee päältä rapeita ja sisältä meheviä lähes ilman öljyä. Näin valmistat uuniperunat airfryerin avulla:
     
    1. Esilämmitä airfryer 200°C.
    2. Valmistele perunat aivan samalla tavoin kuin uunissa kypsentämistä varten: pese perunat hyvin lian ja mullan poistamiseksi.
    3. Varmista, että perunat ovat kuivia ja aseta ne airfryerin koriin. Jos haluat parhaan mahdollisen tuloksen, älä täytä koria liikaa. Anna kuuman ilman pyöriä ja tehdä taikansa.
    4. Laita kori koneeseen ja aseta ajastin 25 minuuttiin.

     

    Nyt kun sinulla on valmiina täydelliset ilman öljyä paistetut perunat, lisää niihin lempitäytteesi ja -lisukkeesi. Jos kaipaat inspiraatiota uuniperunoiden täyttämiseen, tutustu resepteihimme.

    Näin valmistat perunaruokia: Paahdetut perunat

     

    Vahva perunan ystävien ikisuosikki, eli paahdetut perunat vaatii onnistuakseen uuniperunoiden tavoin rapean kuoren ja pehmeän sisuksen. Tarjolla on laaja valikoima vinkkejä ja temppuja liittyen siihen, miten perunoiden paahtamisessa voi onnistua. Perinteinen valmistustapa on uunissa.


    Huippuvinkki: Valitse paahtamiseen niin suuri uunipelti, ettei perunoiden tarvitse olla toistensa päällä.

     

    Näin paahdat perunat uunissa

     

    1. Laita pelti uuniin ja esilämmitä se 200°C.
    2. Laita perunat isolle pannulle, peitä ne vedellä ja anna kiehahtaa.
    3. Anna perunoiden hautua pannulla ilman kantta vielä noin 2–3 minuuttia. 
    4. Laita paistopellille joko öljyä tai muuta rasvaa ja laita se sitten uudelleen uuniin pariksi minuutiksi. Valuta sillä aikaa pannulla kypsyneet perunat ja taputtele ne kuiviksi.
    5. Ripottele perunoiden päälle hieman jauhoja ja asettele ne sitten varovasti paistopellille. Pidä huoli, että kaikkien perunoiden päällä on hieman kuumaa öljyä tai muuta rasvaa.
    6. Hyvän lopputuloksen saavuttamiseksi paahda perunoita uunissa hieman alle tunti. Tarkista tilanne uunissa säännöllisin väliajoin ja ravistele tarvittaessa peltiä varmistaaksesi, että perunat paahtuvat tasaisesti.
     
    Näin paahdat perunat airfryerilla
     
    Vaikka uunissa paahdetut perunat maistuvat mahtavilta, ei se ole välttämättä terveellisin tapa valmistaa perunoita. Jos olet etsinyt uutta tapaa paahdettujen perunoiden valmistamiseen vähemmällä rasvalla, harkitse airfryerin käyttöä – esimerkiksi tätä Philipsin laitetta. Tarvitset vain ruokalusikallisen öljyä. 
    Perunoiden paahtaminen onnistuu airfryerilla noin puolet nopeammin kuin uunissa, etenkin jos käytät Philipsin premium-luokan airfryeria! Näin paahdat perunat airfryerillasi.
     
    1. Asettele vain perunat Philipsin airfryerin koriin ja säädä laite 200°C 25 minuutiksi. 
    2. Pysäytä laite noin valmistusprosessin puolivälissä, avaa kori ja ravistele perunoita.
    3. Laita kori takaisin paikoilleen ja laita airfryer takaisin päälle loppuajaksi.

     

    Huippuvinkki: Jos haluat helpottaa valmistusprosessia ja tehdä perunoistasi erityisen rapeita, älä kuori perunoita. Ja miksi et sekoittaisi hieman pakkaa ja kokeilisi myös rapeiden rosmariiniperunoiden reseptiämme? 

    Mitä tarvitset

    Näin valmistat perunaruokia: ranskanperunat

     

    Ranskalaiset perunat ovat kiistaton yleisön suosikki. Ne voi toki valmistaa perinteisesti rasvassa paistaen, mutta voit tehdä kotitekoiset ranskanperunat myös lähes ilman öljyä – jos keittiöstäsi löytyy airfryer.


    Tarkastelemme ensin perinteistä ranskanperunareseptiä. Tarvitset vain niin ison kattilan, että sen pohjalle mahtuu noin 5 cm kuumennettua öljyä. Jos sinulla on russet-perunoita, joita et käyttänyt uuniperunoihin, voit hyödyntää ne herkullisiin rapeisiin ranskalaisiin.

     

    Näin paistat ranskanperunat liedellä

     

    Jos sinulla on aikaa, anna raakojen ranskanperunatikkujen levätä yön yli kylmässä vedessä. Tämä poistaa ylimääräisen tarkin – ja lopputuloksena saat ekstrarapeat ranskanperunat!

     

    1. Kuori ensin perunat ja huuhtele ne kylmällä vedellä. Leikkaa ne sitten tikuiksi.
    2. Kun olet valmis paistamaan ranskanperunat, kuumenna öljy kattilassa noin 150°C. Varmista, että perunatikut ovat kuivia ennen kuin laitat ne kuumaan öljyyn. 
    3. Paista perunoita, kunnes ne ovat pehmenneet, eli yleensä noin 5 minuutin ajan. 
    4. Nosta perunat öljystä ja nosta lämpötila 200°C. Laita perunat paistumaan uudelleen, kunnes perunoissa on kultainen sävy.
    5. Nosta perunatikut pois talouspaperin päälle, ja anna paperin imeä pois ylimääräinen öljy. 

     

    Näin valmistat ranskanperunat airfryerilla

     

    Jos haluat huippuluokan ranskalaiset perunat ilman öljyä tai mahdollisimman vähällä öljyllä, kokeile Philipsin airfryeria, jossa on ainutlaatuinen rasvanpoistotekniikka.

     

    1. Kun olet kuorinut perunat ja leikannut ne tikuiksi, suihkuta tai valele paistokoriin hieman öljyä.
    2. Laita perunatikut koriin ja paista 200°C noin 10 minuuttia. Muista tarkistaa, miten ranskanperunoiden kypsennys sujuu ja ravistella koria noin 4 minuutin välein.

     

    Nopea airfryer antaa sinulle aikaa aivan uusien reseptien tutkiskeluun, joten lue ehdotuksemme siitä, miten valmistat herkulliset valkosipuliranskanperunat.

     

    Nyt kun tiedät, mikä on toimivin uuniperunaohje, miten valmistat kotitekoiset ranskanperunat ja miten rapeat paahdetut perunat syntyvät, miksi et kokeilisi jotain aivan uutta. Meillä on tarjolla myös yksinkertainen mutta silti herkullinen bataattisalaatti, josta syntyy mitä herkullisin lisukeruoka testattavaksi.

     

    Lähde:
     Kotiliesi: Kuoritko perunan ja heitit perunan kuoret pois? Ei olisi ehkä kannattanut

    Sivustomme sopii parhaiten uusimmille Microsoft Edge-, Google Chrome- ja Firefox-selaimille.