Kaikki ovat varmasti tietoisia siitä, että ruokavalintamme vaikuttavat paljon terveyteen. Silti monen päivittäiseen ruokavalioon sisältyy aivan liian paljon rasvaa. Tarkemmin sanottuna on hyvää rasvaa ja sitten on tyydyttyneitä rasvoja. Hyvät rasvat antavat keholle energiaa ja lisäksi keho käyttää niitä tiettyjen hormonien valmistamiseen sekä solujen rakentamiseen ja korjaamiseen. Tyydyttyneitä rasvoja on eläinperäisissä ruoka-aineissa ja tietyissä kasviöljyissä. Ne ovat haitallisia keholle ja lisäävät sydän- ja verisuonitautien riskiä. ”Keho käyttää tyydyttynyttä rasvaa energiana, mutta terveyden kannalta ei ole hyväksi, jos liian suuri osa syömästämme rasvasta on tyydyttynyttä”, kirjoittaa Ruotsin elintarvikevirasto.
Philips Airfryer on helppokäyttöinen ja kätevästi puhdistettava. Sillä voi valmistaa yhtä hyvin pientä purtavaa ja lisukkeita kuin kokonaisia aterioitakin. Vähemmän rasvan käyttö ruoanlaitossa on askel lähemmäksi terveellisiä elämäntapoja. Paras asia Airfryerissa on se, että enää ei tarvitse valita terveellisen ja hyvänmakuisen väliltä.
Miksi käytämme edelleen liian paljon rasvaa ruoanlaitossa? Vastaus on yksinkertainen: koska se maistuu hyvältä! Tiedämme, että meidän pitäisi syödä terveellisemmin, mutta emme ole valmiita tinkimään hyvästä mausta. Juuri tässä asiassa Philips Airfryer tulee mukaan kuvaan. Airfryer valmistaa ruoan kuuman ilman avulla lähes ilman lisättyä öljyä. Se voi kuulostaa pieneltä versiolta kiertoilmauunista, mutta Airfryerin ilma kiertää huomattavasti nopeammin. Ruoka-aineet saavat rapean paistopinnan ja pysyvät ihanan mehevinä sisältä. Kun öljy korvataan ilmalla, voimme edelleen nauttia suosikkiruoastamme, mutta terveellisemmin valmistettuna. Esimerkiksi Airfryerissa valmistetuissa ranskanperunoissa on 90 % vähemmän rasvaa kuin tavallisella friteerauskeittimellä valmistetuissa.