Ensisilmäyksellä tavallinen friteerauskeitin ja Airfryer voivat näyttää suhteellisen samanlaisilta. Molemmilla saadaan ruokaan hyvää makua ja mehukkuutta, sekä rapea pinta. Mutta friteerauskeittimen menetelmä, jossa ainekset uppopaistetaan suuressa määrässä kuumaa öljyä, on täysin erilainen kuin ilmaa käyttävällä Airfryerilla. Huomattavasti vähemmän öljyä Helpompi puhdistaa Airfryer usein pienempi kuin friteerauskeitin
Kun perinteinen kotikäyttöinen friteerauskeitin käyttää suuria määriä öljyä, Airfryer tarvitsee korkeintaan ruokalusikallisen öljyä yhden ruokalajin valmistukseen – eikä monissa resepteissä vaadita lainkaan öljyä. Jos pidät öljyä tihkuvista, perinteisesti friteeratuista ruoista, öljyä käyttävä friteerauslaite voi edelleen olla valintasi. Mutta jos panostat hieman enemmän terveyteesi ja haluat saada samankaltaisia tuloksia tinkimättä rapeasta paistopinnasta ja rakenteesta, Airfryer on paras valinta. Vaikka ruoka tuntuu paistetulta tai friteeratulta, se on valmistettu kuuman ilman avulla. Pinnasta tulee yhtä rapea vähemmällä lisätyllä rasvalla tai täysin ilman rasvaa.
Öljy on hankalasti puhdistettava aine. Airfryerin grillikori on konepestävä, jolloin puhdistettavaksi jää vain ulompi kori. Se on helppo tiskata tavallisella tiskiharjalla ja astianpesuaineella parissa minuutissa! Et joudu myöskään miettimään, miten hävität öljyn niin kuin friteerauskeitintä käytettyäsi.
Useimmat Airfryer-mallit ovat selvästi pienempiä kuin friteerauskeittimet, koska niissä ei tarvitse olla tilaa suurille öljymäärille. Philipsillä on useita malleja kompaktista perhekokoon, joten kaikille löytyy sopivan kokoinen vaihtoehto.
Asettaa automaattisesti ajan ja lämpötilan. Ruoanvalmistus sujuu kuin itsestään.